Sarah Mardini kimdir, neden tutuklandı? Sarah Mardini'nin kardeşi Yusra Mardini kimdir?

Türkiye’den Yunanistan’a yüzerek geçen Suriyeli mülteci Sarah Mardini tutuklandı. Peki ya Sarah Mardini kimdir, neden tutuklandı?

Sarah Mardini kimdir, neden tutuklandı? Sarah Mardini'nin kardeşi Yusra Mardini kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
3 Eylül 2018 Pazartesi 10:36

23 Yaşındaki Suriyeli mülteci Türkiye’den Yunanistan’da yüzerek geçti ve dünyanın ilgi odağı oldu. Suriyeli genç yüzücü gelen bilgilere göre Yunanistan’da tutuklandı. Sarah Mardini kimdir, neden tutuklandı? Detaylar haberimizde.

Sarah Mardini Neden Tutuklandı?

Suriyeli mülteci Sarah Mardini Yunanistan'da insan kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklandı. 23 yaşındaki Sarah Mardini, mültecilerin yasadışı bir şekilde Yunanistan’a gitmesine yardım etmekle suçlanıyor. Sarah Mardini ile birlikte tutuklanan İrlanda vatandaşı Sean Binder’in de ERCI adına gönüllü olarak faaliyette bulunduğu belirtiliyor. Tutuklanan iki kişiye, insan kaçakçılığı dışında dolandırıcılık, para aklamak, casusluk ve devlet sırlarını ifşa etmek gibi suçlamaların da yöneltildiği aktarıldı. Kardeşi Yusra Mardini ile birlikte 2015’te botlarının batması sonucu yüzerek karşı kıyıya ulaşan 23 yaşındaki Sarah Mardini, mültecilerin yasadışı bir şekilde Yunanistan’a gitmesine yardım etmekle suçlanıyor. Mardini’nin avukatı, ‘mültecilere yardımın kriminalize edilmek istendiğini’ savunuyor. Mültecilerin yasadışı bir şekilde Yunanistan’a gitmesine yardım etmekle suçlanan Mardini ise suçlamaları reddediyor.

Sarah Mardini Olayında Ne Olmuştu?

Sarah Mardini, kardeşi Yusra Mardini ile birlikte savaş dolayısıyla ülkesi Suriye’den ayrılmak zorunda kalmıştı. Savaştan kaçan kardeşler çareyi Yunanistan’a kaçmakta bulmuştu. Mardini, 2015’te Ege’de botlarının batması sonucu kardeşiyle birlikte yüzerek karşı kıyıya ulaşmıştı. Mardini kız kardeşler, Yunanistan’ın ardından Ağustos 2015’te Almanya’ya gitmişti. Mardini’nin kardeşi Yusra Mardini, 2016 yılında Rio Olimpiyatları için kurulan ‘mülteci’ takımı içinde yer almıştı.

Yusra Mardini Kimdir?

Yusra Mardini, (d. 5 Mart 1998), Suriyeli yüzücü. 2016 Yaz Olimpiyatlarında ilk kez yer alacak olan 10 kişilik mülteci takımında yer almıştır. Suriyeli hristiyan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.[2] Şam'da büyüdü. Mardini, Suriye Olimpiyat Komitesi'nin desteğiyle yüzme eğitimi aldı. 2012 yılında Suriye adına 2012 Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda 200 metre bireysel karışık, 200 metre serbest ve 400 metre serbest dallarında yarıştı. Suriye İç Savaşında evleri yıkıldı. Yusra ve kız kardeşi Sarah, Ağustos 2015 tarihinde Suriye'yi terk etmeye karar verdi. Şam'dan yola çıkan kardeşler sırasıyla Beyrut, İstanbul, İzmir rotasını takip etti. İzmir'den Midilli Adasına giderken bot arıza yapınca deniz ortasında mahsur kaldılar. Yusra, kardeşi ve diğer iki yolcu botu iterek Midilli adasına ulaşmayı başardılar. Yunanistan'dan sonra Avusturya'ya oradan Almanya'ya geçti. Eylül ayında Berlin'e ulaştı, orada konakladığı yerde bulunan Mısırlı bir tercüman yardımıyla, Wasserfreunde Spandau 04 kulübünde antrenman yapmaya başladı. Uzun bir süre Rio Olimpiyatları için çalıştı, sığınmacı takımına kabul edildi.

Doğum tarihi: 5 Mart 1998 (20 yıl yaşında), Şam, Suriye

Boy: 1,65 m

Kilo: 53 kg

Ebeveynler: Mohamed Ezzat Mardini

Kardeşleri: Sarah Mardini

Ödüller: Bambi - Unsung Heroes

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar