Ak sandık nedir? | AK sandık yazılımı nedir? | AK sandık yazılımı nasıl kullanılır

Ak sandık nedir? AK sandık yazılımı nedir? AK sandık yazılımı nasıl kullanılır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019 yerel seçimleri öncesinde partisinin teşkilat üyelerini AK sandık yazılımı konusunda bilgilendirdi. Peki Ak sandık nedir? | AK sandık yazılımı nedir?

Ak sandık nedir? | AK sandık yazılımı nedir? | AK sandık yazılımı nasıl kullanılır
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
10 Şubat 2019 Pazar 16:50

Ak sandık nedir? AK sandık yazılımı nedir? AK sandık yazılımı nasıl kullanılır? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019 yerel seçimleri öncesinde partisinin teşkilat üyelerini AK sandık yazılımı konusunda bilgilendirdi. Peki Ak sandık nedir? | AK sandık yazılımı nedir? | AK sandık yazılımı nasıl kullanılır? sorularının yanıtları haberimizde. Ak sandık yazılımı nasıl indirilir?

Ak sandık nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  "Tüm sandıkların kontrol altında tutulması, sandıklara tam hakim olmak için bu toplantıyı yapıyoruz. Sandıklarda en ufak bir su sızmasına, kaçağa yol vermeyiz. Ortalama bir sandıkta 300-350 seçmen var. Bunları paylaşacağız. Gençler gençlere, kadınlar kadınlara, ana kademe ana kademeye ulaşacak, bunların üzerinde çalışacağız. Bugün Atatürk Kültür Merkezi'nin yeni binasının temelini attık. Muhteşem bir opera binası yapıyoruz. İstanbul'da inşallah Binali Yıldırım kardeşimizle bu yola devam edeceğiz. Yiğit yattığı yerden belli olur. İstanbul'da 800 irtibat noktası kurduk. AK Sandık adını verdiğimiz bir yazılımla bu noktaları her an inceleme imkanına sahibiz." açıklamasında bulundu. 

Cumhur İttifakı nedir?

Bahçeli 30 Kasım tarihinde yayınlanan Star TV ana haberde, seçim ittifakına dair formülünü açıkladı. Öte yandan ‘'Seçim yasalarında bir değişiklik yapılacaksa, nasıl ki referandum sırasında bazı partiler bir araya gelip 'Hayır', bazıları da bir araya gelip 'Evet' bloğunu oluşturdu, bunun önümüzdeki günlerde seçimlere de yansıması ihtimalini dikkate alacaksak o zaman ne yapmamız gerekiyor? İttifakı yasal hale getirmemiz lazım.’’ sözlerini kaydetmişti. İttifaka ilişkin formülünü kağıt üzerinde çizerek anlatan Bahçeli, buna da 'Cumhur ittifakı' adını vermişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CUMHUR İTTİFAKI AÇIKLAMASI…

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti grup toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti-MHP ittifakının adını ‘cumhur’ olduğunun açıklamasını gerçekleştirdi. Erdoğan, “Adına Cumhur ittifakı diyebiliriz. Görüntü iki parti ve üçüncü parti olmaz diye bir şey yok” şeklinde ifadelere yer verdi.

Cumhur ne demek?

Cumhur, Arapça kökenli bir kelimedir. Bir yerde toplanmış olan halk topluluğu anlamı taşımaktadır. Cumhuriyet kelimesi de aynı kökten gelmektedir.

Cumhur, halk, topluluk anlamına gelen bir kelimedir. Eş anlamlısı olarak kullanılan deyim ise cümbür cemaattir.

1.Halk

2. Topluluk

3. Topluluk, kalabalık, halk.

4. Halk topluluğu. Hey'et, takım. Aynı kararı veya hükmü kabul edenler.

Cumhur İttifakı anlaşması nedir?

1.Devletlerin, çıkarlarını korumak amacıyla bir araya gelmeleri. Anlaşma, uyuşma, bağlaşma.

2. Uyuşma, birlikte hareket etmek üzere anlaşma, sözleşme.

3. Birlikte hareket etmek üzere anlaşmak, bağlaşma, birleşme, birlik, oy birliği.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar