Kentsel dönüşüm kira yardımı nedir, kira yardımı ne kadar, en fazla kaç ay alınır?

Kentsel dönüşüm kapsamında binlerce kişiye kira yardımı yapılıyor. Peki ya kentsel dönüşüm kira yardımı nedir, ne kadar? Kira yardımı en fazla kaç ay alınır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı nedir, kira yardımı ne kadar, en fazla kaç ay alınır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
23 Temmuz 2018 Pazartesi 14:39

Kentsel dönüşümün özellikle İstanbul’da aktif hale gelmesinden sonra kira yardımı sayısında da artış yaşanıyor. İstanbul’da kentsel dönüşüm çalışmaları son hız devam ediyor. Durum böyle olunca da evi kentsel dönüşümle birlikte yenilenecek olanların merak ettiği konu ise kira yardımı. Kentsel dönüşüm nedir, ne kadar oluyor, en fazla kaç ay veriliyor? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Nedir?

Kentsel dönüşüm kapsamında yenilenen binalarda yaşayan vatandaşlara, bina bitim süresine kadar verilen kira yardımına kentsel dönüşüm kira yardımı deniliyor. Bu kira yardımını vermekteki temel amaç, binası yenilenen vatandaşın mağduriyetini önlemek.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Kaç Ay Alınır?

Binayı yenileyen firma ile yapılan anlaşma doğrultusunda kira yardımı verilebileceği gibi bazı şartlar sağlandığında devletten de kentsel dönüşüm kira yardımı alınabiliyor. Kira yardımından, belirlenmiş olan güncel tutar oranında 18 ay faydalanabiliyorsunuz. Yapılacak yardım tutarı ise ilden ile değişiklik gösteriyor. Kentsel dönüşüme giren binada kiracı olmanız halinde ise taşınma yardımı alabiliyorsunuz.

Kira Yardımı Almak İçin Şartlar Nelerdir?

Kentsel dönüşüm kira yardımından faydalanabilmeniz için binanızın riskli yapı grubunda olduğu için yeniden yapılıyor olması gerekiyor. Binanız için ilgili kurumdan riskli bina raporu aldıysanız ve yaşadığınız bölgede kentsel dönüşüm uygulanıyorsa, binanızın yeniden yapılması durumunda kentsel dönüşüm kira yardımı alabilirsiniz. Kentsel dönüşüm kira yardımı için hak sahipleri gerekli belgelerle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerine başvuruda bulunabilirler.

Kentsel dönüşüm kira yardımına başvururken gerekli belgeler:

-Başvuru formu (kurumda veriliyor)

-Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi

-Konut veya iş yerine ait güncel ve imzalı tapu aslı ile fotokopisi

-Konut veya iş yerinin bağımsız bölümünü gösteren tapu aslı ve fotokopisi

-Riskli bina tespit raporu inceleme formu

-Yeni oturum adresini gösteren adrese dayalı nüfus kayıt örneği

-Kamu bankalarından açılmış bir banka hesabına ait hesap cüzdanının fotokopisi

Kira Yardımı Ne Kadar Oldu 2018?

Üç büyük şehir Ankara, İstanbul, İzmir’de kentsel dönüşüm kira yardımı bu yıl 860 liradan 960 liraya yükseltildi. 2018 yılı için illere göre kira yardımları en düşük 595 lira, en yüksek 960 lira olarak belirlendi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar