Şenol Güneş'ten Karius ve Tolga açıklaması

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Partizan rövanşı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Güneş Karius transferiyle ilgili olarak ise, " Tolga, Vida ve Lens'in durumu bugün belli olacak. Onların durumuna bakıp ona göre karar vereceğiz." dedi.

Şenol Güneş'ten Karius ve Tolga açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
29 Ağustos 2018 Çarşamba 18:59

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Gruplara çıkmak için son maçımızı oynuyoruz. Oldukça fazla maç oynadık buraya gelebilmek için. Şampiyonlar Ligi'nde olmayı beklerken bu kez maç yaparak gruplara çıkmaya çalışacağız. İyi bir takımla oynayacağız. biribirimizi tanıyoruz. Hücum yönü daha zengin olan, kompakt olynamaya çalışan iyi bir takım ile oynayacağız. Dikkatli, sabırlı ve çok koşarak oynamalıyız." vurgusunu yaptı.

"Pepe ve Vida Olunca Farklı Oluyor"

Babel mesela gayet iyi gözükürken son maçta kafası karışık gibi oynadı diyen Güneş açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: Çok şey yapmak isterken hiçbir şey yapamadı. Bazı oyuncular çok gayretli oynuyor. Hücuma çıkarken, defans arkasına atılan toplarda goller yiyorduk ama bu sezon yediğimiz goller oyun yapımıza göre yiyeceğimiz goller değil. Oyuncuların bir kısmı geç geldi, performans yakalayamadı. Defansta oynattığımız oyuncular Fatih ve Necip olunca çok bireysel eleştiriler yapılacaktı. Pepe ve Vida olunca farklı oluyor. Şimdi Enzo gelecek. Rakibe oyun üstünlüğü vermiyoruz ama pozisyonların gol olması eleştirilir, tartışılır...

"Önemli Olan Burada Büyük Oynaması"

Şenol Güneş açıklamasının devamında ise:  Bizim kaleci sorunumuz yoktu. Kalecimi ekonomik sebeplerle gitti. Buradaki transfer bu sebepten gerçekleşti... Karius önemli bir kulüpte oynadı. Önemli olan burada büyük oynaması. Kaleci ve oyuncu almak yerine eldeki oyuncuların düzene girmesi gerekiyor. Bunu yönetimi eleştiri olarak söylemiyorum. Bizim amacımız takımın iyi olması. Kulüp elindeki ekonomik şartlara kadar en iyisini yapmaya çalışıyor. Transferle ilgili söyleyeceğim bir şey yok. Eldeki futbolcuları en iyi hale getirmeye çalışacağız. Orta sahamızda defansif kullanılacak oyuncular Necip, Medel ve biraz da Tolgay... Oğuzhan önde oynadığı zaman adam markajında sıkıntı yaşayabiliyor. Akhisar maçının ilk yarısında Medel-Oğuzhan-Tolgay üçlüsüyle hiç pozisyon vermeden götürdüler maçı. Aynı üçlü son maçta aynı performansı göstermedi. Tolgay son maçta defansif olarak zayıf kaldı. Üç günde değişen performanslar oluyor. Medel de beklenenin altındaydı. Orta sahadaki oyuncuların kalitesinden şüphem yok ama verim olarak dalgalanmalar var.

Atiba'nın sakatlığının çok büyük olmaması gerekiyordu ama geldikten sonra ağrısı oldu. 1-2 hafta sonra çıkmasını bekliyoruz. Orta sahada Atiba gitsin denirken şimdi Atiba gelsin deniyor... Orkanidmana gelmeyecek, bir görüşme yapacak herhalde, Vagner'i de bilmiyorum...

"Tolga, Vida ve Lens'in Durumu Bugün Belli Olacak" 

Takımda bulunan sakat futbolcuların durumunun bugün belli olacağını ifade eden Güneş, "Tolga, Vida ve Lens'in durumu bugün belli olacak. Onların durumuna bakıp ona göre karar vereceğiz. Kadro olarak elimizdekilere bakarak karar vereceğiz. Ofansif yönümüzü kullanacağız, duruma göre maç içerisinde değişiklik gösterebiliriz. Son maçta bazı sıkıntılar oldu. Onları düzeltip bu maçta daha iyi olacağız" diye konuştu.

Tolga Zengin seferberliği

Partizan maçı öncesinde Beşiktaş’ta Tolga Zengin’in maça yetiştirilmesi için sağlık ekibi fazla mesai yapıyor.

Bugün yapılan antrenmanda sahaya çıkan ancak sonrasında takımla birlikte antrenmanda yer almayan tecrübeli file bekçisi, idmana doktor eşliğinde salonda devam etti.

Sağlık ekibinin vereceği rapor doğrultusunda Partizan karşılaşmasında genç kaleci Utku Yuvakuran, ilk 11’de sahaya çıkabilir.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar