Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa mı etti? Ümit Özdağ kimdir, kaç yaşında?

Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa mı etti? Ümit Özdağ kimdir, kaç yaşında? Hürriyet gazetesinde İsmail Saymaz'ın son dakika olarak aktardığı bilginin ardından Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa mı etti? Ümit Özdağ kimdir, kaç yaşında? soruları gündeme geldi.

Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa mı etti? Ümit Özdağ kimdir, kaç yaşında?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
2 Nisan 2019 Salı 14:36

Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa mı etti? Ümit Özdağ kimdir, kaç yaşında? Hürriyet gazetesinde İsmail Saymaz'ın son dakika olarak aktardığı bilginin ardından Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa mı etti? Ümit Özdağ kimdir, kaç yaşında? soruları gündeme geldi. Detayları haberimize.

Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa mı etti?

Hürriyet gazetesinden İsmail Saymaz açıkladığı son dakikaya göre: İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ görevinden istifa etti. Edinilen bilgiye göre Özdağ, genel başkan yardımcıları Koray Aydın ve Musavvat Dervişoğlu'nun parti içi politikalarına ve bu politikalar sonucu ortaya çıkan olumsuz seçim sonuçlarına tepki olarak bu kararı aldığı öğrenildi. Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa mı etti? sorusu gündeme geldi. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama ne partiden ne de Özdağ'dan gelmedi.

Ümit Özdağ kimdir?

Münih Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra uzun yıllar üniversitelerde ders verdi. 2001 yılında profesör oldu. 1999'da Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi'ni, 2003'te Diyanet Araştırmaları Merkezi'ni, 2006'da ise 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü'nü kurdu. Bu düşünce kuruluşlarında yaptığı çalışmalarla ve yayınlarla Türk dış politikasına katkıda bulundu. Hâlen 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır.

MHP'nin 19 Kasım 2006'da yapılacak 8. Olağan Kongresi öncesinde Devlet Bahçeli'ye karşı genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Ancak kongreden 2 gün önce MHP yönetimi tarafından partiden ihraç edilmesi üzerine kongrede aday olamadı. 2008 yılından itibaren Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğretim üyeliğine geri döndü. 2005 yılından beri 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü başkanlığını yürütmektedir.

2010 yılında mahkeme kararıyla tekrar MHP üyesi oldu. 12 Haziran 2011'de yapılan parlamento seçimlerinde partisinin İstanbul 2. bölge 4. sıradan milletvekili adayı olduysa da seçilemedi. 21 Mart 2015 günü yapılan MHP 11. Olağan Büyük Kurultayı'nda MHP MYK Üyesi seçildi.

Gaziantep 1. sıra adayı olarak girdiği Haziran ve Kasım 2015 genel seçimlerinde TBMM milletvekili seçildi. 14 Kasım 2015'te MHP Genel Başkan Yardımcılığına getirildi; parti içi demokrasi gereğince kongre düzenlenmesini talep ederek 24 Şubat 2016 tarihinde bu görevinden istifa etti.

MHP'de mevcut yönetime karşı başkan adaylarının ortaya çıkması ve daha sonrasında mahkeme tarafından olağanüstü kurultay kararı verilmesinin ardından 9 Nisan 2016 tarihinde MHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Ancak MHP Genel Merkezi ile muhaliflerin mahkemelik olduğu kongre süreci sonrasında Yüksek Seçim Kurulu tarafından 10 Temmuz'da yapılması düşünülen kongre kesin olarak iptal edildi.

20 Ekim 2016 tarihinde MHP Genel Merkezi tarafından parti tüzüğünün bazı maddelerini ihlal ettiği gerekçesi ile kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi. 15 Kasım 2016 tarihinde partiden ihraç edildi.

İYİ Parti (2017-günümüz)

25 Ekim 2017 tarihinde kurulan İYİ Parti'ye katıldı ve kurucular kurulunda yer aldı. Strateji, İletişim, Propaganda ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. 2018 Türkiye genel seçimlerinde, İYİ Parti'den İstanbul milletvekili seçildi. 4 Nisan itibariyle Strateji, İletişim, Propaganda ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar