Ömer el beşir kaç kişiyi öldürdü? Neden görevden alındı? Eşi Fatima Khalid kimdir

Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir görevden alındıktan sonra tutuklandı. Peki ama Ömer el Beşir kaç kişiyi öldürdü? Neden görevden alındı? Eşi Fatima Khalid kimdir?

Ömer el beşir kaç kişiyi öldürdü? Neden görevden alındı? Eşi Fatima Khalid kimdir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
11 Nisan 2019 Perşembe 16:17

Ömer el beşir kaç kişiyi öldürdü, neden tutuklandı? Eşi Fatima kimdir? ile ilgili bilgiler Sudan'daki olaylar ile birlikte gündeme geldi. Sudan’da askeri darbeyle iktidara gelen 30 yıllık Ömer El Beşir devri sona ermiş oldu. Yönetime el koyan ordu El Beşir’i ev hapsinde tutuyor. İşte Ömer el beşir kaç kişiyi öldürdü? Neden görevden alındı? Eşi Fatima Khalid kimdir? sorularının yanıtları.

Ömer el beşir neden görevden alındı?

Savunma Bakanı Orgeneral Avad Muhammed Ahmed bin Avf 2 yıl sürecek bir geçiş döneminin ardından seçimlere gidileceğini ve yeni bir anayasa hazırlanacağını açıkladı. Gözler, savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar işlediği iddiasıyla hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) tutuklama kararı verdiği El Beşir’in akıbetine çevrildi.

Gösterilerin alevlendiği 6 Nisan tarihi sembolik öneme sahip

Sudan’da binlerce kişi 19 Aralık’tan bu yana El Beşir’in görevi bırakması için meydanlarda eylemdeydi. Göstericiler 6 Nisan’dan bu yana ise başkanlık yerleşkesi önünde kurdukları çadırlarda kalıyor. Yerleşkede El Beşir'in yaşadığı yerin yanı sıra Sudan Savunma Bakanlığı ve Sudan Milli İstihbarat Dairesi'nin merkezi bulunuyor. Aralık ayından bu yana süren gösterilerin 6 Nisan’da alevlenmesinin ardında ise sembolik bir tarih var. 6 Nisan 1985'te ülkedeki gösterilerin ardından ordu kansız bir darbeyle Cafer Nimeyri'yi iktidardan indirmişti.

Fatima Khalid kimdir?

İki kadının evli olan Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir'in eşi ve ilk kuzeni Fatima Halid, 27 Mayıs 2010 tarihinde Hartum'da beş yıllık bir dönem için yemin törenine katıldı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar