Direniş Karatay filmi nerede çekildi? Celaleddin Karatay kimdir? Celaleddin Karatay nasıl öldü?

Direniş Karatay filmi nerede çekildi? Celaleddin Karatay kimdir? Celaleddin Karatay nasıl öldü? Emir Celaleddin Karatay’ın hayatını konu alan Direniş Karatay filmi, beyazperde ardından televizyon izleyicileriyle buluşuyor. Peki Direniş Karatay filmi nerede çekildi? Celaleddin Karatay kimdir?

Direniş Karatay filmi nerede çekildi? Celaleddin Karatay kimdir? Celaleddin Karatay nasıl öldü?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
14 Ocak 2019 Pazartesi 20:15

Direniş Karatay filmi nerede çekildi? Celaleddin Karatay kimdir? Celaleddin Karatay nasıl öldü? Emir Celaleddin Karatay’ın hayatını konu alan Direniş Karatay filmi, beyazperde ardından televizyon izleyicileriyle buluşuyor. Peki Direniş Karatay filmi nerede çekildi? Celaleddin Karatay kimdir? sorularının yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

Direniş Karatay filminin konusu ne?

Alaeddin Keykubat'ın zehirlenmesinin ardından tahta geçen Gıyaseddin Keyhüsrev, Anadolu Selçuklu Devleti'nin topraklarını koruyacak yetenekte bir hükümdar olmadığından, Moğol Ordusu'nun iştahını kabartır. Devlet, yıkılma tehlikesi altına girer. Ancak Emir Celaleddin Karatay'ın kadın, erkek, genç ve yaşlısıyla topyekün örgütlediği halk, tüm gücüyle Moğollara direniş için hazırlık yapmaktadır.

Direniş Karatay filmi nerede çekildi?

Direniş Karatay’ın tamamı Konya’da ve Selçuklu dönemine ait Hollywood standartlarında tasarlanmış Türkiye’nin en büyük platolarından birinde gerçekleşti. Kösedağ Savaşının beyazperdeye yansıması olarak gerçekleşen ve Türk Sinema tarihi açısından en görkemli savaş sahnelerinden biri olarak çekilen savaş sahnelerinde 1000'e yakın özel tasarım ok, yay, kılıç, mızrak ve kalkan kullanıldı.

Celaleddin Karatay kimdir?

Gulâm kökenli Rum kölelerden olduğu bilinen en önemli devlet adamlarından biri de XIII. yüzyıl devlet yönetiminde rol oynayan Celâleddin Karatay’dır. Gerek siyasi, gerekse sosyal ve kültürel alanlarda verdiği isabetli kararları, onun bir dönemin politikalarının belirleyicisi olmasında etkili olmuştur. Bu nedenle Karatay’ın hayatı ve kişiliğinin bilinmesi, dönemin siyasi, sosyal ve dinî uygulamalarına da ışık tutacaktır. 

Celâleddin Karatay Rum asıllı bir köle olmasına rağmen üstün meziyetleri ve ahlâkı sayesinde Alâeddin Keykubad zamanında öne çıkmış, üç kardeş döneminde de devleti ayakta tutan devlet adamı olmuştur. Türkiye Selçukluları döneminin en parlak zamanlarında çeşitli devlet hizmetlerinde bulunmuş, I. Alâeddin Keykubad’ın ölümünden (1237) özellikle de Kösedağ Savaşı’ndan sonra devletin iç ve dış olaylar karşısında uğradığı sarsıntıları kontrol altına almıştır. Sultanların yaşça küçük ya da zayıf karakterli olmaları, ayrıca Moğol müdahaleleri sonucunda devlet adamları arasında meydana gelen şiddetli mevki mücadelelerinin ülkeyi sarstığı bir zamanda, Celâleddin Karatay Türkiye Selçuklu

Devleti’nin birliğini sağlamada ciddi başarılar göstermiştir.

Direniş Karatay filminin oyuncuları

Ertuğrul Şakar (Vezir Adil)
Mehmet Aslantuğ (Emir Celaleddin Karatay)
Fikret Kuşkan (Ahi Evren)
Yurdaer Okur (Noyan)
Alperen Duymaz (Kutay)
Burcu Özberk (Türkan)
Nik Xhelilaj (Börke)
Volkan Keskin (Olcayto)
Cahit Kayaoğlu (Aladdin)
Furkan Palalı (Mevlana)
Ece Yaşar (Maral)
Nefise Karatay (Fatma Bacı)
Ali Buhara Mete (Sultan Giyaseddin)
Yusuf Aytekin (Sungur)
Kutay Köktürk (Küpeli Hoca)
Tuğrul Tülek (İsfahani)
Latif Koru (Suhrab)
Yılmaz Meydaneri (Banett)

Mehmet Aslantuğ kimdir?

Mehmet Aslantuğ, 1961 yılında Samsun'da dünyaya geldi. Son dönemde Direniş Karatay filmi ile seyirci karşısına çıkan Mehmet Aslantuğ aile yaşantısı ile izleyicilerin takdirini kazanıyor. Peki Mehmet Aslantuğ kimdir? Mehmet Aslantuğ nereli? Direniş Karatay başrolü Mehmet Aslantuğ hakkında daha geniş bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz...

1961 yılında Samsun’da dünyaya gelen Mehmet Aslantuğ, Çerkes kökenli ve tarımla uğraşan bir ailenin beş çocuğundan en küçüğü olarak aileye katıldı. İlk orta ve lise eğitimini memleketi Samsun’da tamamlayan Mehmet Aslantuğ, 1978 yılında üniversite eğitimi için İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’ne kayıt yaptırdı. Mehmet Aslantuğ, tiyato ile ilgilenmesinden dolayı okulu bitiremedi ve profesyonel olarak sahne hayatın adım attı.

Mehmet Aslantuğ 1997 yılında oynadığı “Sıcak Saatler” adlı dizi ile geniş kitleler tarafından tanındı. 2003 yılında ekranlara gelen “Bir İstanbul Masalı adlı” dizide “Selim Arhan” rolü ile hafızalara kazındı. 2009 yılında bir roman uyarlaması olan “Hanımın Çiftliği” adlı dizide “Muzaffer Bey” karakteri ile ekranlara dönen Mehmet Aslantuğ, 2015 yılında “Racon: Ailem İçin” dizisinde Kenan Korhan karakterini canlandırdı. Mehmet Aslantuğ dizi ve filmlerde oyuncu olarak yer almasının yanında birkaç projede de yönetmen koltuğuna oturmuştur.

Kendisi gibi oyuncu olan eşi Arzum Onan’la 1996 yılından beri evli olan Mehmet Aslantuğ’un Can adında bir oğlu vardır. Başarılı oyuncu Mehmet Aslantuğ son olarak Direniş Karatay filmi ile seyirci karşısına çıktı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar