Galatasaray Benfica maçı ne zaman? Saat Kaçta? Hangi kanalda?

UEFA Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden Galatasaray'ın rakibi Portekiz takımı Benfica oldu. Peki bu zorlu mücadelede Galatasaray Benfica maçı ne zaman? Galatasaray Benfica maçı saat Kaçta? Galatasaray Benfica maçı hangi kanalda? soruları internette araştırılmaya başlandı.

Galatasaray Benfica maçı ne zaman? Saat Kaçta? Hangi kanalda?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
17 Aralık 2018 Pazartesi 18:23

UEFA Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden Galatasaray'ın rakibi Portekiz takımı Benfica oldu. Peki bu zorlu mücadelede Galatasaray Benfica maçı ne zaman? Galatasaray Benfica maçı saat Kaçta? Galatasaray Benfica maçı hangi kanalda? soruları internette araştırılmaya başlandı. 

Galatasaray Benfica maçı ne zaman?

Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra UEFA Avrupa Ligi'den yolu devam eden Galatasaray Portekiz'in güçlü rakiplerinden Benfica ile eşleşti. Zorlu mücadelenin ardından internette, Galatasaray Benfica maçının tarihi, saati ve hangi kanalda yayınlanacağı merak konusu oldu. 

UEFA Avrupa Ligi'nde Son 32 Turu ilk maçını 14 Şubat Perşembe günü Türk Telekom Arena'da oynayacak. İkinci mücadele ise Portekiz ekibinin sahasında oynanacak. Bu mücadele 21 Şubat tarihinde gerçekleşecek. Karşılaşmalar Bein Sports ekranlarından canlı yayınlanacak.

Benfica son 32 turuna nasıl geldi?

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Benfica ile eşleşti. Portekiz ekibi, geçtiğimiz sezon kendi ligini şampiyon Porto'nun ardından ikinci sırada bitirerek Şampiyonlar Ligi vizesi aldı.

Fenerbahçe'yi elediler!

Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan başlayan Benfica, bu turda temsilcimiz Fenerbahçe ile eşleşti. İlk maçı kendi sahasında 1-0 kazanan Portekiz takımı, Kadıköy'den de 1-1'lik eşitlikle dönerek play-off'un yolunu tuttu.

Devler Ligi gruplarına kalabilmek için Yunan ekibi PAOK ile kozlarını paylaşan Benfica, kendi sahasında 1-1 berabere kaldığı rakibini deplasmanda 4-1'le dize getirerek adını gruplara yazdırdı.

Gruptan çıkamadılar!

Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda Bayern Münih, Ajax ve AEK ile mücadele eden Portekiz devi, grubunu 7 puanla üçüncü sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi son 32 turuna kaldı. İşte Benfica'nın Şampiyonlar Ligi grubunda aldığı sonuçlar:

Benfica - Bayern Münih: 0-2

AEK - Benfica: 2-3

Ajax - Benfica: 1-0

Benfica - Ajax: 1-1

Bayern Münih - Benfica: 5-1

Benfica - AEK: 1-0

Benfica'nın  kulüp tarihi

Kulüp 28 şubat 1904'te Cosme Damião'nun önderliğinde Lizbon'un güneybatısındaki Belem'de yaşayan 24 genç adamın bir araya gelmesi ile yapılan toplantı ile Grupo Sport Lisboa adıyla kurulmuştur. Toplantının sonunda dünyanın en popüler ve başarılı Portekiz futbol takımı ortaya çıkmıştır. 1905'te ilk maçına çıkan takım, sonraki yıllarda zayıf yönetim koşulları ile uğraşmak zorunda kalmış ve bunun sonucunda 1907 yılında bazı futbolcular Lizbon şehrinin diğer ünlü takımı olan Sporting Lizbon'ye geçmiştir. 1908'de yapılan anlaşmayla, kulüp, 1906'da kurulan Sport Clube De Benfica ile birleşmiş ve kulübün adı Sport Lisboa e Benfica olarak değiştirilmiş, birleşme tarihi ise kulübün kuruluş tarihi olarak kabul edilmiştir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar