İzzet Keribar kimdir? Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü alan İzzet Keribar kimdir?

2018'in Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nin verileceği isimler belli oldu. Sanat fotoğraf alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülünün sahibi İzzet Keribar kimdir? Fotoğrafçı İzzet Keribar kimdir? İzzet Keribar nereli? Bu soruların yanıtını sizler için derledik.

İzzet Keribar kimdir? Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü alan İzzet Keribar kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
10 Aralık 2018 Pazartesi 19:40

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu toplantısında bu yıl (2018) Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nin verileceği isimler belirlendi.

Sanat/fotoğraf alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nün sahibi  İzzet Keribar oldu. İzzet Keribar kimdir sorusu ise en çok merak edilen konulardan biri haline geldi.

Peki 2018 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülünün Sinema alanındaki sahibi İzzet Keribar kimdir?

1936 yılında İstanbul'da doğan profesyonel fotoğrafçı İzzet Keribar, genç yaşından itibaren fotoğrafa karşı ilgi duydu.

1953 yılında Saint Michel Fransız Lisesi'den mezun olan İzzet Keribar, 1957'de askerlik görevi için gittiği Güney Kore'de kişisel teknik stilini, Türk Tugayı'nda birçok fotoğraf çekerek geliştirdi.

İzzet Keribar, Türkiye'ye döndükten sonra çok uzun bir süre fotoğrafla ilgilenmedi. 1980 yılında, fotoğrafa tekrar yönelerek o yıldan beri yurt içinde ve yurt dışında fotoğraf amaçlı geziler düzenledi.

İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK)'nin onur üyesi olan İzzet Keribar, Uluslarası Fotoğraf Federasyonu tarafından 1985 yılında A.Fiap (Sanatçı), 1988 yılında da E.Fiap (Ekselans) ünvanları ile onurlandırıldı.

1982 yılından beri yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda kişisel fotoğraf sergisidüzenleyen Keribar, İFSAK'ta fotoğraf kurslarına hocalık yapmış ayrıca Türkiye'de yapılan fotoğraf yarışmalarının jürilerinde sık sık yer almıştır.

Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca ve Yunanca bilen İzzet Keribar'ın sahibi olduğu Türkiye ve dünya fotografları arşivi, ülkemizin en önemlilerinden biridir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar