Uruguay'lı futbolcu Lugano futbolu bırakıyor mu?

5 yıl Fenerbahçe'de top koşturan 37 yaşındaki Uruguay'lı futbolcu Lugano, son takımı Sao Paulo'ya da veda ederken, futbolu bırakıp bırakmayacağına dair konuştu.

Uruguay'lı futbolcu Lugano futbolu bırakıyor mu?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
5 Aralık 2017 Salı 09:51

Ligin son haftasında Sao Paulo'nun sahasında Bahia ile 1-1 berabere kalan maçın ardından, bir dönem Fenerbahçe'de de forma giyen 37 yaşındaki Diego Lugano, Brezilya takımı Sao Paulo'ya veda etti.

Lugano için Morumbi Stadı'nda düzenlenen seremonide, takım arkadaşları ve taraftarlara veda etti. Böylece lige vedanın ardından Sao Paulo'da bir veda'da Lugano'ya yapıldı.

'ANIN TADINI ÇIKARACAĞIM'

Sao Paulo ile Bahia arasında 1-1 berabere biten mücadelenin ardından yaptığı açıklamada, futbolu bırakıp bırakmayacağıyla ilgili henüz karara varmadığını belirten 37 yaşındaki Uruguaylı oyuncu şöyle konuştu:

"Geleceğim için düşünmeye zamanım olacak. Şimdilik anın tadını çıkarmaya çalışacağım. Birkaç gün içinde benim ve ailem için neyin en iyisi olduğuna karar vereceğim."

KARİYERİNE URUGUAY'DA BAŞLADI

Kariyerine ülkesi Uruguay'ın Nacional takımında başlayan tecrübeli futbolcu, Fenerbahçe ve Sao Paulo'nun yanı sıra Fransa'da Paris Saint-Germain, İspanya'da Malaga, İngiltere'de West Bromwich Albion formaları giydi.

37 yaşındaki futbolcu, Fenerbahçe'de 2006-2011 yıllarında top koşturdu. Lugano, sarı-lacivertli takımda iki lig, iki de Süper Kupa şampiyonlukları elde etti.

Sao Paulo'da birer lig, FIFA Kulüpler Dünya Kupası ve Libertadores Kupası şampiyonlukları gören Lugano, 95 maça çıkıp 9 gol attığı Uruguay Milli Takımı'nda ise Copa America zaferine ulaştı.

COPA AMERİCA NEDİR?

Copa América, CONMEBOL'un düzenlediği Güney Amerika Futbol Şampiyonası'na verilen addır. Normalde 2 senede bir düzenlenir ama gelişen olaylara göre tarihi değişir.

CONMEBOL üyesi olan Arjantin, Brezilya, Bolivya, Kolombiya, Paraguay,Peru, Şili, Uruguay, Venezuela ve Ekvador'un katıldığı turnuvaya, üye olmayan iki takım daha davet edilir. Böylece turnuva 12 takımla oynanır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar