Line uygulaması nasıl kullanılır, ücretli mi? Line uygulaması nasıl silinir?

Sadece akıllı telefonlarda değil bunun yanı sıra tablet ve bilgisayarlarda da kullanılabilen Line uygulaması nasıl kullanılır, ücretli mi? line uygulaması nasıl silinir?

Line uygulaması nasıl kullanılır, ücretli mi? Line uygulaması nasıl silinir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
15 Mayıs 2018 Salı 10:55

Line uygulaması sadece akıllı telefonlarda değil tablet ve bilgisayarlarda da mesajlaşabileceğiniz bir programdır. Line uygulaması 2011 yılından bu yana kullanılıyor ve her geçen gün kullanıcı sayısı artıyor. Günümüzde Japonların büyük çoğunluğunun Line uygulamasını kullandığı söyleniyor. Internet şirketi LINE Co. Ltd. (eski adıyla NHN Japan Co. Ltd.) tarafından işletilmektedir. Temmuz 2016’da New York’ta Tokyo ile eş zamanlı olarak hisse senetlerinin halka arzı yapılmıştır. Şimdi birlite Line uygulamasının özelliklerine göz atalım.

Line Uygulaması Ücretli mi?

Sınırsız konuşup, mesajlaşacağınız bir uyguma olan Line, ücretsiz bir programdır. Line ile arkadaşlarınızla fotoğraflarınızı, videolarınızı, sesli mesajlarınızı, konum ve iletişim bilgilerinizi kolayca paylaşabiliyorsunuz. Ayrıca Line’ın bir özelliği de telefon numaranızı paylaşmak zorunda olmamanız. Belirlediğiniz bir ID numarası ile telefon numaranızı paylaşmadan iletişim kurabiliyorsunuz. Telefon numaranızı bilen kişilerin Line listenize otomatik olarak eklenmesini de engellemeniz mümkün. Bunun için “Başkalarının Eklemesine İzin Ver ” seçeneğini pasif hale getirmeniz yeterli. Bu sayede sadece Line id numaranızı verdiğiniz kişiler listenize eklenir. Yazışmalarınızı da gizlemek istiyorsanız şifreleme seçeneği de mevcut. Line’ın en sevilen yanlarından biri mesajlar için okundu özelliğine sahip olması. Ancak uzun mesajlaşmalar için uygun bir program değil. Tamamen ücretsiz olması, stickerlar ile ifade zenginliği, fotoğraf efekti ekleme özelliği ve PC uygunluğu özellikleri ile en çok indirilen uygulamalar arasında. Arkadaşınızı Line listenize eklemek için aynı anda telefonunuzu sallamanız yeterli. Timeline özelliği ile Facebook’ta olduğu gibi arkadaşlarınızın durumlarını beğenip yorum bırakabilirsiniz. Video ve sesli arama sırasında eş zamanlı olarak sohbet hizmeti de kullanılabilir. 3G, LTE ve Wi-Fi gibi internet ortamlarında, dünya genelinde 230’dan fazla ülkede ve bölgede kullanılabilir.

Line uygulaması nasıl kullanılır?

Line’ın en çok kullanılan özelliği “TALK” adı verilen sohbet işlevidir. Gerçek zamanlı olarak yazılı mesaj, fotoğraf, video vb. iletileri gönderebilir. “TALK” işlevini kullanarak sohbet ederken duygu ve mesajlarınızı görsel ögelerle anlatabildiğiniz çıkartmalar/emojiler mevcuttur.  Line’da kendinize özel bir ID belirleyerek telefon numaranızı kimselere vermeden iletişim kurabilirsiniz. Sizi Line ID’nizi kullanarak ekleyen kişiler telefon numaranızı göremezler. Line ID’nizi belirlemek için Diğer/Daha Fazlası > Ayarlar > Profil menüsünü kullanabilirsiniz. Telefon numaranıza sahip kişilerin Line arkadaşları listesine otomatik olarak eklenmek istemiyorsanız “Başkalarının Eklemesine İzin Ver” seçeneğini kapatabilirsiniz. Böylece sizi sadece Line ID’nizi paylaştığınız kişiler ekleyebilir.

Anlık mesajlaşma uygulamaları kullananların korkulu rüyalarından birisi de yanlışlıkla alakasız bir mesajlaşma grubuna eklenmektir. Line’da tanımadığınız kişilerin bulunduğu bir grup sohbetine davet edildiğinizde grupta bulunan kişiler telefon numaranızı göremiyor. Tanımadığınız bir kişi size mesaj attığında Line otomatik olarak  “Ekle”, “Engelle” ve “Şikâyet et” seçeneklerini sunuyor. Eğer size mesaj gönderen kişiyi tanımıyorsanız kolayca engelleyebiliyorsunuz.

Yazışmalarınızı kimsenin görmesini istemiyorsanız Line’a şifre koyabiliyorsunuz. Diğer/Daha fazlası > Ayarlar > Gizlilik ayarlarından “Şifre Kilidi”ni kullanarak Line’ın her açılışta şifre sormasını sağlayabiliyorsunuz. Ayrıca “Sohbet Odası Ayarları”ndan tüm sohbet geçmişinizi ve sohbetler içerisinde paylaştığınız tüm dosyaları tamamen silebiliyorsunuz.

Bir arkadaşınız Line’dan size mesaj yazdığında bildirimin ekranda mesaj okunacak şekilde belirip belirmemesi ile ilgili ayarlarınızı da istediğiniz gibi düzenleyebiliyorsunuz. Bildirim ayarlarında yer alan “Önizleme göster” seçeneğini kapattığınızda, yeni bir mesaj geldiğinde ekranda gelen mesaj yerine “Bir mesajınız var!” yazısı görünüyor.

Line uygulamasının kurulumu nasıl yapılır?

Telefon numarasını paylaşmaya gerek kalmadan arkadaş listesindeki kişilerle ücretsiz olarak konuşmaya ve mesajlaşmaya olanak tanıyan Line uygulamasını kullanabilmek için öncelikli olarak uygulamanın cihazlara indirilmesi gerekir. Program hem Android, hem de iOS işletim sistemli olan tüm cihazlarda çalışabiliyor. Program açıldıktan sonra yapılması gereken ilk şey ekranda yer alan “new user, yani yeni kullanıcı” alanına dokunmaktır. Bu alan üzerinden kullanıcıların kayıt yapmaları gerekiyor. Bu aşamadan sonra ise ülke seçiminin yapılması gerekiyor. Ekranda karşınıza çıkan “Major countries” yerden ülke seçimi yaparak bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz. Aynı ekranda telefon numarası alanı da bulunuyor. Bu alana cep telefonu numarasını yazmak zorunlu değildir. İstenirse telefon numarası yazılabileceği gibi dilenirse bu alana başka bir ID numarası da yazılabilir. Sonraki ekranda kullanım şartlarının kabul edildiğine dair olan yeri işaretlemeniz ve devam alanına dokunmanız gerekiyor. Bu aşamada cep telefonunuza gelecek olan doğrulama kodunu uygulama üzerinde olan alana girerek “Line indir” işlemini tamamlayabilir ve programı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Line uygulaması nasıl silinir?

Line kullanmaktan vazgeçeceksiniz ancak uygulamayı kaldırmak hesabınızı pasif yapmıyor. Bundan sonra kullanmayacaksanız ve arkadaşlarınız sizi Line kullanıyor olarak görmesini engellemek için, hesabınızı da kaldırmanız gerekiyor.

Bunun için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz:

-Ayarlar

-Profil

-Hesabı Sil (Hesabı sildiğinizde, arkadaş listeniz ve sohbet geçmişiniz bir daha geri getirilemez.)

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar