Diriliş Ertuğrul'da Aksakallılar kimdir, görevleri nelerdir?

TRT 1 ekranlarında izleyici ile buluşan Diriliş Ertuğrul dizisinde ortaya çıkan Aksakallılar merak konusu oldu. Diriliş Ertuğrul Aksakallılar kimdir, görevleri nelerdir?

Diriliş Ertuğrul'da Aksakallılar kimdir, görevleri nelerdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
8 Kasım 2018 Perşembe 12:19

Diriliş Ertuğrul dizisinin yeni sezonunda ekranlara gelen Aksakallılar izleyiciler tarafından araştırılmaya başladı. Diriliş Ertuğrul dizisinde Ertuğrul'un da aralarına katıldığı Aksakallılar kimdir, görevleri nelerdir? Aksakallılar günümüzde kimdir?

TRT 1’in merakla beklenen fenomen dizisi Diriliş Ertuğrul’un yeni sezonu 7 Kasım Çarşamba akşamı yeni bölümü ile ekranlara geldi. Diriliş’in yeni bölümünü izleyenler dizideki Aksakallıları merak etmeye başladı.

Diriliş Ertuğrul’da Aksakallıların rolü nedir?

Diriliş Ertuğrul dizisine yeni katılan Atsız Bey, Ertuğrul Bey ve Artuk Bey’e, yardım edecek Aksakallılardandır. Yani Aksakallılar bir grup usta, güçlü ve zeki askerlerden oluşan bir topluluktur. Bugüne kadar diziye dahil olmamış olmaları da dizinin yeni sürprizlerle geçecek bir sezonun sinyallerini vermektedir.

Ertuğrul Bey Aksakallı mı?

Ertuğrul Moğolların saldırı esnasında bir grup tarafından kaçırılmıştır. Bu kaçırılma esnasında Ertuğrul uzak bir yere götürülmüştür. Burada bir çadır etrafında kümelenmiş bayraklar ile bazı şekillere rastlanmaktadır. O anda çadırdan çıkan birisi Ertuğrul’a seslenir. “Yolculuk nereye” der. Ertuğrul bu sesi ve soruyu hatırlar ve yolculuk kızıl elmaya diye cevap verir. Çadırdan çıkan kişi Ertuğrul’a buraya misafir olarak değil buranın sahibi olarak geldiğini söyler. Ve 9. postun Ertuğrul’a ait olduğunu dile getirir. Yani bunun anlamı Ertuğrul da artık bir Aksakallıdır. Ertuğrul’a bunun nişanı olarak Bir altın yay ile 3 gümüş ok verilir. Ertuğrul bu hediyeleri alır ve kanının son damlasına kadar kızıl elmaya ulaşmak için hak ve adalet namına hareket edeceğini söyler.

Diriliş Ertuğrul Aksakallılar kimdir, görevleri nelerdir?

Aksakallılar, Türk İslam devletinin her daim ayakta kalması için çabalayan gizli bir örgütlenmedir. Döneminin en kuvvetli Türk İslam devletini destekler ve gizli düşmanlara karşı arka planda devlet içinde sadık kişilere destek vermektedirler. Hatta yeri ve zamanı geldiğinde bu kişileri kendi içlerine almaktadırlar.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar