Mehmed Bir Cihan Fatihi dizi oyuncusu Funda Eryiğit kimdir?

Kanal D ekranlarında 13 Mart Salı akşamı başlayacak olan Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin oyuncu kadrosu merak ediliyor. Mehmed Bir Cihan Fatihi dizi oyuncusu Funda Eryiğit kimdir?

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizi oyuncusu Funda Eryiğit kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
27 Şubat 2018 Salı 12:20

Merakla beklenen Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin yayın günü ve yayın tarihininin belli olmasının ardından oyuncu kadrosu da netlik kazandı. Oldukça iddialı isimlerin bulunduğu Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin oyuncu kadrosu merak ediliyor. Mehmed Bir Cihan Fatihi dizi oyuncusu Funda Eryiğit kimdir?

Karadayı dizisinden sonra uzun süre ekranlardan uzak kalan Kenan İmirzalıoğlu tarihi bir diziyle muhteşem bir geri dönüşe imza atacak. Kenan İmirzalıoğlu gibi güçlü bir ismin başrolünde Fatih'i canlandıracağı, Kanal D’nin iddialı projesi “Mehmed: Bir Cihan Fatihi” büyük bir merak ve heyecanla bekleniyor. Kenan İmirzalıoğlu'nun Fatih Sultan Mehmet'e hayat vereceği diziden ilk görüntüler yayınlandı. Görüntülerde, ünlü oyuncu Kenan İmizarlıoğlu'nun Osmanlı tuğralı yüzüğüyle yer aldığı dizinin ilk afişi izleyiciler tarafından tam not aldı. İzleyicilerin şimdiden ilgisini çektiği ''Mehmed: Bir Cihan Fatihi'' dizisi iddialı bir giriş yaparak en çok konuşulanlar listesinde ilk sıralarda yerini aldı.

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizi oyuncu kadrosunda kimler var?

Dizide, Kenan İmirzalıoğlu'nun yanı sıra Gürkan Uygun, Büşra Develi, Hazal Filiz Küçükköse, Funda Eryiğit, Sedef Avcı, Ertan Saban, İsmail Demirci, Atsız Karaduman, Burak Tamdoğan, Meral Çetinkaya, Altan Erkekli, İdil Fırat, Toprak Sağlam, Kaan Çakır, Serdar Orçin, Yavuz Sepetçi, Leyla Tanlar, Mert Yazıcıoğlu ve Çetin Tekindor rol alıyor.

Funda Eryiğit Kimdir?

Funda Eryiğit, Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde Evdoksiya rolünde olacak.

Funda Eryiğit, 1 Mart 1984 tarihinde Hollanda’nın Zwolle şehrinde doğmuştur. Aslen Samsun Bafralıdır. Bir abisi vardır. Anne babası işçi olarak çalıştıkları için Hollanda’da doğduktan sonra Bafra’daki babaannesinin yanında 4 yaşına kadar büyümüştür. Anne babası emekli olup İstanbul’a dönüş yaptıklarında yanlarına gitmişlerdir. Kadir Has Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümüne girmiş buradan mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden de mezun olmuştur.

Üniversitede okurken çocuk tiyatrosu yapmaya başladı. Çocuk tiyatrosu kariyeri peri ile başladı tavukla devam etti. Animasyon da yaptı o dönem para kazanmak için. Palyaço bile oldu. Doğum günlerine gidiyordu, broşür dağıtıyordu, animatör olarak turnelere gitti.

2002 – 2003 sezonunda Orman Postacısı adlı oyunla Tiyatro Alkış’ta profesyonel tiyatro yaşamına başladı. 2003 – 2004 sezonunda Bir Kümes Müzikali ve Senin Elin Nerdeydi? adlı oyunlarda rol aldı.

2008 – 2009 yılları arasında yönetmenliğini Sadullah Çelen’in yaptığı “Canım Ailem” dizisinde Seyhan karakterini canlandırırken ilk dizi oyunculuğunu yaptı. Bu dizide Uğur Yücel, Ozan Güven, Şebnem Bozoklu, Ezgi Mola, İlker Aksum ile birlikte başrol oynadı.

2014-2017 Poyraz Karayel
2016 Gecenin Kraliçesi
2013 Eski Hikaye
2012-2015 Karadayı
2012 Karadayı
2012 Uçurum
2011 İstanbul'un Altınları
2008 Canım Ailem
2008 İş Arıyoruz

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar