Perdeleme yöntemiyle hırsızlık nedir, nasıl yapılır?

Hırsız İstanbul’da bir markette genç kızın arkasından yaklaşıp 'perdeleme' yöntemiyle cep telefonunu çaldı. Peki ya perdeleme yöntemiyle hırsızlık nedir, nasıl anlaşılır?

Perdeleme yöntemiyle hırsızlık nedir, nasıl yapılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
27 Kasım 2018 Salı 12:26

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bir markette genç kızın arkasından yaklaşarak 'perdeleme yöntemiyle” cep telefonunu çalan zanlı kameralara yakalandı. Hırsızlık haberlerinde sık sık karşılaşılan perdeleme yöntemiyle hırsızlık nedir? Detaylar haberimizde.

Olay, dün saat 15.30 sıralarında Beyoğlu Tarlabaşı Bulvarı üzerinde bulunan bir markette meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, öğrenci oldukları öğrenilen iki genç kız alışveriş yapmak için markete girdi. Bu sırada markete gelen bir yankesici poşetle perdeleme yaparak genç kızlardan bir tanesinin cep telefonunu çaldı. Hırsızlık anları saniye saniye marketin güvenlik kamerasına yansıdı.

Perdeleme yöntemiyle hırsızlık nedir?

Hırsızların sık kullandığı bu yöntemde çaldıkları şeyi gizlemek için başka bir şey ile kamufle etmektir. Elinde poşet tutarak genç kızın telefonunu çalması örnek verilebilir. Ya da aracın içinden bir şey çalarken başka bir aracı hırsızlık yapacağı araca yanaştırarak sütre(perdeleme) yapmasıdır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar