2019 Mazot gübre desteği ne kadar? Mazot gübre desteği ne zaman verilecek? Mazot destek sorgulama

Çiftçiler her yıl 'Mazot gübre desteği ne kadar 2019?' ve '2019 mazot gübre desteği sorgulama' ile ilgili bilgileri araştırıyor. Peki ama mazot ve gübre desteği nasıl alınır? Mazot ve gübre desteği yatan iller ile ilgili bilgiler haberimizde. Tarım ve Orman Bakanlığı mazot gübre desteği son dakika.

2019 Mazot gübre desteği ne kadar? Mazot gübre desteği ne zaman verilecek? Mazot destek sorgulama
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
16 Şubat 2019 Cumartesi 11:16

Mazot gübre desteği 2019, mazot gübre desteği ne zaman? Bilindiği üzere Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal desteklemeler kapsamında çiftçilere gübre ve mazot desteği verilmektedir. Çiftçiler her yıl mazot gübre desteği için başvurular yapmaktadır ve bu başvurular doğrultusunda ödemelerine kavuşmaktadır. Peki ama mazot gübre desteği ne zaman ödenecek 2019? Mazot fiyatı ve gübre fiyatı 2019 ne kadar? Azonceoldu ekibi olarak mazot gübre desteği son dakika bilgilerini sizler için derledik. İşte Mazot fiyatı, 2019 gübre fiyatı, 2019 mazot destek fiyatı ne kadar? bilgilerinin yanıtı.

2019 Mazot gübre desteği ne kadar?

Çiftçiler her yıl erkenden mazot ve gübre desteği başvurularını yapar ve başvurular tamamlanır. Ardından mazot ve gübre destek ödemelerini Ziraat Bankası aracılığıyla alır. 2019 yılı itibaren mazot ve gübre destek ödemeleri başvurularının ne zaman başlayacağı, mazot gübre destek ödemesi miktarının ne kadar olacağı, mazot gübre destek ödemelerinin ne zaman yapılacağı araştırılmaktadır.

Hangi ürün için ne kadar mazot ve gübre desteği veriliyor?

Birçok çiftçi mazot gübre desteği ne kadar 2019? şeklinde araştırmalar yapmaktadır. Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ’ de destekleme miktarları belirlenmiş ve miktarlara göre çiftçilere geçen yıl ödemeler yapılmıştı. 2019 yılında mazot gübre desteği zamlanacak mı? sorusunun yanıtı ise büyük ihtimalle evet şeklindedir. Tarımsal desteklemeler kapsamında çiftçilere belirli ürünler dahilinde mazot ve gübre desteklemeleri yapılmaktadır. Bu ürünler buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, çeltik, pamuk, nohut, mercimek, kuru fasulye, aspir, yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, dane mısır, patates, kanola, sağan, yaş çay, fındık, yem bitkilerinden oluşmaktadır. Bu ürünleri ekenler bakanlık tarafından belirlenen tarihler arasında gerekli evrakların teslimi ile başvuru yapmaktadır. Yapılan başvurular incelenerek bakanlık tarafından sunulmakta ve şartları taşıdığı belirlenen çiftçilere mazot ve gübre desteği sağlanmaktadır.

2019 Mazot gübre desteği ne kadar?

Destekler dekar başında ödendiği gibi nadasa bırakılan alanların sürülmesi için ise sadece mazot desteği verilmektedir. Buğday, arpa, çavdar ve yulaf ekenlere toplamda 19 TL, çeltik ve pamuk ekenlere 44 TL, nohut, mercimek, kuru fasulye ekenlere 18 TL, aspir ekenlere 16 TL, yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, mısır ve patates ekenlere 23, kanola, soğan, çay, fındık ve yem bitkileri ekenlere ise 14 TL destekleme verilecektir. Destekleme başvurusu kabul edilenler, T.C. kimlik numaralarının son hanelerine göre belirlenen tarihlerde ödemelerini alabilecektir. Gübre desteği tüm ürünler için dekar başına 4′ er TL olarak belirlenmiştir. 

2019 mazot ve gübre destek ödemeleri zamlanacak mı?

Döviz fiyatlarının yükselmesiyle birlikte mazot fiyatında artış yaşandı. Bu amaçla destekleme ödemelerinde de artış beklenmektedir.

Kur fiyatlarının artması ile birlikte ülkemizde de mazotta fiyat artışı yaşanmıştı. Gübre fiyatlarında ise Topyekün Mücadele Programı ile birlikte %15 civarlarında indirim yapıldığının duyurusu yapılmıştı. Konu ile ilgili bakanlık tarafından yapılacak olan açıklamayı bekliyoruz. Çiftçimize yapılan desteklerle beraber, 2019 yılında esnafımıza da 22 milyar lira kredi verileceği müjdesi verildi. Müjde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’dan geldi. Buna göre ilk 3 ayda 10, diğer aylarda 22 milyar lira kredi desteği sağlanacağından bahsediliyor. Peki ama 2019 yılında çiftçiler ne zaman mazot ve gübre desteği için başvuru yapacak?  

Mazot ve gübre desteği 2019 başvuru tarihleri

Çiftçilerimiz 2019 yılı itibari ile mazot ve gübre destekleme başvurularının ne zaman yapılacağını ve ödemelerin ne zaman yapılacağını merak etmektedir. Bakanlık tarafından 2019 mazot ve gübre desteği ne zaman yapılacak? sorusunun yanıtı henüz verilmedi.

Mazot ve gübre desteği 2019 ne zaman ödenecek?

Çiftçiler Çiftçi Kayıt Sisteminde kaydı bulunan arazileri için alabilecekleri mazot ve gübre desteğini, BÜGEM'e (Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü) gönderildikten sonra çitfçilere ödemesi yapılacak. Ödemelerin Şubat ayı itibari ile alınması beklenmekte. Çiftçilerin bu desteği alabileceği tarih önümüzdeki günlerde kesinleşecek.

Mazot Gübre Desteği Başvurusu yapmak için tıklayınız.

Mazot ve Gübre Desteklemesi Başvuru Şartları

Mazot ve gübre desteklemelerinden ne yazık ki her çiftçi faydalanamıyor. Destekleme alabilmek için bazı şartları taşımanız gerekiyor.

Bu şartlar;

Çiftçi kayıt sistemine kayıt olunmalıdır.

Bakanlık tarafından belirlenen tarihte dilekçe ile başvurmak gerekmektedir.

Gübre desteği başvurusu yapabilmek için en az 1 dekar alana sahip olunması gerekmektedir.

50 dekardan fazla araziye sahip olanların toprak analizi yaptırmaları gerekmektedir.

Toprak analizi yaptırmayan çiftçilerimiz sadece mazot desteği alabilecek ve gübre desteklerinden yararlanamayacaktır.

Bunu bir örnek ile anlatalım. Örneğin 132 dekar araziye sahipsiniz. Bu alan için üç toprak analizi yaptırmanız gerekiyor. Çünkü her 50 dekar için 1 analiz şartı var. Şayet iki adet analiz yaptırır ve kalan 32 dekar için analiz yaptırmazsanız sadece 100 dekar için gübre desteği alırsınız. 32 dekar için sadece mazot desteği alınabilir.

Destekleme kapsamında mazotun 100 TL’ lik mazotun 50 TL’ si devlet tarafından karşılanacak.

Ektiğiniz ürünün coğrafi koşullara uygunluğunun tespit edilmesi gerekiyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar