Anıtkabir yönetmeliği nedir, şartları neler?

Anıtkabir yönetmeliği nedir, şartları neler? CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun Anıtkabir ziyaretinin ardından Milli Savunma Bakanlığı'ndan yazılı bir açıklama geldi. Peki Anıtkabir yönetmeliği nedir, şartları neler?

Anıtkabir yönetmeliği nedir, şartları neler?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
2 Nisan 2019 Salı 19:13

Anıtkabir yönetmeliği nedir, şartları neler? CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun Anıtkabir ziyaretinin ardından Milli Savunma Bakanlığı'ndan yazılı bir açıklama geldi. Peki Anıtkabir yönetmeliği nedir, şartları neler? detayları haberimizde.

Anıtkabir yönetmeliği nedir, şartları neler?

Madde 1- 2524 sayılı Anıtkabir Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Kanunun 2 nci maddesi uyarınca hazırlanan bu yönelik;
a)   Atatür’ün aziz naaşının defnedildiği Anıtkabir ve bağlı birimlerinin bakım, onarım, koruma, güzelleştirme tamamlama ve geliştirilmesine; yangın ve benzeri güvenlik önlemlerinin alınmasını sağlamak;
b)  Hizmetin yürütülmesi için yönetim esasları ve kurumlararası ilişkiler düzenlemek;
c)   Anıtkabir’de yapılacak ziyaret ve törenlerle ilgili esaslar düzenlemek;
d)  Atatürk’ün yaşamı ve hatırası ile ilgili belge, eşya, kitap ve diğer malzemelerin derlenmesini sağlamak,
e)   Anıtkabir hizmetleri için kurulacak Komutanlığın kuruluş, kadro ve görevlerinin saptamak amacıyla hazırlanmıştır.
II. Kapsam
Madde 2- Bu yönetmelik, Anıtkabir K.lığı, Anıtkabir ve bağlı birimleri, Alagöz Müzesi ile bu Komutanlık birimlerinden görevli personel kapsar:
III. Sorumluluk:
Madde 3 – Bu yönetmelik hazırlamak ve ihtiyaçlara göre gerekli değişikliği yapmaktan Bakanlar Kurulu; hizmetlerin yürütülmesinden ilgili Bakanlık ve kuruluşlarla koordine yapmak suretiyle Genelkurmay Başkanlığı soruludur.
IV. Tanımlar:  
Madde 4 Bu yönetmelikte, tekrarları önlemek amacıyla kısaltılmış olarak kullanılan bazı sözcüklerin anlamları aşağıya çıkartılmıştır.
a)   ALAGÖZ Müzesi: POLATLI Yolu üzerinde, 40 ncı kilometrede, ana yolun güneyinde 3 km. mesafede ALAGÖZ Köyünde, Kurtuluş Savaşı’nda ATATÜRK tarafından Komutan Karargahı olarak kullanılmış Müze Ev’dir
b)  Anıtkabir, Atatürk’ün aziz naaşını defnedildiği anıt mezar, Anıtkabir Müze, Anıtkabir Kitaplığı, ALAGÖZ Müzesi ile bağlı birimler anlatır.
c)   Kanun: Aksi belirtilmedikçe, 2524 sayılı Anıtkabir Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Kanundur. (Haber azonceoldu.com'dan calınmıştır)
d)  Komutanlık: Aksi belirtilmedikçe, Anıtkabir Komutanlığıdır.
e)   Kurum ve Kuruluşlar: Milli Savunma, Kültür ve Turizm, Bayındırlık Bakanlıkları ile yönetmelikte adı geçen ve hizmetin yürütülmesinde koordine ve iş birliği yapılacak kurumlardır.      

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar