KYK yurt kayıt tarihleri ne zaman? KYK yurt ücretleri ne kadar?

Yeni eğitim öğretim yılına sayılı günler kala üniversite öğrencileri KYK yurt kayıt tarihlerini ve KYK yurt ücretlerini merak etmeye başladı. İşte haberimizin detayları..

KYK yurt kayıt tarihleri ne zaman? KYK yurt ücretleri ne kadar?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
3 Ağustos 2018 Cuma 13:51

Üniversite tercih sürecinin sonuçlanmasının ardından öğrenciler için kalacakları yerleri ayarlamak kalıyor. Öğrencilerin bir kısmı kiralık evlerde büyük bir kısmı ise KYK yurtlarında kalacak. Öğrenciler şimdiden KYK yurt başvurularını ve KYK kayıt tarihlerini araştırmaya başladı. Peki ya KYK yurt ücretleri değişti mi?

YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte binlerce öğrenci sınav sonucu öğrendi. Tercih ve yerleştirmeler için bekleyişe geçen öğrenciler bir yandan kiralık ev aramaya başladı. Bununla birlikte 2018 Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve yurt kayıt tarihleri büyük merak konusu oldu. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu yapmış olduğu açıklamasında KYK yurt kayıt tarihlerinin ne zaman yapılacağını açıkladı. Bakan Yardımcısı Aksu binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren konu ile ilgili olarak paylaşmış olduğu bilgilerde, yurtlara başvuru ve kayıt işlemlerinin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları doğrultusunda öğrenci yerleştirme takvimine uyumlu şekilde gerçekleştirileceğini söyledi.

KYK KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, KYK yurtlarında kalacak öğrencilere yönelik yapmış olduğu açıklamasında, öğrencilerin, barınma, yemek, internet, spor ve sosyal etkinlikler olmak üzere bütün ihtiyaçlarını karşılamaya başladıklarını ifade ederek bu kapsamda 670 bin kapasiteye ulaştıklarını ve 200 bin atak kapasiteli proje ve inşaat faaliyetlerinin de devam ettiğini vurguladı. Bakan Yardımcısı Sinan Aksu açıklamalarında ayrıca bu yıl için 400 bin yurt başvurusu beklediklerini ifade etti ve kayıt tarihlerine dair şu açıklamalarda bulundu.

"Yeni dönemde yurtlarımızın büyük bir çoğunluğunu üniversitelerimizin kampüsleri içine inşa ediyoruz. Bu, öğrencilerimiz açısından önem arz ediyor. 3 Eylül'de üniversite kayıtları başlayacak, aynı gün bizim de yurt müracaatlarımız başlayacak. Müracaatların ardından bir hafta gibi kısa bir sürede gerekli araştırmaları yaptıktan sonra öğrencilerimizi yurtlarımıza yerleştireceğiz."

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

KYK yurtlarının aylık ücretleri, yarı özel ya da resmi olma durumuna göre 168 TL ile 285 TL arasında değişiyor. KKTC yurtlarında bu rakam 300 TL olarak uygulanıyor.

KYK YURT KAYITLARI NEREDEN YAPILACAK?

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenciler yurt kayıt işlemlerini, e-Devlet şifresi ile turkiye.gov.tr adresi üzerinden YURT KAYIT İŞLEMLERİ linkinden taahhütname onayı yaparak tamamlayacak. Öğrencilerin kayıt işlemi için yurdun olduğu şehre gidip başvurma zorunluluğu bulunmuyor. Yurtta barınmaya başlanıldığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde en az 4 adet fotoğraf, kan grubu belgesi, öğrenci belgesi ve Kurum tarafından yapılması muhtemel geri ödemelerde kullanılmak üzere öğrencinin kendisine ait bir IBAN numarasının yurt müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor. Öğrencilerin kaydoldukları üniversitenin akademik takvim başlangıcına göre yurtta barınmaya başlaması gerekiyor. Akademik takvim başlangıcına göre barınmaya başlamayan öğrencilerin yurt müdürlükleri ile iletişime geçerek durumlarını bildirmeleri gerekiyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar