WhatsApp’ın güncellemesinin yapılamayacağı telefonlar hangileri?

WhatsApp’ın güncellemesinin yapılmayacağı telefonlar hangileri? WhatsApp’ın çalışmayacağı telefonları azonceoldu.com olarak sizler için yazımızda derledik.

WhatsApp’ın güncellemesinin yapılamayacağı telefonlar hangileri?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
5 Haziran 2018 Salı 13:22

Günümüzün popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp milyonlarca kullanıcı ilgilendiren bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamaya göre WhatsApp bazı telefonlardan güncelleme desteğini çekecek ve program bu telefonlarda çalışmayacak hatta indirilemeyecek. İşte WhatsApp’ın güncellemesinin yapılmayacağı telefonlar..

Android ya da iOS hiç fark etmeden WhatsApp uygulaması kolaylıkla indirilebiliyor. Ancak bundan sonra WhatsApp’ın ayırdığı bazı telefonlarda bu uygulama indirilemeyecek. Bazı telefonlar için bu programın sonu anlamına geliyor. WhatsApp uygulamasını kullanmak istiyorsanız üst model akıllı telefonlara geçmeniz gerekebilir.

WhatsApp’ın güncellemesinin yapılmayacağı telefonlar hangileri?

Geçtiğimiz dönemde BlackBerry OS, BlackBerry 10 ve Windows Phone 8 için güncelleme desteğini durduran WhatsApp, artık Android 4.0, iOS 7 ve Windows Phone 8.1 için de güncellemelerini kesiyor. Eğer yukarıda yazdığımız işletim sistemi sürümlerinden birini kullanıyorsanız WhatsApp sizin için herhangi bir güncelleme çıkartmayacak.

WhatsApp’ın çalışmayacağı telefonlar hangileri?

WhatsApp, Android 2.3.7 veya daha eski bir işletim sistemi sürümüne sahip telefonlara olan desteğini 1 Şubat tarihinde tamamen kesecek. Böylece, bu telefonlarda WhatsApp kullanmak mümkün olmayacak. Nokia’nın Windows’lu telefonlar üretmeden önceki işletim sistemi Nokia S40 kullanan cihazları ise yılbaşına kadar WhatsApp’ı sorunsuzca kullanabilecek. Ancak bu tarihten itibaren Nokia S40 cihazları için de WhatsApp kullanmak hayal olacak. Bunların yanı sıra Nokia Symbian S60 ve Nokia C5 bir süre önce güncellemeyi kesen WhatsApp, iPhone 3GS model telefonlarda bu yıl sonunda çalışmayı durduracak. Aynı zaman iOS 6 için de destek kesilecek. iOS 7 yüklü iPhone model telefonlarda çalışacak. Bu değişiklik güncelleme yapılmamış ilk 4 seri iPad tabletleri de etkileyecek. Güncelleme yapılırsa sorun kalmayacak. Whatsapp, Android 2.1 ya da 2.2 kullanan telefonlarda ve tabletlerde çalışmayacak. Bu da 2010 ile 2011 arasında satın alınmış telefonları etkileyecek.

WhatsApp güncellemesi nasıl yapılır?

En çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ı sorunsuz bir şekilde kullanabilmek için ve en yeni özelliklerini kullanabilmek için son yazılımın telefonunuzda otomatik olarak güncellenmesi gerekir.  WhatsApp’ı telefonunuzdaki mağaza uygulamasına girerek kolayca güncelleyebilmeniz mümkün.

Android WhatsApp güncelleme:  Android için, telefonunuzdaki Play Store uygulamasında WhatsApp'ı arayın ve Güncelle'ye dokunun.

iPhone WhatsApp güncelleme: iPhone için, telefonunuzdaki App Store uygulamasında WhatsApp'ı arayın ve Güncelle'ye dokunun.

Windows Phone WhatsApp güncelleme: Windows Phone için, telefonunuzdaki Microsoft Mağaza uygulamasında WhatsApp'ı arayın ve Güncelle'ye dokunun.

Mümkün olduğunca uygulamanın son sürümünü kullanmayı tercih edin. Çünkü en son sürüm her zaman yeni özellikleri ve hata iyileştirmelerini sunar. WhatsApp güncellemesi yapmak için unutmayın ki uygulamayı silmeniz gerekemez. Aksi halde tüm sohbet geçmişinizi kaybedebilirsiniz.

WhatsApp'ı güncellemek için:

WhatsApp'ı açıp Seçenekler > Ayarlar > Hakkında'ya gidin.

Tekrar * Seçenekler* > Güncelleme kontrolü'ne gidin.

Yüklemek için ekrandaki talimatları takip edin.

Güncellemeleri manuel olarak bu adresten de indirebilirsiniz http://www.whatsapp.com/download/.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar