Cep telefonu dakika ücretleri ne kadar oldu? Turkcell, Avea, Vodafone dakika ücretleri

Dakikası 90 kuruş olarak ücretlendirilen cep telefonu arama ücreti düştü. Peki ya yeni cep telefonu dakika ücretleri nedir?

Cep telefonu dakika ücretleri ne kadar oldu? Turkcell, Avea, Vodafone dakika ücretleri
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
29 Eylül 2018 Cumartesi 11:46

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, mobil elektronik haberleşme hizmetleri yeni azami ücret tarifesini belirledi. Buna göre yeni ücret tarifesi nasıl? Detaylar haberimizde.

Cep telefonu dakika ücretleri ne kadar oldu?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulunca dakikası 90 kuruş olarak ücretlendirilen cep telefonu arama ücreti, 56,7 kuruşa, kısa mesaj ücreti de 90 kuruştan 40,75 kuruşa indirildi. Tarife 1 Ocak 2019'dan itibaren yürürlüğe girecek.

 Açma kapama ücreti ne kadar oldu?

Kurul ayrıca son zamanlarda tüketicilerin yoğun şikayeti nedeniyle “açma kapama” ücretine de sınır getirdi. Karar gereğince bir takvim yılındaki ilk işlemin ücretsiz olduğu açma kapama için operatörler tarafından mevcut durumda 29,90 lira alınırken, 1 Ekim itibarıyla yürürlüğe girecek yeni uygulamayla bu rakam yüzde 20 düşürüldü. Uygulama kapsamında, “açma kapama” için işlem başına en çok 25 lira ücret alınacak.

Turkcell tarife ücretleri/dakika ücretleri

Aylık sabit ücret*       19,90 TL

Turkcell'lileri arama   75 KR / DK

Sabit hatları arama      75 KR / DK

Diğer operatörleri arama      75 KR / DK

Avea tarife ücretleri/dakika ücretleri

29 TL'ye TT Mobillliler'le 3.000 dakika sunan Bol Bol TT Mobil tarifesinin aylık ücreti faturasız tarifelerden geçiş yapacak müşteriler için ilk 6 ay boyunca 19 TL olacaktır. Ek olarak, kampanyadan yararlanan müşterilere Bol Bol TT Mobil tarifesinde oldukları süre boyunca her ay her yöne 300 dakika hediye edilecektir. Bol Bol TT Mobil tarifesinin bunun dışındaki özelliklerinde herhangi bir değişiklik yoktur. Ücretsiz sürelerin tükenmesi durumunda konuşma ücreti 19 Kr/dk 'dır. SMS ücreti 41,5 Kr 'dir.

Vodafone tarife ücretleri/dakika ücretleri

- Vodafone Net Telefon ücreti hat başına 14 TL'dir.

- * Her yöne dakikalar; Şehiriçi, şehirlerarası, UA 1. kademe PSTN, Turkcell, Vodafone ve Avea yönleri ile Vodafone Net tahsis edilen/taşınan numaralar.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar