Tudor: 3 teklif aldım, Türkiye'ye dönebilirim

Galatasaray'da görevine son verilen Igor Tudor, ayrılığın ardından ilk kez açıklamalarda bulundu.

Tudor: 3 teklif aldım, Türkiye'ye dönebilirim - Sayfa 1
Geçen sezon sonunda takımın büyük bir değişim geçirmesi ve yeniden yapılanması gerektiği konusunda anlaşmıştık. 10 oyuncu ayrıldı, 10 yeni oyuncu geldi ki, bunların 9'u ilk 11'de oynamaya başladı. 11 oyuncudan yeni gelen 9'u, ciddi bir sınavla karşılaştı. Galatasaray'ın bekleyecek zamanı yoktu, bunu hepimiz biliyorduk.
1 24
 
Tudor: 3 teklif aldım, Türkiye'ye dönebilirim - Sayfa 2
Sportif direktör, kulüp, ben, hepimiz birlikte çalıştık. Onların benim önerilerimi veto etme hakkı olduğu gibi, benim de onları veto etme hakkım vardı. Herkesin onay verdiği oyuncuları transfer ediyorduk. Çok zordu ve ilginç bir tecrübeydi, çünkü kısa süre içinde çok fazla oyuncuyu belirlememiz gerekiyordu.
2 24
 
Tudor: 3 teklif aldım, Türkiye'ye dönebilirim - Sayfa 3

"BAZI OYUNCULAR GALATASARAY'DA OYNAMAYI KALDIRAMIYOR"

Transfer edilen oyunculardan 2'si, 3'ü, gerçekten üst düzey oyunculardı. Sonra diğer 3'ü iyi oyunculardı ve kalan kısmı ise bizim bir şeyler beklediğimiz isimlerdi. 10 tane oyuncu getirip, hepsinin takıma iyi uyum sağlamasını bekleyemezsin. Biri gidip onları diğer liglerde izliyor ve sonra onları kendi ligimize, tamamen farklı bir ortama getiriyoruz. Bazıları Süper Lig'e uymuyor, bazıları Galatasaray'da oynamayı kaldıramıyor.

3 24
 
Tudor: 3 teklif aldım, Türkiye'ye dönebilirim - Sayfa 4
Dünyanın kalitesini kabul ettiği sportif direktör olan Monchi bile, aldığı tüm oyunculardan başarı elde edemez. Bir takım yaratmak süreç ister. Devre arasında 2-3 oyuncu daha almayı planlıyordum ve sonra Şampiyonlar Ligi'ne katılırsak, yaz aylarında 2-3 oyuncu daha alacaktık. Futbolda işler böyle ilerler, sadece bir dönemde bir takım yaratamazsın.
4 24