Vida: Burada efsane olmak istiyorum

Beşiktaş’ın tecrübeli oyuncusu Vıda’nın menajeri Uğur Avdan, ara transfer döneminde Roma’nın kapısından dönen oyuncusunun yaşadıklarını anlattı.

Vida: Burada efsane olmak istiyorum
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
2 Şubat 2019 Cumartesi 10:27

Beşiktaş’ta forma giyen Vıda, Roma’nın istemesine rağmen kalmayı tercih etmişti. Vıdan’ın menajeri Uğur Avdan, Fanatik’e oyuncunun yaşadıklarını anlattı.

İşte Vıda’nın menajeri Avdan’ın açıklamaları:

“Roma, çift haneye yakın bir teklif yaptı. İnter’in önerisi daha düşüktü. Bu süreç içerisinde Vida, Başkan Fikret Orman’la görüştü. Başkan, bu görüşmede ona olan güveninden bahsetti. Görüşme sonrası bana, ‘Burası benim ailem. Ben burada kalmalıyım’ dedi. İstanbul’u, taraftarı, Beşiktaş camiasını çok seviyor. Transfer görüşmeleri sırasında herkes alacak-verecek konuşur. Ama Vida, kulüp için daha iyi ne yapılır ondan da bahsetti. Vida’ya Roma’dan gelen teklif, Beşiktaş’ta aldığından çok daha yüksekti. Ancak kabul etmedi. Sezon başında Suudi Arabistan’dan aldığının 3 katını teklif ettiler. Konuşmadan reddetti.

“Benim param Beşiktaş’ta kalmaz”

Türkiye genelinde ekonomik bir sıkıntı hakim. Bundan dolayı bu durumdan en fazla etkilenenler arasında kulüpler de yer aldı. Takımdaki herkes gibi Vida da ödemelerini alma konusunda sıkıntı yaşadı. Ancak ‘benim param Beşiktaş’ta kalmaz’ dedi. Yönetimle yaptığı yeniden yapılandırma anlaşmasını 3 dakikada imzaladı. FIFA’ya şikayette bulunmayı hiç düşünmedi. Başkan Fikret Orman ve Asbaşkan Umut Güner’in verdiği güvencelere inandı.

“Taraftarın ona sevgisi daha da arttı”

Vida, Beşiktaş’a geldiğinde, ‘Burada efsane olmak istiyorum’ demişti. Bunu yine söyledi. Onun geldiği dönemde takım, şampiyonluklar yaşamış, Şampiyonlar Ligi’nde de önemli başarılar elde etmişti. Bunları yaşamak istiyor. İleride Beşiktaş’tan ayrıldığında, ‘Buradan bir Vida geçti’ denmesini istiyor. Taraftarın son dönemde ona karşı sevgisi daha da arttı. Bundan dolayı çok mutlu. Taraftara layık bir futbolcu olabilmek için elinden geleni yapıyor. Burada daha yapacak çok şeyim var diyor.

“Kaptanlık tecrübesi var”

Her oyuncu kaptan olmak ister. Kaptanlık için iyi futbolcu olmak yetmez. Takımı sahiplenmeniz ve iyi bir karaktere sahip olmanız da önemlidir. Vida, bu özelliklerin hepsini kendinde barındırıyor. Gerçekten çok büyük bir karakter. Dinamo Kiev’de de kaptanlık yapmıştı. Kaptanlık tecrübesi var. Kaptan olmak ister ancak bunun kararını teknik direktör ve yönetim verir. O, kaptan olmasa da takımını sahiplenip arkadaşlarını motive etmeye devam ediyor.”

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar