Fenerbahçe'nin hedefi Benfica değil, Bursaspor

Portekiz'de Benfica ile oynadıkları ön eleme ilk maçında 1-0'lık mağlubiyetle dönen Fenerbahçe'de, teknik direktör Phillip Cocu, futbolcularıyla toplantı düzenledi.

Fenerbahçe'nin hedefi Benfica değil, Bursaspor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
9 Ağustos 2018 Perşembe 09:47

Benfica'yı akıllarından çıkarmak isteyen Hollandalı teknik adam, Süper Lig'e iyi bir başlangıç yapmaları gerektiğinin öneminin altını çizdi. Bursaspor karşılaşmasının çok önemli olduğunu belirten ve Kadıköy'de kazanarak lige başlamak zorunda olduklarını kaydeden Cocu, "Artık Benfica ile oynadığımız maçı ve salı günkü rövanşı unutuyoruz. Tamamen Bursaspor karşılaşmasına odaklanmak zorundayız. Şampiyonlar Ligi önemli olduğu kadar ligde bizim için çok önemli. Taraftarımız bizden şampiyonluk bekliyor. Lige iyi başlayıp sonunu da iyi getirmek zorundayız. Herkes bu bilinçte olsun. Kafalar Benfica'da değil Bursaspor'da olursa galibiyete çok daha yakın olan taraf biz oluruz" dedi.

Fenerbahçe'nin hedefi Benfica değil, Bursaspor

Avrupa’da 44. sezonuna başlayacak sarı-lacivertliler, daha önce Portekiz ekipleriyle 5 kez eşleşti. Bu eşleşmelerde 10 maça çıkan Fenerbahçe, sahadan beşer kez galibiyet ve mağlubiyetle ayrılırken, hiç beraberlik almadı. Portekiz takımlarına karşı 13 gol atan Fenerbahçe, kalesinde 21 gol gördü.

Fenerbahçe, Benfica’yla üçüncü kez eşleşirken, daha önce, Porto, Guimares ve Braga’yla birer kez rakip oldu.

Benfica’ya karşı tatsız anılar

Fenerbahçe, tarihinde Avrupa kupalarında 3. kez eşleştiği Benfica’ya karşı tatsız anılara sahip.

Sarı-lacivertliler, 1975-1976 sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası’nda eşleştiği Benfica karşısında tarihinin en ağır yenilgisini 7-0’lık mağlubiyetle aldı. Bu yenilgi aynı zamanda Fenerbahçe tarihinin tüm resmi maçlardaki en farklı mağlubiyeti özelliğini taşıyor. Sarı-lacivertliler, Benfica karşısında rövanşı ise 1-0 kazanmasına rağmen turu geçemedi.

Fenerbahçe, Benfica’yla diğer bir eşleşmesini 2012-2013 sezonunda yaşadı. UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finale kadar gelen sarı-lacivertliler, Benfica’yı Kadıköy’deki ilk maçta 1-0’la geçerek final için avantaj yakaladı. Rövanşta ise rakibine 3-1 kaybeden Fenerbahçe, rakibine elenerek finale çıkamadı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar