İlbilge Hatun Kimdir, İlbilge Hatun gerçekte nasıl öldü, İlbilge Hatun hangi dönemde yaşamıştır

Diriliş Ertuğrul dizisinde bu sezon canlandırılan karakter İlbilge Hatun kimdir? İlbilge Hatun gerçekte nasıl öldü? İlbilge Hatun hangi dönemde yaşadı? Ertuğrul Bey ile İlbilge Hatun aşk yaşadı mı?

İlbilge Hatun Kimdir, İlbilge Hatun gerçekte nasıl öldü, İlbilge Hatun hangi dönemde yaşamıştır
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
13 Aralık 2018 Perşembe 13:10

TRT'nin fenomen dizisi İlbilge Hatun karakteri bu sezon Diriliş Ertuğrul dizisinde Hande Soral tarafından canlandırılmakta. Reyting rekortmeni diziye bu sezon katılmasına rağmen önemli bir karakter olan İlbilge Hatun'un tarihte gerçekten var olup olmadığına dair, nasıl öldüğüne dair, Ertuğrul Bey ile aşk yaşayıp yaşamadığına dair sorular ise dizinin fanları tarafından sıklıkla araştırılmakta.

İlbilge Hatun kimdir, İlbilge Hatun nasıl öldü, İlbilge Hatun Ertuğrul Bey ile aşk yaşadı mı sorularının cevapları makalemizde...

İlbilge Hatun Kimdir?

İlbilge Hatun tarihte gerçekten var olan bir karakterdir. Orkun abidelerinde ismi geçen İlbilge Hatun Göktürk Devleti'nin hükümdarlarından Bilge Kaan'ın annesi Göktürk Devleti'nin kurucusu İlteriş Kaan'ın eşidir. 

Ancak tarihte gerçekten var olan İlbilge Hatun ile Diriliş Ertuğrul dizisinde yer alan İlbilge Hatun aynı kişiler değildir. Diriliş Ertuğrul'da canlandırılan İlbilge Hatun'un tarihte gerçekten var olup olmadığına dair bir belge bulunmamaktadır. 

 

İlbilge Hatun Gerçekte Nasıl Öldü?

Göktürk Devleti döneminde yaşayan İlbilge Hatun'un nasıl öldüğüne dair tarihsel bir veri bulunmamaktadır. 

Hande Soral Kimdir?

2 şubat 1987 yılında Bursa'nın İnegöl ilçesinde dünyaya geldi. Bensu ve Betirhan adından ikiz kardeşleri var ve Soral gibi oyunculuk yapıyorlar. İlkokul ve ortaokulu Bursa'da bitirdi. Lise öğrenimini yine Bursa'da olan İnegöl Turgut Alp Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Üniversite öğrenimi için İstanbul'a geldi ve Bilgi Üniversite'sinin Psikoloji bölümünde eğitimini tamamladı.

2008 yılında Soral'ın 'Komedi Dükkanı' adlı programı izlemeye gitmesi ile tüm hayatı değişti. Tolga Çevik'in oynadığı Fırat Parlak'ın yönetmenlik yaptığı 'Komedi Dükkanı' adlı programa Çevik, Soral'ı misafir olarak sahneye çıkardı.


Yönetmen Parlak, Soral'ın performansını beğendi ve ona oyuncu olayı teklif etti. Bu teklif üzerine Soral'ın tüm hayat çizgisi değişti ve oyunculuğa yöneldi.

Ünlü oyuncu İsmail Demirci ile evlidir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar