Nazır Cihangir İslam kimdir? Hakkında neden soruşturma açıldı?

 “Allah'a kulluk etmiyorsunuz aciz bir kula kulluk ediyorsunuz” sözleriyle dikkatleri üzerine çeken Nazır Cihangir İslam’ın kim olduğu araştırılmaya başladı. Nazır Cihangir İslam kimdir?

Nazır Cihangir İslam kimdir? Hakkında neden soruşturma açıldı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
2 Kasım 2018 Cuma 10:15

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam'ın Meclis’teki açıklamalarından sonra kim olduğu ve neler söylediği araştırılmaya başladı. Nazır Cihangir İslam kimdir?

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam, TBMM'nin 31 Ekim 2018 günkü 12. birleşiminde yaptığı konuşmada KHK'lileri sivil ölü haline getirmiş iktidarın bu yasayla da üzerlerine beton dökmek istediğini söyledi. İslam'ın konuşması boyunca AK Parti sıralarından tepki geldi. Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam da 15 Temmuz akşamında Türkiye'nin, iki batılın çatışmasını seyrettiğini söyledi.

İslam, AK Parti'nin 15 Temmuz sonrasında Yenikapı'da HDP'den, referandum sürecinde CHP'den kurtulduğunu, bugün ihtiyaç olduğundan dolayı MHP ile yan yana durduğunu belirterek, "Siz kadir kıymet bilmez, siyaseten nankörsünüz. 15 Temmuz bahane, bütün muhaliflerinizi, hakkı söyleyenleri, zulmünüzü yüzünüze söyleyenleri tasfiye ediyorsunuz. Zulmediyorsunuz ve zalimsiniz. Allah'a kulluk etmiyorsunuz aciz bir kula kulluk ediyorsunuz. Beddua alıyorsunuz. 'Ocakları sönsün, soyları kurusun, Allah belalarını versin' diyor insanlar size" diye konuştu.

İslam, “Siz gidin bu uyarılarını ananı da al git diyene yapın” dedi. İslem, "O, ne derse o." diyorsunuz, bundan vazgeçin. Benim gibi, sizin gibi, buradaki arkadaşlar gibi, âciz bir kula kulluk ediyorsunuz, en çok aldanana kulluk ediyorsunuz; Allah'a kulluk etmiyorsunuz, âciz bir kula kulluk ediyorsunuz.” diye konuştu.

Nazır Cihangir İslam hakkında suç duyurusu

Nazır Cihangir İslam’ın şehit ve gazilere hakaret etmesinin ardından 15 Temmuz Derneği harekete geçti. 15 Temmuz Derneği'nden yapılan açıklamaya şöyle;

"Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, 01 Kasım 2018 günü Mecliste yapmış olduğu konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimini, canıyla kanıyla engelleyen şehit ve gazilerimize hakaret eden son derece vahim, ahlaktan yoksun ve vicdansız bir konuşma yapmıştır. 15 Temmuz Derneği olarak, bu konuşmayı protesto etmek için bugün saat 14:30'da Saadet Partisi İstanbul İl Binası önünde şehit aileleri ve gazilerimizle birlikte basın açıklaması yapacağız. Akabinde saat 15:00'de Çağlayan Adliyesi'nde Cihangir İslam hakkında suç duyurusunda bulunacağız."

Twitter paylaşımına soruşturma

28-7.Dönem Milletvekili Nazır Cihangir İslam hakkında @cihangirislam isimli Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama, suçu ve suçluyu övme" suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca re'sen soruşturma başlatıldı.

FETÖ ağzıyla beddua

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmasında AK Partilileri FETÖ ağzıyla hedef aldı.

Cihangir İslam konuşmasında, "Siyaseten sonunuz yakın, biz geliyoruz. Gideceksiniz, gideceksiniz, gideceksiniz!" ifadelerini kullandı.

Nazır Cihangir İslam kimdir?

Saadet Parti İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam nereli? CHP listesinden seçimlere giren Nazır Cihangir İslam’ın hayatı.

Nazır Cihangir İslam 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Saadet Partisi adayı olarak, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 3. Bölge Bölgesi, 9'nci sıradan milletvekili olarak Meclis’e girdi. Nazır Cihangir İslam (CHP listesinden Saadet Partisi Milletvekili seçildi)

Adapazarı Atatürk İlkokulu (1970), TED Özel Ankara Ortaokulu (1974), TED Özel Ankara Lisesi (1977), Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi (1983), Ege Üniversitesi (1989) Nazır Cihangir İslam’ın eğitim hayatına yönelik bilgilerdir. Ege Üniversitesi ile Uluslararası Olimpiyat Komitesinin ortaklaşa düzenledikleri Spor Hekimliği Kursu’na gitmiş olan Nazır Cihangir İslam, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nda (1990) Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanlık Diploması almıştır. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 1994’te Yardımcı Doçent olan Nazır Cihangir İslam, 1995 yılında Doçent olmuştur. Twin Cities Spine Center (1997-2000) Visiting Fellow ve 2000’de Research Fellow Educational Commission for Foreign Medical Graduates (ECFMG) Sertifikası almıştır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar