Telefondan akbil doldurma işlemi nasıl yapılır?

İstanbul’da toplu taşıma araçlarında milyonlarca kişinin kullandığı İstanbulkart’ın mobil uygulaması hizmete girdi. Peki ya İstanbulkart mobil uygulaması ile amaçlanan bakiye yükleme işlemi nasıl yapılır?

Telefondan akbil doldurma işlemi nasıl yapılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
3 Aralık 2018 Pazartesi 08:00

İstanbul’da bir yerden bir yere giderken araçlarda insanlara kolay ücret ödeme imkanı sunan İstanbulkart’ın mobil uygulaması hizmete girdi. İstanbul’da 16 milyon kişinin kullandığı İstanbulkart mobil uygulamasının hizmete girme amacı kolay bir şekilde bakiye yüklemek. Bu uygulamayı kullanan vatandaşlar için yetersiz bakiye anonsu tarih olacak. Peki ya İstanbulkart mobil uygulaması ile nasıl bakiye yüklenir?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "İstanbul'da 16 milyon civarında İstanbulkart var. İstanbulkart üzerinden yıllık 3,5 milyar lira ödeme hareketi oluyor. Artık dolum için kuyruklarda bekleyerek zaman kaybına son veriliyor. İstanbulkart'a bakiye yükleme işlemini mobil uygulama ile otomatik hale getirmiş durumdayız." dedi.

İstanbulkart mobil uygulaması ile otomatik bakiye yüklemek için şuan 10 banka ile anlaşma sağlandı. Yakın zamanda tüm bankalar ile anlaşma sağlanacağı belirtildi. Banka kartıyla yükleme yapıldığında herhangi bir ücret alınmayacak. Ancak kredi kartlarına bir ücret yansıtılabilir. Bu kredi kartı sistemiyle ve o bankanın uygulamasıyla ilgilidir. Sistem dışarıya kapalı olduğu için herhangi bir riski de olmadığı belirtildi.

İstanbulkart mobil uygulaması ile nasıl bakiye yüklenir?

İstanbulkart’ın yetersiz bakiye anonsundan kurtulmak için yapılması gereken ilk şey İstanbulkart mobil uygulamasını cep telefonuna indirmek. Uygulamayı cep telefonuna indiren her vatandaş, İstanbulkart'ını okuttuktan sonra müşterisi olduğu bankalardaki hesabından kartına anında para yüklemesi yapıp yolculuğuna devam edebilecek. Yani uygulamayı cep telefonlarına indiren herkes, anlaşma yapılan 10 banka aracılığıyla banka kartı veya kredi kartı ile İstanbulkart'a kontör yüklemesi yapabilecek. İstanbulkart'a bakiye yükleme işlemi mobil uygulama ile otomatik hale getirilmiş olacak.

İstanbulkart’a mobil uygulama ile bakiye yükleme

Telefona mobil uygulama indirildikten sonra banka kartı veya kredi kartı üzerinden yükleme yapılacağını dile getiren Android telefonlarda kartı telefona yaklaştırmak, iOS işletim sisteminde ise yükledikten sonra belirlenen noktalarda kartı tutarak yükleme aktif hale gelecek. Telefonu yaklaştırıp okuttuğunda yükleme yapılacak.

İstanbulkart mobil uygulamasının avantajları neler?

-Yetersiz bakiye derdi son bulacak.

-Akbil yüklemek için kuyruklarda beklemek durumunda kalınmayacak.

İstanbulkart mobil uygulaması özellikleri neler?

istanbulkart bakiye sorgulama
istanbulkart bakiye yükleme
istanbulkart online bakiye öğrenme
istanbulkart dolum
istanbulkart dolum online
istanbulkart para yükleme
istanbulkart online para yükleme
istanbulkart internetten yükleme
istanbulkart yükleme noktaları
istanbulkart yükleme bayileri

İstanbulkart uygulamasına nasıl kart tanımlanır?

İstanbulkart mobil uygulaması, NFC destekli Android telefonlar için kolay bakiye sorgulama ve yükleme imkanı veriyor. İstanbulkartınızda ne kadar kaldığını öğrenmek için kartınızı telefonunuzun arkasına dokundurmanız yeterli oluyor. Sonrasında kartınıza yüklenmesini istediğiniz tutarı seçip, kredi kartı bilgilerinizi de girerek bakiye yükleme işlemini tamamlıyorsunuz. NFC teknolojisini desteklemeyen bir telefon kullanıyorsanız uygulama üzerinden talimat oluşturup yakınınızdaki dolum makinesinden veya akıllı duraklarda yer alan istanbulkart talimat yükleme noktalarına kartınızı okutarak dolum işlemi yapabiliyorsunuz. Bu noktada uygulamanın bulunduğunuz yere en yakın istanbulkart yükleme ve harcama noktaları harita üzerinde belirtiliyor.

1- İlk olarak yapmanız gereken uygulamayı Android marketten satın almak. Uygulamanın adı: İstanbulkart (beta).

2- Uygulama yüklendikten sonra uygulamayı açıyoruz ve karşımıza uygulamanın avantajlarını anlatan 3  adet görsel geliyor. Bu görselleri geçiyoruz…

3- Ardından karşıma çıkan ekrandan “Kayıt Ol” bölümünü tıklıyoruz. Daha sonra açılan penceredeki soruları eksiksiz bir şekilde dolduruyoruz ki İstanbulkart uygulamasına sorunsuz bir şekilde kayıt olabilelim. Gerekli alanları doldurduktan sonra kullanım koşullarını onayladıktan sonra “Tamam” butonuna tıklıyoruz.4- Önceki ekrandaki formu doldururken vermiş olduğunuz telefon numarasına doğrulama kodu geliyor. Gelen kodu önünüzdeki ekrana yazıyorsunuz.

4- Önceki ekrandaki formu doldururken vermiş olduğunuz telefon numarasına doğrulama kodu geliyor. Gelen kodu önünüzdeki ekrana yazıyorsunuz.

5- Daha sonra kendinize bir “Mobil Pin” belirliyorsunuz. Bu pin 6 haneli olmak zorundadır. Pininizi akılda kalıcı bir şey yapın ve unutmayın. Çünkü üye olduktan sonra bu mobil pin ile giriş yapacaksınız.

6- Mobil pini de oluşturduktan sonra uygulamada hesabınız olmuş oluyor. Uygulamaya giriş yapmak için “Pin Kodu” yazan bölüme önceki adımda oluşturduğunuz mobil pini yazıyorsunuz ve ardından “Giriş” butonuna tıklayıp hesabınıza giriş yapıyorsunuz.

7- Giriş yaptıktan sonra karşınıza İstanbulkart’ınızı eklemeniz için aşağıdaki gibi bir ekran çıkıyor. Kartımızı hesabımıza tanımlamak için ekrandan + butonunu tıklıyoruz.

8- İşte son adım ; Bu adımda aşağıdaki gibi bir pencere ile karşılaşıyorsunuz. Açılan penceredeki üst bölüme kartınızın numarasını yazıyorsunuz ya da eğer telefonunuzda NFC özelliği var ise kartınızı NFC sensörüne okutarak da ekleyebilirsiniz. Daha sonra kartınıza bir ad belirliyorsunuz ve “Tamam” butonuna tıklıyorsunuz.

 

Böylelikle kartınız hesabınıza tanımlanmış oluyor. Artık kolaylıkla İstanbulkart bakiyenizi öğrenebilir ve online dolum yapabilirsiniz. Hesabınıza giriş yapınca karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere çıkıyor. Bu pencereden bakiyenizi kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Online dolum yapmak içinse “Talimat Oluştur” butonunu tıklıyoruz. Karşımıza gelen ekrandaki bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra İstanbulkart’a en az 5 TL en çok ise 100 TL online dolum yapabiliyoruz.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar