Phillip Cocu resmen Fenerbahçe'de

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Hollandalı Phillip Cocu İstanbul'a gelerek sözleşme imzaladı

Phillip Cocu resmen Fenerbahçe'de
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
27 Haziran 2018 Çarşamba 16:28

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Phillip Cocu, imza töreninde basın toplantısı düzenliyor.

Teknik direktörlük kariyerine PSV Eindhoven'da başlayaan genç teknik adam 4 yıl boyunca çalıştırdığı takımında 3 kez şampiyonluk ipini göğüsledi.

Cocu futbolculuk kariyerinde ise Barcelona, PSV Eindhoven, Vitesse ve AZ Alkmaar formaları giymişti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un konuşmasının satır başlıkları:

Hoşgeldiniz. Daha güzel günleri yaşamak dileğiyle buradayız. 

Bugün başkan ve yönetim kurulumuz olarak bir hocayla anlaştık ve sembolik imza törenimizi yapıyoruz. Gönlümden geçen, başkan olduğum sürece bunun ilk ve son teknik direktör anlaşmamız olmasıdır. Tabii bunun için de beklentileri karşılamamız gerekiyor. Hepsini biliyoruz. 

Damien Comolli liderliğinde, Phillip Cocu'nun teknik direktörlüğünde hepimiz birçok şeyi başarırız. 

Phillip'e ve ailesine Fenebrahçe'ye ve İstanbul'a hoşgeldiniz diyoruz. 

Damien'la 1 senedir birlikte çalıştığımızı söylemiştim. Bir Türk hocayla çalışırsak bunun Aykut Kocaman olacağını da söylemiştim. Buradan kendisine de tekrardan teşekkür ediyorum. Bunu hem bir başkan hem de bir taraftar olarak söylüyorum. Aykut hoca bir teknik direktörden çok daha fazlasıdır. 

Aykut hocanın ekibiyle, hocamız Phillip Cocu çalışmaya başlayacak ve istedikleriyle de devam edecekler. Yani belirli bir devamlılık sağlanacak. Bu yüzden AYkut hocaya bir kez daha teşekkür ediyorum. 

Sayın Cocu'nun en dikkat çeken tarafı tabii ki son 4 sezonda 3 kez şampiyon olmasıdır. Burada PSV'nin Hollanda'daki en güçlü takım olmadığı da ortada... Yeni baaşrılara yelken açma arzusu da bizim isteklerimiz doğultusundaydı. Bununla beraber istatistiklere baktığımız zaman, hocamızın oynattığı oyuncuların bireysel performanslarına da büyük katkı sağladığını görüyoruz. 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Cocu imza töreninden önce şu açıklamaları yaptı:

Herkese teşekkür ederim. Burada olmaktan dolayı büyük onur duyuyorum. Futbol felsefeme inandıkları ve beni takımın başına getirdikleri için çok mutluyum. Az önce başkanımın da söylediği gibi birkaç haftadır görüşme halindeydik. 

Pozitif davranışlarla önümüze bakma eğilimindeyim. Çok çalışacağız. Saha içinde değil sadece saha dışında da bunu yapmak istiyoruz. Çok istekliyim. Yarın itibariyle çalışmaya başlıyoruz. 

Yeniden PSV'de yapabileceklere inandığım için buraya geldim. Yeni fikirler önüme çıktı. Sayın Comolli ve yeni başkanımızın fikirleri bana ilginç geldi. PSV aynı zamanda çok uzun yıllar formasını giydiğim bir takımdı. Benim için değişiklik zamanı gelmişti. 

Futbola dair temel prensiplerim değişmeyecek. Yaptırdığım antrenmanlar oynattığım oyun değişmeyecek. Ama çalışmalarım farklı olacak. Sonuçta farklı bir ülke ve takımdayım.  Öne doğru oynayan bir takım istiyorum. 

Tabii ki Fenerbahçe'nin birçok akrşılaşmasını izledim. Bu işin en iyi yolu birlikte çalışmak ve birlikte antrenman yapmaktır. Önce beraber çalışmalıyız. Birkaç günlük bir tanışma süremiz olacak tabii ki. Teknik anlamda neler yapabiliriz, bunlarla ilgili tabii ki bazı görüşlerimiz var. 

Takımı sezonun ilk maçına en iyi şekilde hazırlamalıyız. 

Takımlar transfer yaparken en çok katkı sağlayacak oyuncuları isterler ancak bizim ilk olarak ne yapabileceğimizi görmemiz lazım. 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar