Rabia Naz'ı kim öldürdü? Rabia Naz Vatan öldü mü intihar mı etti? Rabia naz babası kimdir? Nasıl?

Müge Anlı ile Tatlı Sert ile programında gündeme gelen Rabia Naz cinayeti ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İşte Rabia Naz'a ne oldu? Rabia Naz Vatan öldü mü intihar mı etti? Rabia naz babası kimdir? Nasıl öldü? sorularının yanıtları.

Rabia Naz'ı kim öldürdü? Rabia Naz Vatan öldü mü intihar mı etti? Rabia naz babası kimdir? Nasıl?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
15 Nisan 2019 Pazartesi 10:23

Rabia Naz'a ne oldu? Rabia naz vatan cinayeti - Nasıl öldü? Rabia Naz eynesil kimdir? soruları Müge Anlı ile Tatlı Sert programında gündeme geldi. İşte Rabia Naz ile ilgili bilgiler.

Rabia Naz'a ne oldu?

Giresun’un Eynesil ilçesinde, 2018 yılında evinin yakınlarında yaralı bulunup, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan’ın (11) ölümündeki sır perdesinde çeşitli iddialar gündeme geldi. Kaza mı, yoksa cinayet mi sorusu akıllara gelirken baba Şaban Vatan, kızının intihar etmediğini, otopsi raporunda araba çarpması sebebiyle olduğu şeklinde açıkça raporlandığını paylaştı. Olayla ilgili bir başka çarpıcı gelişme ise 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümünün aydınlatılmasını AK Parti’li siyasetçiler engelliyor iddiası oluşturdu. 

Giresun’un Eynesil ilçesinde 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 13 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde yaralı halde bulundu.

Hastaneye kaldırılan çocuk yaşamını yitirirken, ölüm sebebinin intihar ya da yüksekten düşme olduğu öne sürüldü.

Ancak hazırlanan adli tıp raporunda ölümün yüksekten düşme değil, ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleştiğine yer verildi.

Aile de çocuklarına otomobil çarptığını, yaralı halde evin önüne bırakıldığını söyledi.

Rabia Naz vatan Cinayeti

BirGün’e konuşan baba Şaban Vatan, çocuğunun ölümünün cinayet olduğunu ve üzerinin örtülmeye çalışıldığını söyledi. “Günlerdir uyku uyuyamıyorum” diyen Vatan, şunları ifade etti:

“Bu olayın üstü kapatılmaya çalışılıyor. Elimde bir eşim, bir de çocuğum kaldı. Koca ailedeki tek kız çocuğu, benim kızımdı. Ama bu olay sonrasında herkes sırt çevirdi, birlik oldular. Ben tek başıma bu süreçte avukat oldum, adli tıpçı oldum, her şey oldum. Tahmin edersiniz, baba kız ilişkisini. Ben çocuklarım için yaşıyorum. Onlar için her şeyi yapmaya hazırım. Yeter ki bu olayın üstü örtülmesin. Diğer çocukların da durumları ortaya çıksın.”

NURETTİN CANİKLİ’DEN AÇIKLAMA

AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, bir haber sitesinde konu ile ilgili isminin geçmesine dair bir açıklama yaptı. Canikli’nin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Giresun’un Eynesil ilçesinde geçen yıl Nisan ayında meydana gelen üzücü ve son derece hassas bir konu ile ilgili olarak soruşturmayı yönlendirdiğimize ilişkin çirkin iftiralar gündeme getirilmiştir. Yargı süreci devam eden bir olayda mesnetsiz iddialarla kamuoyunu yanıltmak ve böyle bir hassas konuyu alet etmek son derece çirkindir. Bahsedilen olay yargıya intikal etmiş yargı süreci devam etmektedir. Şahsıma yöneltilen yalan iddialarla ve iftiralarla ilgili olarak da gerekli hukuki süreç başlatılmıştır.

Konuyu araştırmadan iddialar ve dedikodular üzerinden şahıslara iftiralar atarak yapılan haberler  ne  gazetecilik ne de habercilik ilkeleri ile bağdaşmamaktadır. Haberde yer alan asılsız iddiaların; ilkeli habercilik gereğince tez zamanda düzeltilmesi gerekmektedir.”

Ölüm yıl dönümünde anıldı

Rabia Naz Vatan için ölüm yıl dönümünde Eynesil ilçesi Şehit Şahin Abonuz Parkı'nda anma düzenlendi. Polisin güvenlik önlemi aldığı anmaya, babası Şaban ile annesi Atika Vatan'ın yanısıra avukatı Emel Bodur Kılıç, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Fidan Ataselim, Eynesil Kadın Meclisi Başkanı Cevriye Topal, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 'Gerçekler ortaya çıksın, Rabia Naz'a adalet' yazılı pankart açılan anmada katılımcılar konuşma yaptı.

Baba: Olayın faillerini istiyoruz

Anma programında konuşan Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan, bir yıldır kızının ölüm olayının aydınlatılamadığını belirterek, faillerinin bulunmasını istedi. Şaban Vatan, "Kızımın davasında eğer benim dahi küçük bir suçum varsa bana hesabı sorulsun. Benim elimden yavrum alındı. Sabırla bir sonuç istiyoruz. Bu olayın bir an önce faillerini istiyoruz. Beni karanlık zindana atın, gün yüzü göstermeyin ama benim kızımın faalini getirin. Annesinin gözyaşlarını dindirin, vicdanını rahatlatın. O kişiyi adalete teslim edin. Dün çok sıcak gelişmeler oldu. Aylardır beklediğimiz gelişmelerin ilk adımı atıldı. Ben hakikati, Rabia Naz'ın faillerini istiyorum. Benim kızım oraya nasıl geldi, kızımı oraya kim bıraktı, hangi eller dokundu onları istiyorum" dedi.

Anne: Umutla bekliyoruz 

Rabia Naz'ın annesi Atika Vatan da okuldaki arkadaşlarının yıl dönümünde kızı için şiirler yazdığını belirterek, "Ona olan özlemlerini anlatmışlar. Ağlamaktan hiçbiri bunu dile getiremediler. İnşallah bir şeyler olacak. Naz'ın ölüm nedeni yıl dönümünde ortaya çıkacak diye düşünüyordum ama en azından bir şeyler başladı. Umutla bekliyoruz" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar