Avrupa'nın en büyüğü Liverpool

Şampiyonlar Ligi finalinde Tottenham'ı 2-0 mağlup eden Liverpool, geçen sezon finalde kaybettiği turnuvada bu sezonu şampiyon olarak tamamladı.

Avrupa'nın en büyüğü Liverpool
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
2 Haziran 2019 Pazar 08:01

Şampiyonlar Ligi Finali'nde iki İngiliz takımı Tottenham ile Liverpool karşı karşıya geldi. Atletico Madrid'in sahası olan Wanda Metropolitano'da oynanan maçta 2-0'lık skorla kupayı kazanan Liverpool oldu.

Liverpool'a galibiyeti getiren golleri 2. dakikada (penaltı) Mohamed Salah ve 87. dakikada Divock Origi kaydetti.

İlk Şampiyonlar Ligi kupasını 2005 yılında İstanbul'da Milan'ı penaltılarda yenerek kaldıran Liverpool, ikinci kupasına Madrid'de ulaştı. Liverpool, Şampiyonlar Ligi'nden evvel daha önce 4 kez de Kupa Galipleri Kupası'nı kazanma başarısı göstermişti. Ayrıca Liverpool, Real Madrid (13) ve Milan'ın (7) ardından Şampiyonlar Ligi Kupası'nı en çok kazanan takımlar arasında 3. sıraya yükseldi. Bu kupayı 5 kez kazanan Barcelona, Liverpool ile paylaştığı 3'üncülükten 4'üncülüğe indi.

Liverpool'un Alman teknik direktörü Jürgen Klopp de Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez kupa sevinci yaşadı. Daha önce 2013'te Dortmund'un başında Bayern Münih'e, 2018'de ise Liverpool'un başında Real Madrid'e kaybeden 51 yaşındaki Klopp, bu kez kupaya uzandı.

Bu sezon İngiliz takımlarının üstünlük kurduğu Avrupa futbolunda, Şampiyonlar Ligi ile Avrupa Ligi şampiyonlarını karşı karşıya getirecek UEFA Süper Kupa maçı 14 Ağustos'ta Liverpool ile Chelsea arasında İstanbul'da Beşiktaş'ın stadında oynanacak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar