Nurtaç Canan kimdir, kaç yaşında, öldü mü? Nurtaç Canan olayı ne?

Nurtaç Canan kimdir, kaç yaşında, öldü mü? Nurtaç Canan olayı ne? Eşi tarafından öldürülmeye çalışılan bir kadın daha. Peki, Nurtaç Canan kimdir, kaç yaşında, neden öldü mü? Nurtaç Canan olayı ne? Sizin için araştırdık…

Nurtaç Canan kimdir, kaç yaşında, öldü mü? Nurtaç Canan olayı ne?
Son Güncelleme: 20 Haziran 2020 Cumartesi 16:33
19 Haziran 2020 Cuma 17:07

Nurtaç Canan kimdir, kaç yaşında, öldü mü? Nurtaç Canan olayı ne? Arama motorlarında Nurtaç Canan hakkında bilgiler araştırılıyor. Kadın şiddetine bir yenisi daha eklendi. Bir kadın daha eşi tarafından öldürülmenin kıyısından döndü. Dramatik bir hikayesi vardı Nurtaç Canan’ın. Toplumların kanayan yarası olan kadın şiddetinde Nurtaç Canan kimdir, kaç yaşında, öldü mü? Nurtaç Canan olayı ne? Detaylar haberimizde…

Nurtaç Canan kimdir, kaç yaşında, öldü mü? Nurtaç Canan olayı ne?

İstanbul Zeytinburnu’nda ikamet ediyordu. 46 yaşındaki Nurtaç Canan, 22 yaşında bir erkek çocuk annesi.

Evlendiği ilk yıllarda eşinden ayrılan Nurtaç Canan, yine ayrılmak istediğinde saldırıya uğradı. Kocası Ragıp Canan’ın silahlı saldırısı sonucu yaralanan Nurtaç Canan, öleceğini düşünerek kanıyla kendini vuran kişinin kocası olduğunu yazdı.

Nurtaç Canan (46) ve Ragıp Canan (46), 23 yıl önce evlendi. Bir oğulları oldu. Ragıp Canan eşine evlilikleri boyunca şiddet uyguladı. Kafasında kavanoz kırdı. Yumruk atıp burnunu kırdı. Kaynar çayla yaktı. Şiddet mağduru kadın korkusundan şikâyetçi olamadı. Her seferinde ailesinin yanına kaçtı. Kocası akrabaları araya sokarak eşini her defasında ikna edip eve geri getirdi. Evlendiği ilk yıl şiddete dayanamayan Nurtaç Canan eşinden boşandı. Ancak Ragıp Canan onu tekrar evlenmeye razı etti. Pandemi sürecinde işyerlerini kapatan Nurtaç Canan eşine, “Ayrılmak istiyorum” dedi. Çılgına dönen Ragıp Canan, ocaktan aldığı çaydanlığı üzerine attı. Kadının boynu ve kolu yandı. Yine korkudan şikâyetçi olmadı.

Sakat kaldı

Nurtaç Canan bu kez kararlıydı. Eşinden ayrılacak ve 22 yaşındaki oğluyla yeni bir yaşam kuracaktı. Eşyalarını toplamak için 4 Haziran’da İstanbul Zeytinburnu’ndaki eve gitti. Tam evden çıkarken elinde silahla içeri giren eşi, belden aşağısına defalarca kurşun sıktı. Vücuduna 5 kurşun isabet eden kadın, yere yığıldı. Ragıp Canan eşinin banka kartı ve telefonunu alarak kaçtı. Hareket edemeyen Nurtaç Canan, öleceğini düşünerek kendi kanıyla yere şu yazıyı yazdı: ‘Annem babam hakkınızı helal edin. Üzülmeyin. Beni Ragıp vurdu. Kurtuldum.’

Ragıp Canan kaçtıktan sonra oğlunu arayıp “Anneni dövdüm, git bir bak” dedi. Annesinin yanına giden oğlu korkunç manzarayla karşılaştı. Hastaneye kaldırılan Nurtaç Canan’a bacağının kesilebileceği söylendi. Ameliyat başarılı geçti ve bacakları kesilmekten kurtuldu. Ancak Canan artık yürüyemediği gibi bacaklarını kıpırdatamıyor. Hâlâ yakalanamayan eşinin mesaj atarak ve akrabalarına araya sokarak barışmaya çalıştığını söyleyen Canan “O adam yarım bıraktığı işi tamamlamak istiyor” dedi.

“Öldürmeden vazgeçmeyecek”

Ölümün kıyısından dönen Nurtaç Canan şunları anlattı:

“Korktuğum için şikayette bulunamadım hiç. Genç kızları taciz etti. Müşterimle beni aldattı. Beni vurduktan sonra babamı arayıp ‘Git kızını öldürdüm, cenazesini kaldır’ diyor. Bir kurşun hâlâ bacağımda onu çıkarmayacaklarmış. Bana hayatı boyunca ‘Benden ayrılamazsın seni sakat bırakırım’ deyip durdu. Öldüremediği için benden vazgeçmiyor. Ama dediğini yaptı, sakat bıraktı. Dün mesaj attı oğluma ‘Ben yemin etmişim senin annen benim ilk ve son karım olacak’ diye. Öldürmeden vazgeçmeyecek.”

Zanlı Ragıp Canan Esenyurt'ta kıskıvrak yakalandı

Zeytinburnu ilçe emniyet müdürlüğünün düzenlediği başarılı bir operasyonla Esenyurt'ta yakalanan şüpheli Ragıp Canan'ın Esenyurt'ta yakalandığı belirtildi. Şüphelinin yarın Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na sevkedileceği öğrenildi. Ragıp Canan'ın ruhsatsız tabanca taşımak, tehdit ve hakaretten suç kayıtlarının mevcut olduğu bildirildi.

Ragıp Canan çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar