Koray Aydın İYİ Parti'den istifa mı etti? Koray Aydın kimdir, kaç yaşında?

Koray Aydın İYİ Parti'den istifa mı etti? Koray Aydın kimdir, kaç yaşında? Gelen son dakika haberlerine göre İYİ Parti'den Ümit Özdağ'ın ardından bir istifa haberi daha geldi. Peki Koray Aydın İYİ Parti'den istifa mı etti? Koray Aydın kimdir, kaç yaşında?

Koray Aydın İYİ Parti'den istifa mı etti? Koray Aydın kimdir, kaç yaşında?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
2 Nisan 2019 Salı 15:18

Koray Aydın İYİ Parti'den istifa mı etti? Koray Aydın kimdir, kaç yaşında? Gelen son dakika haberlerine göre İYİ Parti'den Ümit Özdağ'ın ardından bir istifa haberi daha geldi. Peki Koray Aydın İYİ Parti'den istifa mı etti? Koray Aydın kimdir, kaç yaşında? Detayları haberimizde.

Koray Aydın İYİ Parti'den istifa mı etti?

Koray Aydın İYİ Parti'den istifa mı etti? Koray Aydın kimdir, kaç yaşında? Gelen son dakika haberlerine göre İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın görevinden istifa etti. Aydın, Başkanlık Divanı görevinden de istifa etti. İddialarına ilişkin Koray Aydın resmi twitter heabı üzerinden yanıt verdi. Aydın: İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ettiğim yönündeki haber ve yorumlar kesinlikle doğru değildir. Görevimin başındayım. Kamuoyuna, @iyiparti ailesine ve aziz milletimize önemle duyurulur.

Koray Aydın kimdir?

Koray Aydın (5 Aralık 1955, Trabzon), Türk siyasetçi ve eski Bayındırlık ve İskan Bakanı. Erken yaşta siyasete katılan Aydın, 1999–2001 yılları arasında Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak görev yapmıştır. Bir süre Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreterliği görevini üstlenmiştir. Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nden sonra TBMM başkanvekili olarak seçilmiştir.

Meclise 1991–1995 yılları arasında Trabzon milletvekili, 1999-2002 yılları arasında Ankara milletvekili, 2007-2015 arasında tekrar Trabzon milletvekili olarak meclise girmiştir. Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde meclisteki sandalyesini kaybetmiştir. 2012 yılında gerçekleştirilen Milliyetçi Hareket Partisi 10. Büyük Olağan Kongresi'nde Devlet Bahçeli ile genel başkanlık için yarıştıysa da kaybetti. 2015 yılında MHP Üst Kurul Delegeleri tarafından talep edilen Olağanüstü Kurultay sürecinde yeniden Genel Başkanlığa adaylığını açıkladı. 25 Ekim 2017 tarihinde kurulan İYİ Parti'ye katıldı ve partinin kurucular kurulunda yer aldı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar