Sancaktepe’de toprak kayması yaşanan bina yıkıldı mı?

Beyoğlu Sütlüce'de 4 katlı binanın toprak kayması sonucu yerle bir olmasından sonra yeni bir tehlike de Sancaktepe'de yaşanıyor. Sancaktepe'deki binada son durum ne, yıkıldı mı?

Sancaktepe’de toprak kayması yaşanan bina yıkıldı mı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
28 Temmuz 2018 Cumartesi 11:02

Beyoğlu Sütlüce’de toprak kayması sonrasında çöken binanın ardından bir çökme haberi de Sancaktepe’den geldi. Gelen bilgilere göre Sancaktepe’de 3 katlı binanın bitişiğinde  toprak kayması meydana geldi. Kayma sonrası bina sakinleri korku dolu anlar yaşadı ve bina boşaltıldı. Sancaktepe’de yıkılma tehlikesi bulunan bina ne durumda, çöktü mü? İşte son detaylar..

Sancaktepe’de toprak kayması yaşanan bina yıkıldı mı?

Sancaktepe’de olay, saat 18.00 sıralarında Fatih mahallesinde meydana geldi. Etkili olan yağışın ardından 3 katlı bir binanın bitişiğinde toprak kayması meydana geldi. Toprak kayması ile birlikte beton duvar büyük bir gürültü ile devrildi. Binada yaşayanlar büyük bir korku ve panikle binayı boşalttı. Olay yerine İtfaiye ve zabıta ekipleri sevk edildi. İtfaiye güvenlik şeridi çekerek çevredekileri uzaklaştırdı. 3 katlı bina şuan yıkılmış değil, detayları haberimizde yer vereceğiz.

Sancaktepe'de dün akşam saatlerinde 3 katlı bir binanın bitişiğinde toprak kayması nedeniyle bina boşaltılmıştı. Belediye ekipleri, kaymanın olduğu yere toprak ve çakıl doldurup üzerini naylonla kapattı.

Sancaktepe'de okulun duvarı çöktü

Sancaktepe'de bir okulun duvarı çöktü. Olay yerine sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri sevk edildi. Okulun bulunduğu yol trafiğe kapatıldı. Ekipler vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Okulların kapalı olması olası bir faciayı engelledi.

Beyoğlu Sütlüce’de bina nasıl yıkıldı?

Beyoğlu Sütlüce Fuadiye Sokak'taki 4 katlı bir apartmanın altında toprak kayması meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, bina yakınındaki caddeyi trafiğe kapatırken, çevrede güvenlik önlemi aldı. Binadan parçalar kopmaya devam etti. 7 dairenin olduğu binada yaşayanlar tahliye edilirken, çevredeki diğer binalar da tedbir amacıyla boşaltıldı. Binanın hemen yanında bir inşaat temeli olduğu ve kaymanın bu temel kazısından kaynaklandığı iddia ediliyor.

Toprak kayması nedir?

Toprak kayması, toprak örtüsünün bulunduğu yerden koparak bir yamaç boyunca kayması ve aşağıda bir yerde birikmesidir. Toprak kayması, zemini kaya veya yapay dolgu malzemesinden oluşan bir yamacın yer çekimi, eğim, su ve benzeri diğer kuvvetlerin etkisiyle aşağı ve dışa doğru hareketidir. Toprak kaymasının diğer ismi “heyelan”dır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar