En ucuz kurbanlık nereden, hangi ilden alınır 2018?

En ucuz kurbanlık nereden, hangi ilden alınır? sorusu gündeme geldi. İşte En ucuz kurbanlık nereden, hangi ilden alınır? sorusunun yanıtı.

En ucuz kurbanlık nereden, hangi ilden alınır 2018?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
5 Ağustos 2018 Pazar 12:28

En ucuz kurbanlık nereden, hangi ilden alınır?

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar ekonomik durumlarına göre kurbanlık arayışlarına başladı. En ucuz kurbanlığın hangi ilden alındığını merak eden vatandaşlar, En ucuz kurbanlık nereden, hangi ilden alınır? sorusunun yanıtını arıyor. Peki ama En ucuz kurbanlık nereden, hangi ilden alınır?

En ucuz kurbanlık nereden, hangi ilden alınır?

Kırmızı Et Birliği, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Kasaplar Odası, esnaflar ve belediye temsilcilerinden oluşan komisyon, kurbanlık fiyatlarını belirledi. 

DHA'da yer alan habere göre; kurbanlıkların en ucuz Adana'da satılacağını belirten Kasaplar Odası Başkanı Yağmur, "Çünkü kurbanlarımız yerli, hakiki, besicilerimizin kendi alınterleri ile besleyip, tüketicilerin hizmetine sunduğu hayvanlar" dedi.

VATANDAŞLARIMIZ DA BİLİNÇLİ OLSUN

Yağmur, büyükbaş kurbanlıkların kesim ücretinin 350 TL, küçükbaş kurbanlıkların kesim ücretinin 50 TL olduğunu kaydetti. Büyükbaş kurbanlıkların kilosunun 20 TL, küçükbaş kurbanlıkların kilosunun ise 22 TL olacağını açıklayan Yağmur, "Vatandaşların da bilinçli olmaları gerekiyor. Mutlaka kurbanlar kesileceği zaman başlarında durulmalı. Firmalardan, marketlerden koliler halinde 12 kiloluk paketlere itibar etmeyiniz, kesilen hayvanların işaretname ve raporlarını görmeden kesim yaptırmasınlar" diye konuştu.

2017 Kurbanlık fiyatları ne kadardı? Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar kaç liraydı? 

2017 yılının haberine göre, büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları 2017 Ağustos ayında açıklanmıştı. Bayrama sayılı günler kala kurbanlıklar İstanbul'a gelmeye başlamıştı. Kurban pazarlarında pazarlık bu sene de çetin geçecek gibi görünüyordu. Ancak üyük marketler de kurbanlık fiyatalarını açıklamıştı. Diyanet Vakfı, Kızılay, Mehmetçik Vakfı gibi kurumlar da vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini duyurmuştu. Geçtiğimiz günlerde Bakanlığın düve kesimini yasaklamıştı. Bu durumun kurbanlık fiyatlarını olumlu etkileyeceği de gelen bilgiler arasındaydı. 

BÜYÜK MARKETLERDE YAKLAŞIK BİN TL

Migros 12 kilogramlık koçu 995 TL’den, 16 kilogramlık koçu ise bin 155 TL’den satacağını açıkladı. 21 kilogramlık 1/7 oranında eşit hisse büyükbaş ise bin 295 TL’den satılmıştı. Öte yandan tercih eden müşteriler, kurbanlarını ZİÇEV (Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı) ve Koruncuk (Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar) Vakfı'na bağışlayabilmişti.

CarrefourSA’da ise “Küçükbaş Karaman Kurban Paketi” 990 TL, 1/7 oranında “Büyükbaş Kurbanlık Hisse” bin 190 TL, “Küçükbaş Kıvırcık Kurban Paketi” bin 90 TL, “Küçükbaş Keçi Kurban Paketi” 950 TL olarak belirlenmişti. 

En ucuz kurbanlık nereden, hangi ilden alınır 2018?

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar