Güneş: Beni Milli Takım için görüşmeye gündem olsun diye çağırdılar

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, Milli Takım için çağrıldığı görüşmede, ‘Beni gündem olsun diye çağırdılar’ dedi.

Güneş: Beni Milli Takım için görüşmeye gündem olsun diye çağırdılar - Sayfa 1

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş Habertürk’e röportaj verdi

1 31
 
Güneş: Beni Milli Takım için görüşmeye gündem olsun diye çağırdılar - Sayfa 2

Ricardo Quaresma özelinden yola çıkarsak, takım içindeki dengeleri nasıl ayarlıyorsunuz. Bunun için neler yapıyorsunuz?

Oyuncuların karakteri çok önemli... Onun altında hataları düzeltiyoruz. Ricardo Quaresma’nın hala iç dünyasında farklılıkları vardır. O da kendini düzeltmeye çalışıyor. Oyundan çıkarken sorunlu. İdmanda da yapıyor. Bazen iyi, bazen sıkıntılı. Konuşmalarımızda ilişkilerimizde oluyor. Ben anlatırken ona uyuyor. Ama yapmıyor da bazen. Hiç sesi çıkmayan da yapıyor.

2 31
 
Güneş: Beni Milli Takım için görüşmeye gündem olsun diye çağırdılar - Sayfa 3

Sesi çıkmayanların durumu daha tehlikeli... Adam beni alkışlıyor şimdi ya sonra belki yuhalayacak. Adamı kazanacaksın. Ben hep şuna benzetiyorum. Kasanın içinde elmanın biri çürükse o kısmını temizleyeceksin. Olmadı o zaman atacaksın. Hoşgörü göstereceğiz. Ama taviz veremeyiz. Bunu yaparsak diğerlerini, takımı kaybederiz. Adam çok koşuyor ama yetenekli değil onu oynatamam.

3 31
 
Güneş: Beni Milli Takım için görüşmeye gündem olsun diye çağırdılar - Sayfa 4

“TOLGAY’IN ÇOK KIRILMALARI OLDU”

Bazen tartışmalar olur. Oyun içinde bağırıyoruz. “Lütfen koş” da dersin, “Koş lan” da dersin. Bu algılama ile alakalı. Bunu yapınca “Hoca ile oyuncu tartıştı” diyorlar. Bazen hoca “Yavrucuğum koş” der. Adam dönüp “Bana niye yavrucuğum” dedin diye tartışır. Adam isterse kafasına koymuşsa kavga eder. Hayat çok şey öğretiyor. Adam bana bakarsa öğrenir. Öyle oyuncu var ki gelişme kaydeder ama durup dururken “Bana güvenmiyorsun” der. Güvenmiyorsam burada ne işin var?

4 31