Fenerbahçe’de Volkan Demirel, Dirar, Aatif neden kadro dışı bırakıldı?

Fenerbahçe'de futbolculardan Volkan Demirel, Aatif Chahechouhe ve Nabil Dirar’ın süresiz olarak kadro dışı bırakılması gündem oldu. Peki ya Fenerbahçe’de Volkan Demirel, Dirar, Aatif neden kadro dışı bırakıldı?

Fenerbahçe’de Volkan Demirel, Dirar, Aatif neden kadro dışı bırakıldı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
6 Ekim 2018 Cumartesi 08:33

Fenerbahçe’nin en bilindik isimlerinden biri olan Valkon Demirel’in bu sezon kadro dışı bırakıldığı açıklandı. Volkan Demirel ile birlikte Fenerbahçe’de süresiz iki futbolcu daha kadro dışı bırakıldı. Büyük yankı uyandıran bu sporcunun neden kadro dışı bırakıldığı araştırılıyor.

Fenerbahçe’de Aatıf Chahechouhe ile Nabil Dirar’ın yanı sıra takım kaptanı Volkan Demirel’in de kadro dışı bırakılması geniş yankı uyandırdı. Sezon başında sarı-lacivertli kulüple olan sözleşmesi 2018-19 sezonu sonuna kadar uzatılan 36 yaşındaki file bekçisinin kadro dışı bırakılma kararıyla ilgili yapılan açıklamada konuyla ilgili herhangi bir gerekçe bildirilmedi.

Çeşitli medya kaynaklarında Volkan Demirel’e kararın telefonla bildirildiği, deneyimli kalecinin ise bu karar karşısında herhangi bir soru yöneltmeyerek “Tamam” dediği iddia edildi. Öte yandan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı lacivertli kulübün Ekim ayında yayınlanan dergisinde yayınladığı yazısında “Şunu çok açıklıkla söylemek isterim ki, değişime direnç gösteren ve eski düzenin devamını isteyen bir zihniyet, mevcudiyetini halen korumakta ve bir şekilde başarıya inanmamaktadır. Kabul edemeyeceğimiz bu sorunu ivedilikle gidermek için tedbirleri önümüzdeki günlerde alacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

Volkan Demirel'de kadro dışı bırakılma açıklaması

Konuyla ilgili görüşlerini sorulan Volkan Demirel, şu açıklamayı yaptı:

"Hayırlısı olsun. Yönetimin bir bildiği vardır. Bana şu safhada konuşmak yakışmaz. Yaşadıklarımı ben bilirim."

Ali Koç yönetiminin Bursaspor’dan kaleci Harun Tekin’i transfer etmesi ve ardından sürekli ilk 11’de onun oynaması, Volkan’ın artık takımda düşünülmediği yorumlarına yol açmıştı.

Nabi Dirar'dan açıklama

Mukavelesi 2020 yazında sona erecek olan Faslı futbolcu, "Bir aslan asla ölmez. Mesajlarınız için çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’de Volkan Demirel, Dirar, Aatif neden kadro dışı bırakıldı?

1 - Çaykur Rizespor deplasmanında sahadan 3-0'lık yenilgiyle ayrılan Fenerbahçe'de Volkan Demirel ve Mehmet Topal, maç sonrasında tribünlerin yanına giderek taraftardan özür dilemişti. Volkan Demirel'in soyunma odasına dönerken sportif direktör Damien Comoll'yi terslediği ve alınan kararda bu olayın etkili olduğu öne sürüldü.

2 - Rizespor karşısında alınan şok yenilginin ardından soyunma odasında Comolli ile Volkan Demirel arasında bir görüşmenin gerçekleştiği, tecrübeli kalecinin burada Comolli'ye hatalarını söylediği iddia edildi. 36 yaşındaki futbolcunun Comolli'ye, "Sorun Cocu'da değil, sorun takımın yanlış kurulmasında" dediği öne sürülürken kararın bu sebeple alındığı belirtildi.

3 - Fenerbahçe, Kayserispor'a sahasında 3-2'lik skorla yenilirken maçtan sonra soyunma odasında futbolcular arasında bir görüşme gerçekleşti. Burada Volkan Demirel, Aatif ve Nabil Dirar'ın belirttiği fikirlerin hoş karşılanmadığı ve bu yüzden kadro dışı kaldıkları da öne sürüldü.

4 - Fenerbahçe'de Volkan Demirel'in Türk futbolculara liderlik ettiği, Aatif'ın ise yabancı oyuncular arasında söz sahibi olduğu iddia edildi. Kötü günler geçiren sarı-lacivertlilerde takıma net bir mesaj verebilmek için bu kararın alındığı, Dirar'ın da Aatif'la arasının çok iyi olduğu gerekçesiyle kadro dışı kaldığı öne sürüldü.

5 - Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi'nde Spartak Trnava'yı yenerek moral depolayan Fenerbahçe'de Başakşehir maçı öncesinde A Takım teknik heyetinden isimlerle de yolların ayrılması, yeni bir teknik direktörün geleceğine işaret olduğu kaydedildi. Ligde puan kaybına tahammülü olmayan Fenerbahçe'nin bu zorlu maçın hazırlıklarının sonuna kondisyoner ve kaleci hocası olmadan çıkması, milli arada yeni bir teknik direktörün geleceği şeklinde yorumlandı.

6 - Rizespor deplasmanında yaşanan kayıptan sonra Damien Comolli'nin hafta içerisinde birçok futbolcuyla birebir toplantı yaptığı ve durum değerlendirmesinde bulunduğu belirtildi. Comolli'nin burada oyunculardan fikir aldığını, olan biteni dinlediği ve bu görüşmeler sonucunda üç futbolcuyu kadro dışı bırakma kararı aldığı iddia edildi.

7 - Ali Koç'un bu ay başında kulüp dergisine yazdığı yazıda kullandığı "Şunu çok açıklıkla söylemek isterim ki, değişime direnç gösteren ve eski düzenin devamını isteyen bir zihniyet, mevcudiyetini halen korumakta ve bir şekilde başarıya inanmamaktadır. Kabul edemeyeceğimiz bu sorunu ivedilikle gidermek için muhtelif tedbirleri önümüzdeki günlerde alacağız." ifadelerinin de kadro dışı kararlarının sinyalleri olduğu öne sürüldü. Bu sözlerden kısa süre sonra kadro dışı kararının gelmesi Ali Koç'un böyle bir hazırlığı olduğu şekline yorumlandı.

8 - Kadro dışı bırakılan Volkan Demirel, Aatif Chahechouhe ve Nabil Dirar'ın Aykut Kocaman'la aralarının iyi olduğu, teknik heyetten yolların ayrıldığı isimlerin ise Aykut Kocaman'ın ekibi olduğu belirtildi. Bu isimlerin kadro dışı bırakılması ve yolların ayrılması, Aykut Kocaman'ın ekibinin tasfiye edilmesi şeklinde yorumlandı.

Volkan Demirel kimdir?

27 Ekim 1981'de İstanbul'un Fatih semtinde doğdu. Zeynep Kübra Sever Demirel ile evlenen Volkan Demirel'in Yade adında birde kızı vardır. Volkan Demirel aslen Artvin Şavşat'lıdır. 2000 – 2001 sezonunda Kartalspor'da oynadı. 2 sene bu takımın file bekçiliğini yapan Volkan Demirel 2002-2003 futbol sezonunda Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe'de ilk resmi maçı 26 Nisan 2003'te oynanan Fenerbahçe – Samsunspor Turkcell Süper Lig maçıydı.Yine 2003 yılının Ağustos ayında,burnundan darbe alarak sahalara bir süreliğine veda etmiştir. 4 Mart 2008'de oynanan Sevilla – Fenerbahçe maçında yediği 2 hatalı golden sonra kurtardığı 3 penltıyla maça damgasını vurdu ve Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez çeyrek finale yükselmesini sağladı.Halen Fenerbahçe SK'de oynayan futbolcu, 2010 Dünya Kupası Elemeleri'nde Türk Milli Takımı kadrosundada yer almıştır.

Aatif Chahechouhe kimdir?

Fenerbahçe'nin geçen sezon küme düşen Sivasspor'dan transfer ettiği Aatif Chahechouhe, Fransa'nın Paris şehrinde doğdu. Aslen Faslı olan yeni transfer Aatif Chahechouhe, 29 yaşında ve 1.76 boyunda. Orta sahada forvete dönük bir futbol oynayor. Aatif Chahechouhe kariyeri boyunca Racing Paris, Olympique Noisy-le-Sec, Sedan, Sannois Saint-Gratien, Nancy, Chernomorets ve Sivasspor formaları giydi. 2012 yılında geldiği Sivasspor'un değişmez oyuncularından olan Aatif Chahechouhe, 2013/14 seoznunda da gol krallığına ulaştı.

Nabil Dirar kimdir?

25 Şubat 1986 tarihinde Fas'ın Casablanca şehrinde dünyaya gelen Nabil Dirar, zorlu bir çocukluk dönemi geçirdi. 11 çocuklu bir ailenin mensubu olan Dirar, henüz bir yaşındayken babasını kaybetti. Temizlikçilik yapan annesi ailenin geçimini sağlamakta zorlandığı için Dirar'ın 7 erkek kardeşinin çoğu aileye yardım için küçük yaşta çalışmak zorunda kaldı. Dirar'ın bir erkek kardeşi, Brüksel'de iş bulunca ailenin yolu Dirar 13 yaşındayken Belçika'ya düştü. O döneme kadar Fas'ta hiçbir kulüpte oynamayan Dirar'ın futbol hayatı White Daring Molenbeek altyapısında başladı ve ardından R.U. Saint-Gilloise altyapısında oynadı. 2004 yılında transfer olduğu Diegem Sport'ta ise profesyonel kariyerine başladı. 1.87 boyunda olan Nabil Dirar, uzun boyuna rağmen yüksek teknik kapasitesi ve güçlü fiziğiyle ön plana çıkan bir oyuncu.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar