Coşkun Göğen'in kızı Dünya Göğen kimdir, neden öldü?

Yeşilçam’ın efsane isimlerinden olan Coşkun Göğen’in kızı Dünya Göğen hayatını kaybetti. Peki ya Coşkun Göğen’in kızı kimdir, neden öldü?

Coşkun Göğen'in kızı Dünya Göğen kimdir, neden öldü?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
4 Ağustos 2018 Cumartesi 08:41

Yeşilçam'ın ünlü aktörü 73 yaşındaki Coşkun Göğen'in Güneş, Dünya ve Uzay ismindeki kızlarından 38 yaşındaki Dünya Göğen, bir süredir kanser hastalığı nedeniyle tedavisi görüyordu. Gelen habere göre tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yeşilçam’ın ünlü oyuncularından Coşkun Göğen’in kanser tedavisi gören kızı Dünya Göğen hayatını kaybetti. Uzay ve Güneş isimli 2 kızı daha bulunan Göğen, Dünya’nın ölümüyle yıkıldı. Göğen,"Cuma ezanı okunduğu vakit kızımı kaybettim. Annemin mezarının olduğu yere gömeceğim" şeklinde konuştu

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda görev yapan Göğen ile en son 3 hafta önce konuştuğunu ifade eden Coşkun Göğen, "3 hafta önce konuşmuştuk. Diğer kızlarım burada ona yardımcı oluyorlardı. Dün geldiğimde ise komadaydı ve konuşamıyordu. Cuma ezanı okunduğu vakit kızımı kaybettim. Çok üzgünüm. Kızımı, annemin mezarının üstüne gömeceğim" dedi.

Habertürk'e konuşan Nuri Alço, kızını kaybeden yakın arkadaşı Coşkun Göğen ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Canım arkadaşım Coşkun, bu acıyı 2 yıldır yaşıyordu. Kendi içinde yaşadı. Evlatlarına çok düşkün bir baba. Onun acısı tarif edilemez. Şimdi yanlarından çıktım. Yarın memleketi Antalya'da defnedecekler. Cenaze törenine de katılacağım."

Öte yandan, usta oyuncu Coşkun Göğen'in kızının hastalığını öğrendiği tarihte, "Allah kimseye sevdiğinin acısını göstermesin" paylaşımını yaptığı öğrenildi.

Coşkun Göğen'in kızı Dünya'nın vefatını Engin Evin de Facebook hesabından duyurdu. Engin Evin paylaşımında, "Canım Coşkun'umun biricik kızı Dünya'mızı kaybetmemizin üzüntüsü içindeyiz. Coşkun'um başın sağolsun. Sana ve geride kalanlara sabırlar dilerim" ifadelerine yer verdi. 

Coşkun Göğen kimdir?

Coşkun Gogen sinemadaki lakabıyla Tecavüzcü Coşkun, 14 Haziran 1946 tarihinde Giresun'un Bulancak ilçesi Eriklik köyünde doğmuştur. Aslen Makedonya kökenlidir. İlkokulu bitirdikten sonra okumamıştır. Çocukluğu istanbul Samatya'da geçmiştir.  Gençliğinde Galatasaray futbol takımı taraftarıydı ve amigoluk yapmaktaydı, bu yüzden Taksim, Kurtuluş’a yerleşti, berber çıraklığı yaptı. 1962 yılında 15-16 yaşlarındayken çıraklık yaptığı berberin önünden Yeşilçam'a figüran taşıyan otobüslere binmeye başladı. Sonra Yeşilçam’da filmlerde figüran rolleri almaya başladı. İlk filmi Hülya Koçyiğit'in oynadığı bir filmdi.

Coşkun Göğen, Ankara Anıttepe'de 24 ay askerlik görevini yaptı. Ardından bir dönem fotoroman sayfalarında hippi karakteri ile yer aldı. Önce ‘Hippi Coşkun’, ardından da “Tecavüzcü Coşkun” lakapları takıldı. Türk sinema tarihinin en popüler karakteridir. Sinemada hırsızlık, çapkınlık yapan, kadınlara laf atan, kadınları taciz eden rollerle tanındı. 1979’da çevrilen "Yanmışım" filminde oynadığı tecavüzcü karakteriyle hafızalarımıza kazındı. Türk sinemasında 400 aşkın filmde oynayan sanatçıya, oynadığı rollerde çok başarılı olmasından dolayı sinema severler ona "Tecavüzcü Coşkun" adını takmışlardır. ''Tecavüzcü Coşkun'' ismiyle ünlenen Coşkun Göğen, hayatında bir kadına ıslık çalıp laf atmadığını söyledi.

Oynadığı filmlerde mafyanın pis işlerini zevkle yürütüp, bulduğu her fırsatta korumasız kadınlara tecavüz edip, kirli şakalar yapması ve pis sırıtması ile ünlendi. Oysaki gerçek hayatında son derece sevecen, yardımsever ve iyi bir insandır. İstanbul’ daki pantolon dükkanını kapatan ve 1989 yılında Antalya'ya yerleşen Coşkun Göğen, Antalyaspor'un amigoluğunun yanı sıra Konyaaltı’na Yiğit Beach adlı bir eğlence merkezinde halkla ilişkiler koordinatörlüğü yapmaktadır. 1973 yılında evlenen Coşkun Gogen’in Güneş, Dünya ve Uzay isimlerinde üç kızı vardır. Eşinden 1997 yılında boşadı. 2006 yılında ise Rus asıllı Anjelika Cherkashina ile evlendi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar