e Devlet çalışma izin belgesi nasıl alınır?

17 günlük tam kapanma sürecinde çalışmak zorunda kalanlar için güzel bir haber geldi. İçişleri Bakanı Soylu bu haberi sosyal medya hesabı üzerinden verdi. Peki, e-Devlet çalışma izin belgesi nasıl alınır?

e Devlet çalışma izin belgesi nasıl alınır?
Son Güncelleme: 30 Nisan 2021 Cuma 16:26
30 Nisan 2021 Cuma 16:24

Tam kapanma sürecinde sokağa çıkma yasağı çerçevesinde çalışmak zorunda kalanlar bu durumdan muaf olacaklar. Ancak bunları gerektiğinde önce çalışma izin belgesi almaları ve daha sonrasında da bunu gerektiği zaman görevlilere göstermeleri gerekmektedir. Market, bakkal, üretim, lojistik, tedarik gibi sektörlerde çalışan vatandaşların çalışma izin belgeleri alabilme işlemleri artık e-Devlet üzerinden Güvenlik kayıt belgesi sorgulama ekranından gerçekleştirilebilecek.

Tam kapanma sürecinde çalışma izin belgesi almak için müracaat resmen başladı. Kısıtlama zaman zarfında cezai durumlarda karşılaşmamak adına çalışma izni alacaklar belgelerini dışarıda oldukları zamanda yanlarında bulundurmaları zorunludur. Sokağa çıkma yasağı çalışma belgesi ile ilgili olarak Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada, "e-Devlet üzerinden SGK tuşuna basıp T.C. kimlik numaraları girilerek, çıktı alınacak." ifadelerini kullanması vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

E-DEVLET ÇALIŞMA İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?


e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra öncelikle Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi Sorgulama ekranına tıklamanız gerekiyor. Daha sonrasında da e-Devlet şifresi ve T.C kimlik numaranız ile giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekrandan SGK kaydınızı görüntüleyebilir ve bunu çıktı olarak alabilirsiniz.

e-Devlet üzerinden gerekli çalışma izin belgesini alamayanlar için açıklamada bulunan Soylu, “Çalışılan kurumlar size bir görevli kağıdı verecek. Bu görevli kağıdında ad, soyad ve kurumun ‘Bu benim şu SGK kaydıyla çalışanımdır. Bunun suistimalinden ben de sorumluyum’ diye bir kağıt imzalayacak.

Yani hem e-Devlet üzerinden bunu çok rahat bir şekilde vereceğiz, kimseden yazı alınmasına gerek kalmayacak. Eğer alınamıyorsa da iş yerinden bir belge alınabilecek. Hem klasik hem modern metodumuz var.”

E-DEVLET ÇALIŞMA İZİN BELGESİ ALMA EKRANI

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar