Ali Koç'tan transfer açıklaması

FB TV'de "Camiaya Sesleniş" programına konuk olan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç gündeme dair merak edilen soruları yanıtladı.

Ali Koç'tan transfer açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
11 Eylül 2018 Salı 22:21

Fenerbahçe'nin transfer listesinde olan futbolcular hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Ali Koç "100 oyuncu konusu da ciddi anlamda suistimal edilmiş durumda. Bu 100 oyuncu öyle bir şey ki biz FFP sıkıntısı olan kulübün sattığı kadar alabilecek kulübün geleceğiyle ilgili bakıyoruz. Biz bu 100 oyuncuyu hala takip ediyoruz. Arzu edip alamadığımız oyuncular da oldu. Ama unutmayın ki bizim imkanlarımız bayramdan sonra yaptığımız iki satışla arttı. Ondan önce elimiz kolumuz bağlıyken sadece Fernandao satışıyla Ayew ve Slimani'yi kiraladık. Ayew'in kiralama bedeli yoktur. 100 oyunculuk liste, devam eden listedir. Yaptığımız transferler arasında Jailson yoktur. Tolga Ciğerci son dakika fırsatı olarak geldi. Kişisel sorunları ve yüksek maliyeti nedeniyle ayrıldığını değerlendirdik. Sakatlığı, nüksetme eğilimde değil. Oynadığı zaman müthiş oynayan bir oyuncu, karakterli bir oyuncu. O da kırgın ve kızgın, tanıştım kendisiyle. O da oynamaya aç. Beğendiğim bir futbolcu. İnşallah bizim ona, onun bize faydası olur. Jailson'a gelirsek bu oyuncu Josef'in satışından sonra pozisyonunun doldurulması gerekiyordu. Yeri gelmişken Josef, bütün değerlerimizi barındıran, en iyi oyuncularımızdan bir tanesiydi. Satmak zorunda kaldık. Jailson bir nebze 100 kişilik listemizde olmayan bir isimdi. Güney Amerika'nın Şampiyonlar Ligi'nde oynamış bir oyuncuydu. 4-5 gün kendisini araştırdık, sadece saha içerisinde değil. Gerek Phillip gerek Damien Comolli sabahlara kadar çalıştılar. Çabucak geldi, 22 yaşında bir oyuncu. Transfer politikamıza uyan bir oyuncu. Çünkü makul bir fiyata gelmiş, makul ücret alan bir futbolcu. 4 milyon Euro'ya aldık, son dakikaya kalmasaydı, 2-2,5 milyon Euro'ya alabilirdik. Son güne kaldığı için alan da razı veren de razı oldu. Müthiş bir futbolcu, 3-4 yıl Fenerbahçe'ye büyük hizmet verecektir. Daha sonra Avrupa'nın çok iyi bir takımına gideceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Emre Akbaba'yı biliyorsunuz..."

Transfer etmek isteyip de alamadığımız mevki oldu diyen Koç, "Aziz Behich'le ilgilendik. Emre Akbaba'yı biliyorsunuz ancak o bize 'İki taraf anlaşamadı' diye gelmişti. 10 numaradan isim vermeyeceğim bir Avrupa'dan oyuncuya baktık. Bunlar dışında isteyip de alamadığımız pozisyon olmadı, isimler oldu" dedi.

"Destek vereceğiz ama gerekirse en radikal kararları da alabiliriz"

Ali Koç, "Gerek Cocu olsun, gerek Comolli olsun, iyi seçimler yaptığımı düşünüyorum. Benim başkanlık tarzım işi ehline vermek. Benim görevim futbolcular ve teknik heyet için en verimli çalışma ortamını hazırlamak. Futbolculara borcu olmayan yegane kulüplerden biriyiz. İlk 4 haftada yaşanan hayal kırıklığının sorumlusu biziz. Ben ve arkadaşlarım. Kaybedilen tüm puanların sorumlusu ben ve yönetimimiz. Destek vereceğiz ama gerekirse en radikal kararları da alabiliriz." vurgusunu yaptı.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar