Gülistan Doku kimdir, bulundu mu, kaç yaşında Instagramı ne?

Gülistan Doku kimdir, bulundu mu, kaç yaşında Instagramı ne? soruları araştırılmaya başlandı. Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi olan Gülistan Doku kimdir, bulundu mu, kaç yaşında Instagramı ne? Detaylar haberimizde…

Gülistan Doku kimdir, bulundu mu, kaç yaşında Instagramı ne?
Son Güncelleme: 15 Ocak 2020 Çarşamba 09:55
7 Ocak 2020 Salı 16:34

Gülistan Doku kimdir, bulundu mu, kaç yaşında Instagramı ne? sorusu Gülistan Doku’dan 3 gündür haber alınamamasıyla çok araştırılan konular arasına girdi. Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi olan Gülistan Doku 5 Ocak Pazar günü yurttan ayrılması ile bir daha haber alınamadı. Peki Gülistan Doku kimdir, bulundu mu, kaç yaşında Instagramı ne? sizler için araştırdık.

Gülistan Doku kimdir, bulundu mu, kaç yaşında Instagramı ne?

21 yaşındaki Gülistan Doku, Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi. 5 Ocak Pazar günü kaldığı yurttan  sabuh saatlerinde ayrıldıktan sonra kendisinden bir türlü haber alınamadı. iyarbakır'da yaşayan ailesi Tunceli'ye giderek, Gülistan'ın bulunması için polis ekiplerine başvurdu. Gülistan'ın bulunması için polis ve jandarma ekipleri ortak çalışma başlattı.

Ekupler hemen arama çalışması başlattı. Arama çalışmaları sırasında 3 kişi, 21 yaşındaki Gülistan'ı, Pazar günü Uzunçayır Barajı üzerindeki Dinar Köprüsü'nde yürürken gördüklerini ifade etti. Görgü tanıklarının ifadelerinin ardından Gülistan'ın, baraja düşmüş olabileceği ihtimali üzerine bölgeye AFAD, sualtı dalgıçları ile Munzur Doğa Sporları Arama kurtarma derneği üyeleri baraj gölünde arama çalışması başlattı. Gülistan Doku'nun bin sosyal medya hesabı şu an bulunamadı.

Vali Sorel ailesi ile görüştü

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, beraberindeki Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ile birlikte Diyarbakır'dan gelen Gülistan Doku'nun ailesiyle bir araya geldi. Annesi Bedriye, babası Halit Doku'nun kaldıkları öğretmenevinde ziyaret eden Vali Sonel, Gülistan'ın bulunması için tüm imkanların seferber edildiğini söyledi. Öğretmenevindeki görüşmenin ardından Vali Sonel, Gülistan'ın anne ve babasıyla birlikte arama çalışmaların devam etti Uzunçayır Barajı bölgesine gelerek, arama çalışmalarını yerinden takip etti.

Bir sorunu yoktu

Berivan Özman, arkadaşı Gülüstan'ın neşeli ve hiçbir sorunun olmadığını söyledi. Özman, "Yurtta görüşüyorduk. Bir ara birlikte aynı kafeteryada çalıştık. Hayat doluydu. Hiçbir zaman sorununun olduğunu söylemedi" dedi.

 İntihar mektubu bulundu

Hürriyette yer alan habere göre Gülistan Doku’ya ait intihar mektubu bugün odasında bulundu.

Gülistan’ın intihar ettiği değerlendirilen yerde de polis dalgıçları tarafından ait bazı notlar ve isminin bulunduğu bir reçete ile arkadaşından ödünç aldığı belirlenen bir makas bulundu.  Gülistan’ın bulunması için yapılan aramalar nöbetleşe gece gündüz devam ediyor. Tunceli Valisi, Tunceli Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı ve Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı da vatandaşların da desteğiyle yürütülen aramalara nezaret ediyor.

 

Gülistan’ın erkek arkadaşının üvey babası konuştu

Genç kızın kaybolmasından bir gün önce, Rus uyruklu erkek arkadaşı Zaynal Abarok (23) ile ailesinin evinde tartıştığı iddia edilmişti. Abarok’un üvey babası polis memuru E.Y., Milliyet’e yaptığı açıklamada “Gülistan’ın kaybolduğu gün Zaynal’in kafede olduğu, oradan eve ve daha sonra da spor salonuna gittiğine dair kamera kayıtları var. Gülistan’ın kaybolmasıyla ilgili bizim uzaktan yakından herhangi alakamız yok” dedi. E.Y., şunları söyledi:

“O kadar fazla yazılan şey oldu ki, biz sessiz kaldıkça insanlar suçlu olduğumuzu düşünüyor. Gülistan ve Zaynal 7-8 ay çıktı. Yaklaşık iki ay önce de ayrıldılar. Olaydan bir gün önce, yani cumartesi akşamı kapımız çaldı, gelen Gülistan’dı. Zaynal’ı sormuş kızıma, kızım da evde olmadığını söylemiş ve içeri girmeden gitmiş. Eşim, kızıma kimin geldiğini sorunca Gülistan olduğunu söyledi. Eşim de hemen Gülistan’ı aramış ve Gülistan apartmanın merdivenlerinde oturuyormuş. Eşimin aramasının üzerine Gülistan gelip, Zaynal’ı evde bekledi. Zaynal eve geldikten sonra da odaya girip bir süre konuştular, hatta eşim onlara çay ve meyve servisi yaptı, bir sorun yoktu.

“Yolda tartışmışlar”

Gülistan yurda yalnız gitmesin diye Zaynal’a Gülistan’ı bırakmasını söyledim. Benim aracımla Gülistan’ı bırakırken yolda durmuş ve tartışmışlar ama darp yok. Gülistan’ın kaybolduğu gün Zaynal’in kafede olduğu, oradan eve ve daha sonra da spor salonuna gittiğine dair kamera kayıtları var. Gülistan kaybolduktan sonra herkes Zaynal’ı suçlayınca ve Gülistan’ın da ailesinin Diyarbakır’dan geldiğini öğrenince sıkıntı yaparlar diye ben de Alanya’ya gönderdim. Senelik izne ayrıldım ve ailece Alanya’ya geldik. Gülistan’ın kaybolmasıyla ilgili uzaktan yakından alakamız yok. Diğer taraftan herkes Zaynal’ın evli olduğunu söylüyor, oysa değil. Bunu da ispatlayabilirim.

“Duruma biz de üzüldük”

Gülistan Zaynal ile çıktığında da birkaç defa bize geldi, kendisini tanıyoruz. İntihar edebilecek biri değil. Ama günlerdir bulunmaması üzerine ben de intihar etmiş olabileceğini düşündüm ancak o kadar kapsamlı bir aramaya rağmen bulunmaması da ilginç. Üzücü bir durum, inanın biz de üzülüyoruz.”

“İntihar mektubu değil”

Genç kızın kaldığı yurttaki odasında intihar mektubu bulunduğu iddia edilmişti. Söz konusu iddiaya ilişkin konuşan Gülistan Doku’nun teyzesi Fatma Tosun şunları söyledi:

“Önceki gün ben, ablası ve kuzenleri Gülistan’ın kaldığı yurda gidip eşyalarını toplayalım dedik. Cüzdanın içinde bir not gördük. Notta sadece, ‘Arkadaşlar ben ölürsem dolabımı toplarsınız’ yazıyordu. Oda arkadaşına sorduk. Kız notu görünce güldü ve geçen yıl yazıldığını söyledi. Oda arkadaşı, ‘Gülistan çok dağınıktı. Biz de dağınık olduğu için kendi aramızda şakalaşırdık. O da böyle bir not yazdı’ oldu. ”

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar