Abdullah Gül’ün konkordato ilan eden akrabası Mehmet Celalettin Satoğlu kimdir?

Abdullah Gül’ün akrabası olarak bilinen Mehmet Celalettin Satoğlu’nun sahibi olduğu Metsan İnşaat konkordato ilan etti.  Abdullah Gül’ün konkordato ilan eden akrabası Mehmet Celalettin Satoğlu kimdir?

Abdullah Gül’ün konkordato ilan eden akrabası Mehmet Celalettin Satoğlu kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
6 Aralık 2018 Perşembe 15:10

Konkordato ilan edenler arasında Abdullah Gül’ün akrabası olduğu belirtilen Metsan İnşaat sahibi Mehmet Celalettin Satoğlu da yer aldı. Peki ya Abdullah Gül’ün konkordato ilan eden akrabası Mehmet Celalettin Satoğlu kimdir?

1961 yılından bu yana inşaat alanında faaliyet gösteren ve Kartal Nexus projesini üstlenen Metsan İnşaat konkordato ilan etti. Metsan İnşaat'ın sahibi ise Abdullah Gül’ün akrabası Mehmet Celalettin Satoğlu.

Abdullah Gül'ün akrabası ne iş yapıyor?

Nakit sıkıntısına düşüp de konkordato isteyen şirketlerin sayısı artıyor. Son olarak 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün akrabası Mehmet Celalettin Satoğlu'nun sahibi olduğu Metsan İnşaat da konkordato istedi. Sözcü'den Derin Gökçe'nin haberine göre, İstanbul Kartal'daki Metsan Nexus isimli büyük projesi ile bilinen Metsan İnşaat, konkordato ilan etti. İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Makemesi'nden çıkarılan karara göre şirkete yönelik 3 ay geçici mühlet verildi. Mahkeme heyeti konkordato davasına ilişkin şirkete konkordato komiseri olarak Mehmet Ali Güldal ve Mehmet Emin Öztaş'ı atadı. Konut, AVM, ofis, otel inşa eden Metsan Nexus'un çizimi, ABD'de terör saldırısı ile yıkılan İkiz Kuleler'in yerine inşa edilen binanın konsept tasarımını da yapan şirket Daniel Libeskind tarafından yapılmıştı.

Mehmet Celalettin Satoğlu kimdir?

Abdullah Gül'ün Kayserili akrabaları olan Satoğlu ailesinin gıda, inşaat ve turizm şirketi METSAN'ın ortağı. 26 Ocak 1955'te Kayseri'de doğdu. 1980 yılında Meral Köseoğlu ile evlendi. 3 çocuğu var:

-Merve Yüsra Satoğlu
-Şerife Satoğlu
-Mehmet Buğra Satoğlu

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar