Lucescu'dan milli takımda değişim açıklaması

A Milli Takım Teknik Direktörü Lucescu, yarın oynanacak Rusya maçı öncesi bir basın toplantısı düzenledi.

Lucescu'dan milli takımda değişim açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
6 Eylül 2018 Perşembe 18:58

Türkiye Milli Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Rusya ile yarın oynanacak UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup müsabakası öncesi maçın oynanacağı Medical Park Stadyumu'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda milli futbolcu Çağlar Söyüncü de yer aldı.

Lucescu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Rusya, Dünya Kupası'na başlamadan önce son maçlarını bitirdiler. Şampiyona bittikten sonra yine ilk maçlarını bizimle yapıyorlar. Dünya Kupası'nda iyi ve akıllıca oynadılar. Oyun disiplini açısından oldukça iyi durumdaydılar. Fizik olarak çok hazırlardı, taktik olarak da. Bence aldıkları sonucu hak ettiler. Şimdi daha farklı bir ekip. Eski ekibe göre daha genç. Antrenörleri akıllı davrandı ve kendisiyle daha önce çalışmış oyuncuları aldı.

"Üst seviyede kalmak istiyorsanız değişim gerekiyor"

Oyuncuların hepsini birden değiştirmek istemiyordum. Eski ekip, Türk futboluna büyük katkılar verdi. Arda, Emre, Selçuk, Hakan Balta... Üst seviyede kalmak istiyorsanız değişim gerekiyor. Ligde çok yabancı olması, beni başka alternatiflere yönlendirdi. Bu yıl 8 oyuncumuz kulüp değiştirdi. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta çok az yerli futbolcu var. Dışarıdan veya içeriden genç oyuncular çağırmak büyük sorumluluk gerektirdi.

"Çok güveniyorum ekibime"

Oyuncularımın hepsine çok güveniyorum, hepsi iyi yerlere geldiler ve daha da gelecekler. Zeki 2. Lig'den Lille'e, Okay Celta Vigo'ya, Emre ve Ömer Galatasaray'a, Çağlar Leicester'a, Tarkan Kasımpaşa'ya geldi. Oyuncular daha üste çıkıyorlar. 20 takımdan gelen oyunculardan kurulu bir ekibiz. Ben 3-4 takımdan bir milli takım kurayım isterdim. Ama çok güveniyorum ekibime, çok hırslıyız ve bütün her şeyi vereceğimize inanıyorum. Biraz sabır gerekiyor, herkes sabır göstermeli.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar