2019 kandiller ne zaman? Hangi kandil hangi güne denk geliyor?

2019 yılına sayılı günler kala kandil tarihleri ve dini bayram tarihleri araştırılmaya başladı. Peki ya 2019 kandiller ne zaman? Hangi kandil hangi güne denk geliyor?

2019 kandiller ne zaman? Hangi kandil hangi güne denk geliyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
23 Kasım 2018 Cuma 14:36

Diyanet İşleri Başkanlığı, resmi internet sitesi üzerinden 2019 dini günler takvimi yayınladı. Gelecek yıl için kandil ve bayram tarihlerini merak edenler haberimizden öğrenebilirler.

Müslüman âlemi için büyük değere sahip olan bayram ve kandil günlerinin tarihleri belli oldu. Diyanet'in resmi internet sitesi üzerinden 2019 dini günler takvimi yayınlandı. Yayınlanan takvim ile Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, Regaip, Mirac, Mevlid, Berat Kandili ve Kadir Gecesi ne zaman sorusunun yanıtı da belirlendi.

DİNİ GÜNLER TAKVİMİ 2019

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı dini günler takvimi şöyle;

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı tatilinde tatil planı yapacak olan kişilerin merakla beklediği tarih şöyle;

Arefe Günü: 10 Ağustos Cumartesi

Günü 11 Ağustos Pazar

Günü 12 Ağustos Pazartesi

Günü 13 Ağustos Salı

Günü 14 Ağustos Çarşamba

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Müslüman alemi için büyük değere sahip olan Ramazan ayı, 6 Mayıs Pazartesi günü başlıyor.

Ramazan Bayramı tatilinde tatil planı yapacak olan kişilerin merakla beklediği tarih netleşti.

Arefe Günü: 3 Haziran Pazartesi

Günü 4 Haziran Salı

Günü 5 Haziran Çarşamba

Günü 6 Haziran Perşembe

REGAİP KANDİLİ NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini günler takvimine göre Regaip Kandili, 7 Mart Perşembe gününe denk geliyor.

Regaip Kandili’nin önemi

Bazı rivayetlerde bu gecenin isminin meleklerle telaffuz edildiği ifade edilir. Regaip kelimesi, güzel şeyleri arzu etmek, istemek, elde etmeye gayret etmek anlamlarına gelir. Bu gece ibadet edenin, tövbe edenin arzularının verileceği ümit edilir. Recep ayının fazileti iyilik ayı: Regaip gecesinin içinde olduğu Recep ayında bolca oruç tutulmalıdır. Bu aya 'Recebü'l-asabb' da denilmiştir. Yani; iyiliklerin isabet ettiği Recep ayı. Recep ayına 'tövbe' ismi de konulmuştur. Mümin bu ayda ve özellikle de Regaip Kandili'nde günahlarını bolca kendine itiraf edip tövbe etmelidir.

MİRAC KANDİLİ NE ZAMAN?

Miraç Kandili, 2 Nisan Salı günü idrak edilecek. Bu önemli gün yine camiler dolup taşacak ve eller semaya yükselecek.

Mirac Kandili’nin önemi

Miraç Kandili’ni ibadetle geçirmenin sevabı çok büyüktür. Çünkü bu gece Peygamber Efendimize ve ümmetine “namaz” hediye edilmiştir. Beş vakit namaz farz kılınmıştır. Peygamberimize (s.a.v) “Peygamberlerden hiçbiri Sen’den evvel, ümmetlerden hiçbiri de Sen’in ümmetinden evvel cennete girmeyecektir!” müjdesi verilmiştir. (Râzî, XXVIII, 248) Miraç gecesine özel ibadet bulunmamaktadır. Fakat gündüzünde oruçlu olmanın, geceyi nafile ve kaza namazları ile eda etmenin ecri büyüktür. Bu geceye özel toplanıp, cemâatle namaz kılınması bid’at sayılmaktadır. Zaten, Terâvihten başka hiçbir nâfile namazın, çağrışarak cemâatle kılınması sünnet değildir, mekrûh sayılır. Ancak bir yerde bulunan, iki üç kimsenin bu gibi namazları cemâatle kılmaları câiz görülmüştür..” (İslâm İlmihali, Ö. Nasuhi Bilmen sh: 207)

BERAT KANDİLİ NE ZAMAN?

İslam aleminin dua ve ibadetler ile geçireceği Berat Kandili, 2019 yılında 19 Nisan Cuma günü idrak edilecek.

Berat Kandili’nin önemi nedir?

Şaban ayının on dördüncü gününü on beşine bağlayan gece, Müslümanlar arasında “Berat gecesi” olarak bilinir. Bazı eserlerde bu gecenin Berat gecesi olarak isimlendirilmesini Abdullah bin Abbas’a bağlayan ifadeler yer almaktadır. (Mâverdî, en-Nüket ve’l-uyûn, VI, 313. Bu gece ile ilgili olarak hadis kaynaklarında yer verilen rivayetler hadis tekniği açısından “sahih” olarak değerlendirilebilecek kuvvet derecesine ulaşmamaktadır. Bunlar içinde hasen ya da zayıf rivayetler bulunduğu gibi uydurma olarak değerlendirilen rivayetler de bulunmaktadır.

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayına veda edeceğimiz ve Kadir Gecesi'ni idrak edeceğimiz gün ise 31 Mayıs Cuma gününe denk geliyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar