Scotty uygulaması nedir, nasıl çalışır? Scotty nerelerde hizmet veriyor?

Uber'e benzeyen Scotty uygulaması nedir, nasıl çalışır? Scotty nerelerde hizmet veriyor?

Scotty uygulaması nedir, nasıl çalışır? Scotty nerelerde hizmet veriyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
17 Temmuz 2018 Salı 10:08

Uber’den sonra en çok konuşulan yolculuk paylaşım uygulamalarından biri Scotty, İstanbul trafiğine karşı etkili bir uygulama. İstanbul ulaşımını daha keyifli, daha eğlenceli hale getiriyor üstüne bir de daha ucuz bir şekilde yolculuk yapılmasını sağlıyor. Peki ya Scotty uygulaması nedir, nasıl çalışır? Scotty nerelerde hizmet veriyor? Tüm detaylarıyla Scotty uygulaması haberimizde.

Scotty uygulaması nedir?

Scotty yolcularla, motorlu sürücüleri bir araya getiren bir telefon uygulamasıdır. Aynı yöne giden motorcularla yolcuları buluşturup trafiğe takılmadan yolculuk yapmalarını sağlar. Scotty uygulamasını duyanlar mototaksi hizmeti verildiğini düşünüyor ancak uygulama bundan tamamen farklı. Uygulamada iki kişi var; sürücü ve yolcu. Sürücü kendi motosikleti ile yolcuları taşıyor ve ücreti yolcudan alıyor. Scotty’nin kendi motorları ve sürücüleri bulunmuyor. Kendi motorunuzla da birilerini bir yerden bir yere taşıyabilirsiniz. Uygulama aktif olarak 15 bin ayrı kullanıcı tarafından kullanılıyor.

Scotty uygulaması nasıl çalışır?

Scotty motosiklet sürücüsü ile motosiklete binmeyi isteyen kullanıcıyı uygulama üzerinden bir araya getiriyor. Kullanıcının bulunduğu lokasyona yakın olan sürücüye bildirim gidiyor. Sürücü bildirimi kabul ederse ikili iletişime geçiyor ve yolculuk başlıyor. Bu uygulamayı kullanmak ve ya sürücü olmak için öncelikle uygulamayı indirip kayıt oluşturulması ve gerekli belgelerin gönderilmesi gerekiyor. Daha sonra güvenli sürüş yapıp yapamadığınızı kontrol etmek amacıyla bir sürüş testi ve eğitim gerçekleştiriliyor. Bu süreci tamamladıktan sonra uygulamada sürücü olabiliyorsunuz. Scotty ekibi 2500 üzerinde başvurudan sadece 150 civarında sürücüyü sisteme dahil etmişler kontrol etmeden sürücü onayı gerçekleştirmiyorlar.

Scotty uygulaması ücreti nedir?

Scotty’yi kullanmanın size maliyeti gideceğiniz mesafeye göre değişebiliyor. Sürücüyü, çağıran kişinin yanına gönderebilmek için 3 TL'lik bir açılış ücreti var. Daha sonra yaptığı kilometre başına 1 TL. Zaten kullanmak isteyen kişi uygulamayı açıp başlangıç ve bitiş noktalarını seçtikten sonra, belirtilen rota üzerinden gittiği taktirde tahmini ücreti ekranda görüyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar