Aziz Yıldırım: UEFA'yı mahkemeye vereceğiz

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, başkanlık seçimi öncesinde TRT Spor'a konuk oldu.

Aziz Yıldırım: UEFA'yı mahkemeye vereceğiz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
28 Mayıs 2018 Pazartesi 19:16

Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe Yönetimi organize etmiyor seçimi. Fenerbahçe'nin mevcut personeli tarafından yapılıyor. 20 yıldır böyleydi, bugün de böyle. Sicil kurulu tarafından seçiliyor ve organize ediliyor. Bir sandıkta kaç kişinin oy kullanılacağı belli. Yönetim olarak kongrede görevli insanların işine karışmıyoruz.  Karışmak da istemiyorum. Oradaki yetkililer kimse görevlerini yapacaklar. 3 tane zarf olacak, geldiğinizde sandık kurulu başkanı veya üyeleri kongre belgesi karşısında zarfları verecekler. Hazırlanan kapağın içinde istediğiniz oyları kullanacaksınız. İşleriniz bittiğine dair imza atınca ayrılacaksınız. Diğer kulüplerde çarşaf liste şeklinde isimler tek tek okunuyor. Sandıkların işleri bittiği divan başkanın talimatıyla anda açılır. 26 bin kişinin katılım hakkı var. 26 bini de katılabilir. O civarlarda bekliyoruz." dedi.

"Benim vaat edeceğim bir şey yok"

Fenerbahçe'nin başkan adaylarından Ali Koç hakkında açıklamalarda bulunan Aziz Yıldırım, "Sayın Ali Koç'un 18 aya yakın önce yaptığı açıklamalarıyla seçim onların yönünden başladı. Biz de seçim çalışmalarına başladık. Kalabalık ve tecrübeli bir ekip. Herkes bir şey vaat ediyor. Yapacaklarımı mı yapamayacaklarımı mı vaat edeyim? Benim vaat edeceğim bir şey yok. Bir hikaye yaşandı. Bunun içinde acı var, hüzün var." şeklinde konuştu.

"Fenerbahçe'yi ele geçirdikten sonra hedefte diğer kulüpler vardı"

Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe 3 Temmuz ile birlikte çok acılar çekti. Askeri kanat ve Fenerbahçe linç edilircesine yok etme şeklinde operasyonlar yaptı. Bunun adı şike değildi. Bu camiayı ele geçirmekti. Fenerbahçe camiasını ele geçirmekten sonra hedefte diğer spor kulüpleri vardı.14 Şubat 2012'de Silivri'de şunu söyledim mahkemede: "Ne şikesi memleket elden gidiyor." Ben ülkenin kurumlarının FETÖ tarafından ele geçirilmeye çalışıldığını gördüm. Fenerbahçe'nin maddi ve manevi kayıpları oldu. 2 defa hak ettiği halde Şampiyonlar Ligi'ne gidilemedi. Çocuklarımız okullara gittiler. Başka taraftarların çocukları diğerlerine "şikeci" dedi. Görsel ve yazılı medyada herkes Fenerbahçe şike yaptı diye yayın yaptı. Onları yazanlar bugün hala gazetelerinde yazıyorlar." açıklamasında bulundu.

"Ali Koç ne FETÖ'cüdür ne de FETÖ ile ilgisi vardır"

Ali Koç'un 101 kişi beni FETÖ'cü diye şikayet etti açıklamalarına değinen Aziz Yıldırım "Son 5 aydır ne kadar yumuşak davrandığımı görüyorsunuz Sayın Ali Koç'a hiçbir zaman FETÖ'cü demedim. Benim düşüncelerimde böyle bir şey yok. Böyle bir şey olsaydı, 2015'te Ali Koç'u yerime aday göstermezdim. Ali Koç ne FETÖ'cüdür, ne de FETÖ ile ilgisi vardır. Benim bilgim dahilinde başkaları gidip şikayet etmişse ve bundan dolayı beni suçluyorlarsa, kim suçluyorsa onlar namussuz ve şerefsizdir. Benim çevremdeki insanlar konuşabilirler. Ali Koç Ne FETÖ'cüdür ne de FETÖ ile ilgisi vardır. Bunu ancak devlet bilir. Emniyet bilir, ben bilemem. 101 kişi beni şikayet etti diyorlar. Sanki bunu biz yapmışız gibi... Ben öyle anladım. Biz öyle şerefsiz değiliz." ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe Galatasaray maçında operasyon yapıldı"

Aziz Yıldırım, "Otobüs kurşunlandı. Lig lideri olan takım, şampiyonluğa giden takım o gece bitmiştir. Moral olarak bitmiştir. Yabancıların hepsi korkmuştur, yerliler de ne yapsın? Şampiyonluk kaçmıştır. 3 Temmuz da Fenerbahçe'nin üzerinden silindir gibi geçmiştir. Galatasaray maçında 3 penaltı verilmedi. 1 tanesi verilse, Fenerbahçe bugün öne geçmişti. Galatasaray maçında Bülent Yıldırım tarafından hakkı yenmeseydi Fenerbahçe'nin, bugün şampiyon olmuştu. 2006'da 16 dakika maç uzatıldı. Normal şartlarda 30 dakika uzardı. Borozanlar öttürdüler. Şampiyonluğu kaybettirdiler. FETÖ operasyonları orada başladı." dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar