Yasemin Adar üst üste 4. kez Avrupa şampiyonu oldu

Avrupa Güreş Şampiyonası 76 kilo final mücadelesinde Yasemin Adar, rakibi Martina Kuenz’i 6-1 yenerek 4. kez Avrupa şampiyonu oldu.

Yasemin Adar üst üste 4. kez Avrupa şampiyonu oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
12 Nisan 2019 Cuma 09:59

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 76 kiloda güreşen Yasemin Adar, Avusturyalı rakibi Martina Kuenz'i yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Adar bu sonuçla üst üste 4. kez Avrupa şampiyonu oldu. 

Türk güreş tarihine ismini "altın" harflerle yazdırma başarısı gösteren, kadın güreşinin sembolü haline gelen Yasemin, Türkiye'ye adını 2016'da Letonya'nın başkenti Riga'da duyurmuştu.

Yasemin, bu şampiyonlukla da yetinmedi ve 2017'de Sırbistan'da, önceki yıl Dağıstan'da Avrupa şampiyonu oldu, bu yıl da şampiyonluğa ulaşarak üst üste dördüncü kez şampiyon olarak Türk kadın güreşine öncülük etti.

Dünya şampiyonluğu başarısı da var

Yasemin, Fransa'nın başkenti Paris'te 2017'de gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nda da bir ilke imza attı. Milli sporcu, Belaruslu Vasilisa Marzaliuk'u 5-4 mağlup ederek dünya şampiyonu ilk kadın Türk güreşçi oldu ve adını yine tarihe yazdırdı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar