İsmail Dükel kimdir? Halk TV’deki görevinden neden ayrıldı?

Halk TV ekranlarının bilinen yüzlerinden biri olan İsmail Dükel Halk TV’deki görevinden alındı. Peki ya işine neden son verildi?

İsmail Dükel kimdir? Halk TV’deki görevinden neden ayrıldı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
28 Ağustos 2018 Salı 08:41

Halk TV’nin sunucusu İsmail Dükel’in görevine son verildi. Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili açıklama yapan sunucunun neden çıkarıldığı merak ediliyor. Konuyla ilgili detaylar haberimizde.

Uzun zamandır Dükel’in programının tanıtımlarını yapmayan Deniz Baykal'ın kanalı olan Halk TV yönetimi Ağustos ayı başında Dükel’i izne ayırmıştı. Halk TV de hafta içi her gün 23:00-01:00 arası “Gün Sonu” programını sunan İsmail Dükel akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada görevine son verildiğini takipçileriyle paylaştı. Twitter hesabından bir açıklama yapan Dükel, Dostlar #HalkTvİSMAİLDÜKELSİZolmaz diye tag açmışlar. Zorunlu bir açıklama yapma gereği doğdu. “Bayramdan sonra görüşürüz” demiştim. Görüşemeyeceğiz. İzin dönüşü kanal yönetiminin tasarrufuyla görevimden alındığımı öğrendim. Veda edemedim. Kusura bakmayın. Hakkınızı helal edin” İfadelerini paylaştı.

İsmail Dükel Kimdir?

İsmail Dükel, 1960 yılında Ankara’da doğmuştur. İsmail Dükel, gazeteciliğe 1979 yılında Ankara’da Rüzgarlı Sokak'ta eski adı Ulus olan Barış Gazetesinde başladı. Ankara’da çeşitli gazetelerde çalıştı. Kanal E, Kanal Türk’de dört buçuk yıl kadar Ankara Haber Müdürlüğü yaptı ve kuruculuğunu yaptığı Kanal Biz’de de 13 ay kadar Ankara Haber Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2,5 yıl süren işsizlik dönemi oldu. Bu arada “Gazete 5” diye bir internet sitesinde beş ay kadar çalıştı. 2012 yılının Ocak ayında çalışmaya başladığı Yurt Gazetesi’nde “Meclis kulisi” adlı köşe yazılarını yazdı. Burada da 1 yıl kadar çalıştı.

Yurt Gazetesi’nden ayrıldıktan sonra Haziran 2013 tarihinde Taksim Gezi olayları başladıktan birkaç gün sonra Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç’in daveti ile Genel Yayın Yönetmeliğini Hakan Aygün’ün yaptığı Halk TV’de çalışmaya başladı. İsmail Dükel,23 Kasım 2009 tarihinde kurulan ve 12 Haziran 2010 tarihinde kapatılan, Rahşan Ecevit'in kurucu üyeliğini yaptığı, kurucu başkanlığını Hulki Cevizoğlu’nun yaptığı (DSHP) Demokratik Sol Halk Partisi’nde Genel Başkan Yardımcısı olarak bulundu. 13 Ocak 2010 tarihinde bu görevinden Hulki Cevizoğlu ile birlikte istifa etmiştir. Halk TV de yayın yönetmenliği görevi yapmakla beraber “Gün Sonu” programını sunmaktadır. İsmail Dükel, evlidir ve Baturalp Dükel (d.1990) adında bir oğlu vardır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar