Emine Şahin kimdir? Emine Şahin ifadesinde ne dedi?

Atatürk’ü anma töreninde Atatürk’e hakaretten dolayı tutuklanan Emine Şahin kimdir, ne hakarette bulundu, ne ifade verdi? Detaylar haberimizde.

Emine Şahin kimdir? Emine Şahin ifadesinde ne dedi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
12 Kasım 2018 Pazartesi 08:41

Edirne’de 10 Kasım günü gerçekleştirilen Atatürk’ü anma töreninde Atatürk aleyhine slogan attığı için gözaltına alınan Emine Şahin çıkarıldığı mahkemede tutuklanmasının ardından ifadesi ortaya çıktı. Peki ya Emine Şahin kimdir? Emin Şahin Atatürk için ne dedi? Emine Şahin ifadesinde ne dedi?

Emine Şahin neden tutuklandı?

Edirne’de 10 Kasım Atatürk'ü anma töreninde Atatürk aleyhine slogan attığı için gözaltına alınan üniversite öğrencisi Emine Şahin, çıkarıldığı mahkemece, “Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret” suçlamalarıyla tutuklandı. Emine Şahin ile ilgili Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaparken, Şahin'in mahkemede verdiği ifade de ortaya çıktı.

Emine Şahin Atatürk için ne dedi?

Üniversite öğrencisi Emine Şahin, dün 10 Kasım Atatürk'ü anma töreni sırasında “Atatürk ilah değildir, Allah’ın kanunları var. Atatürk Batı’nın kanunlarını getirdi. Putlara tapmayın” dediği iddia edildi. Bu sözler üzerine genç kıza anında müdahale edilerek tören alanından uzaklaştırıldı. Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından Emine Şahin, Edirne Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Geceyi gözaltında geçiren Emine Şahin, tamamlanan işlemlerinin ardından Edirne Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan üniversite öğrencisi Emine Şahin, “Atatürk’e ve hatırasına alenen hakaret” suçlarından tutuklanarak, Edirne Kapalı Cezaevine konuldu.

Emine Şahin ifadesinde ne dedi?

Söylediği bir kaç cümleden sonra polis ekiplerince yakalandığını anlatan Şahin, "Kaldığı yurttan çıkıp anma törenlerinin oraya geldim. O sırada saygı duruşu başlamıştı. Ben bu arada 'bu kıyamdır' şeklinde söylememe kalmadan polis memurları beni yakaladılar. Bu kıyamdan kastım namazdaki dik duruş halidir. 'Putlara tapıyorsunuz, puta saygı duyuyorsunuz' demedim. Polisler beni yakaladığında Allah'ın kanunu bilmiyor musunuz, Batılı inançları getirdi' dedim. Fakat bunu sadece polis memurlarına karşı söyledim" diyerek kendisini savundu.

Emine Şahin kimdir?

Emine Şahin 21 yaşında. Emine Şahin’in Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi.

Emine Şahin'in tutuklanmasının ardından bir twitter kullanıcının paylaşımı

Hasan Hüseyin kimdir?

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar