Gece vakti güneş battıktan kaç saat sonra başlar

 Kim milyoner olmak ister bilgi yarışmasında sorulan gece vakti, güneş battıktan kaç saat sonra başlar sorusunun cevabı... gece vakti, güneş battıktan kaç saat sonra başlar

Gece vakti güneş battıktan kaç saat sonra başlar
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
22 Aralık 2018 Cumartesi 21:35

 Kim milyoner olmak ister bilgi yarışmasında sorulan Türk Ceza Kanununa göre gece vakti, güneş battıktan kaç saat sonra başlar?

a- 1

b- 2

c- 3

d- 4

 cevap: a-1 saat

Türk Ceza Kanununa göre gece vakti, güneş battıktan kaç saat sonra başlar?

Gece, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 6/1-e bendinde tanımlanmıştır.Buna göre:Gece vakti deyiminden; güneşin batmasından bir saat sonra başlayan ve doğmasından bir saat evvele kadar devam eden zaman süresiO halde gece, güneş battıktan bir saat sonra başlamakta ve güneş doğmadan 1 saat önce sona ermektedir. Bu kavram, hırsızlık gibi gece vakti işlenmesinin ilgili maddede daha ağır cezayı gerektiren hal olarak sayıldığı durumlarında önem kazanmaktadır. Kaynak: Türk Ceza Kanununa göre gece vakti güneş battıktan kaç saat sonra başlar

 

Kim milyoner olmak ister bilgi yarışmasının sunucusu Murat Yıldırım kimdir?

1979 yılında dünyaya gelen Murat Yıldırım doğma büyüme Konyalı'dır. Türk dizi ve sinema oyuncusu olan Murat Yıldırım'ın annesi ve babası aslen Mardinli'dir. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendislik bölümünde 8 senede mezun olan Murat Yıldırım, 2008 yılında Fırtına dizisinin setinde tanıştığı Burçin Terzioğlu ile evlenmiş ve 2014 yılında boşanmıştır. 2016'da Faslı Iman Elbani ile evlenmiştir.

Oyunculuk kariyerine 1999 senesinde Ayrılsak da Beraberiz dizisinde rol alarak başlamıştır. Yıldırım, birçok dizi ve filmde başrolde yer almıştır..

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar