İBB Adayı Kurum: İstanbul’da değişimin vakti gelmiştir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Maltepe Trabzonlular Derneği’ni ziyaret etti. Kurum, ’Dünyamızın, ülkemizin her yerini gururlandıran Karadeniz’in yiğit evlatlarıyla burada buluşmaktan dolayı büyük bir şeref duyuyorum.’’ dedi

İBB Adayı Kurum: İstanbul’da değişimin vakti gelmiştir
Son Güncelleme: 13 Şubat 2024 Salı 14:47
13 Şubat 2024 Salı 13:58

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Maltepe Trabzonlular Derneği’ni ziyaret etti. Horon eşliğinde karşılanan Kurum, konuşmasına ‘Bize her yer Trabzon’ diyerek başladı ve  ‘’Dünyamızın, ülkemizin her yerini gururlandıran Karadeniz’in yiğit evlatlarıyla burada buluşmaktan dolayı büyük bir şeref duyuyorum. Ben bir gün Tonya'ya gittim. Orada çok güzel bir belediye başkanımız var. O zaman gittiğimizde bana hemşehri beratı verdi. Ve dedi ki ‘Ha Konya Bakanım, ha Tonya.’ O yüzden biz o günden beri kendimizi Tonyalı addediyoruz.’’ dedi.

‘’Karadeniz'in yiğit, mert insanları bu ülkenin çimentosu oldular’’

 Karadeniz'in en yiğit evladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını, sevgilerini getirdiğini söyleyen Kurum, ‘’Fatih Sultan Mehmet Han'ın ebedi vatan kıldığı Karadeniz'in yiğit mert evlatlarıyla bugün bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Trabzon sahip olduğu 4 bin yıllık mirasıyla İstanbul'un ikiz kardeşidir. Ve Sultan Fatih'in bize emanetidir. Ve nasıl İstanbul Rize Sultan Fatih'in emanetiyse, Trabzon'umuz da, Trabzonlu kardeşlerimiz de bize sultanın emanetidir Biz hep böyle baktık. Hep böyle, coşkuyla Karadeniz'imize gittik. Ve orada da yirmi iki yıldır şunu gördük. Karadeniz'in yiğit, mert insanları bu ülkenin çimentosu oldular. Birleştirici gücü oldular ve her zaman liderimiz, genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik durdular. Ne için durdular? Bu ülkenin birliği için. Ne için durdular? Bu ülkenin beraberliği, geleceğe güvenle bakabilmesi için durdular. Biz Trabzonlu kardeşlerimizden razıyız. Onlar her zaman ay yıldızlı bayrağımızı en yüksek noktalara çekebilmek için büyük bir mücadele verdiler. Bizim yol arkadaşımız, dava arkadaşımız oldular.’’ sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

‘’Milletimize verdiğimiz sözleri tuttuk’’

Bakanlığı ve Genel Müdürlüğü döneminde Trabzon’da yaptığı çalışmalara değinen Murat Kurum, ‘’ Trabzon'da, Rize'de, Bartın'da, Giresun'da seller oldu. Biz oradaydık. Milletimize söz verdik. O verdiğimiz sözler şimdi vatandaşlarımızın huzurla, güvenle oturduğu yuvalara dönüştü. O verdiğimiz sözler şimdi Karadeniz'in çocuklarının huzur içerisinde, güven içerisinde oynadığı millet bahçelerine dönüştü. Uyum içerisinde çalıştık ve çalışma arkadaşlarımız da bu manada da aslında ülkeye hizmeti başta Karadenizli Cumhurbaşkanımızdan, ondan sonra da beraber çalıştığımız bakanlarımızdan, genel müdürlerimizden öğrendik. Biz de onlardan aldığımız bayrağı aynı şuurla, aynı anlayışla Trabzon'umuza, Karadenizlimize, ülkemizin 81 iline hizmet ederek yaptık.’’ dedi.

‘’Her zaman üreten tarafta olduk’’

Hiçbir zaman polemiklerin, iftiraların, dedikoduların tarafında olmadıklarını söyleyen Kurum, ‘’Her zaman üreten tarafta olduk. Hizmet eden tarafta olduk. Gittik, meydanlarda söz verdik. O sözlerimizi hamdolsun gerçekleştirdik. Şimdi Trabzon'un meydanına gittiğinizde orada o tarihin gün yüzüne çıktığını görürsünüz. Maraş Caddesi'nden oraya çıktığınızda Trabzon size bir başka bakar. Ve işte orada Büyükşehir Belediyemizle meydan düzenlemesi yaptık. Trabzonlu kardeşlerimiz ev sahibi olsun diye bugüne kadar on bin sosyal konutu Trabzon'umuza kazandırdık. Azıcık aşağı gittiğinizde havalimanına giderken Çömlekçi’de Trabzon'un şanına yaraşmayan o sıkıntılı riskli binaların dönüşümünü gerçekleştirdik.’’ şeklinde konuştu.

Trabzonspor'un o şanlı başarılarının devam etmesi için Avni Aker Stadını yenilediklerini ifade eden Kurum, ‘’Bir millet bahçesi yaptık ki orada Trabzonspor'umuzun hatıraları ilelebet devam etsin. Ve şimdi oradan baktığınızda Karadeniz'i görebiliyorsunuz. Karadeniz'in güzelliğini güzel Karadenizli insanların huzur içerisinde orada görüyorsunuz. Vakfıkebir'e gidin, Vakfıkebir sahilindeki bizim yine yaptığımız millet bahçesinde, Akçaabat'ta o bir taraftan sahilde huzur içerisinde yürürken bir taraftan da orada yeşilin içinde insanlarımızın huzur Huzur içerisinde vakit geçirdiğini görürsünüz. Ve yaylamız, Uzungöl'ümüz, Uzungöl'ümüzü dünyaya, Trabzon'a yakışır bir hale getirebilmek için orada yıllardır bir mücadele veriyoruz. Ve o mücadeleyi inşallah en güzel haliyle geleceğe taşıyacak o Uzungöl'ümüzü de inşallah kaldığı yerden o çevre düzenlemesiyle, Doğa Koruma Projesi'yle birlikte inşallah hayata geçireceğiz. Tabii biz Trabzon'un köylerinde varız, Trabzon'un yaylalarında varız. Niye Çünkü Trabzon her şeyin en iyisini hak ediyor.’’ sözleriyle Trabzon’da yaptığı çalışmaları sıraladı.

‘’Trabzon bu ülkenin milli güvenliğidir’’

Trabzon'un şanına yakışır bir şekilde daha da güzelleşmesini ve daha da güçlenmesini istediklerini belirten Kurum, ‘’Tanjant yolundan baktığınızda o Sultan Fatih'in şehrine o güzelliği, o ihtişamı her zaman ayakta dursun. Çünkü Trabzon bu ülkenin güvenliği,Trabzon bu ülkenin milli güvenliğidir. Ve çimentosudur, birleştirici gücüdür. Biz bu manada Trabzonlu kardeşlerimizi her zaman yanımızda gördük ve 22 yıldır da Sayın Cumhurbaşkanımızın hizmet ve eser siyaseti anlayışıyla bu hizmet yaptık.’’ dedi.

CHP'li İBB yönetiminin Trabzon'a veya Trabzonlulara hiçbir hizmeti yoktur’’

CHP'li İBB yönetiminin Trabzon'a veya Trabzonlulara hiçbir hizmeti olmadığının altını çizen Kurum, ‘’ Çok net söylüyorum. Benim orada gitmediğim ilçesi kalmamıştır. Dokunmadığım mahallesi kalmamıştır. Niye? Çünkü Trabzon En iyisini hak ediyor. Trabzonlu kardeşlerimiz için biz hep gece gündüz çalışan tarafta olduk. Işte bugün de aynı anlayışla sadece İstanbul diyoruz. Ve İstanbul'a 25 yıllık birikimimizle Trabzonlu kardeşlerimizle liyakatli ekibimizle Birlikte geliyoruz. Ve burada istiyoruz ki İstanbul'un evlatları işte Trabzon'un ikiz kardeşi İstanbul'un Sultan Fatih'in şehri. Huzur içerisinde olsun. Güven içerisinde olsun. Tek hayalimiz bu. Ve o yüzden de diyoruz ki biz yarı zamanlı belediyecilik yapmış, arada bir öyle belediyeye uğrayanlardan olmayacağız.’’ dedi.

‘’Maltepe'nin dönüşümünde etkin bir rol oynayacağız’’

İstanbul'un yeniden ihyası, afetlere dirençli olması için ve trafik çilesi yaşanmaması için yapacakları hizmetlerden bahseden Kurum, ‘’Dönüşümde Maltepeli kardeşlerimizin bizden beklentileri var. Ve burada işte kaybını mevcut yönetmeliklerle elde edemeyen kardeşlerimize oradaki gerek birkaç imar artışıyla gerekse orada yüzde 25-30 kaybını vererek Maltepe'nin dönüşümünde etkin bir rol oynayacağız. Altı yüz elli bin konutla Altı yüz elli bin konutla inşallah Maltepe'nin her sokağında biz olacağız. Her sokağında alın terimiz olacak ve Kadem Başkanımla birlikte bu hizmetleri bir bir Maltepeli hemşehrilerimize kazandırıyor olacağız. Biz dertliyiz. Bizim derdimiz Maltepe'miz, daha da güzel olsun. O yüzden aşkla, şevkle, çalışıyoruz ve yorulmuyoruz. Neşet Ertaş'ın ifade ettiği gibi biz bu sevdayla İstanbul'a bakıyoruz. Bu sevdayla Maltepe'ye bakıyoruz ki, Maltepe'nin çocuklarının yüzü gülsün. İşte böyle ötelenmiş, göz ardı edilmiş Maltepe, Anadolu Yakası'nın İstanbul'un parlayan yıldızı haline gelsin.’’ dedi.

‘’Maltepe'ye 8 milyon metrekare büyüklüğe sahip botanik bahçesi kazandıracağız’’

İstanbul'da artık değişimin vaktinin geldiğini söyleyen Kurum, ‘’Her sokakta, her mahallede biz bu motivasyonla bu çalışmalarımızı yapıyoruz. Ve biz de bir kardeşiniz olarak, bir evladınız olarak da bundan önce nasıl çalıştıysak, bundan önce nasıl koşturduysak, aynı anlayışla hep çalışan tarafta olacağız olacağız. Bizi arayanlar öyle iftiraların arkasında bulamayacaklar. Bizi arayanlar nerede bulacak biliyor musunuz? Maltepe'de Başıbüyük şantiyesinin dönüşümünde bulacaklar. Bizi arayanlar Trabzonlu kardeşlerimizin geleceğini inşa ederken bulacaklar. Bizi arayanlar Maltepe'de 8 milyon metrekare büyüklüğe sahip botanik bahçesini Maltepe'ye kazandırırken bulacaklar. Orada Maltepe'ye huzur gelecek. Maltepe'ye güven gelecek. Ve inşallah biz bu hizmet 7 gün 24 saat esasıyla çalışarak yapacağız. Çalışacağız ki otuz bir Mart akşamı Eren Bülbül'ün annesi sevinsin. Çalışacağız ki 31 Mart akşamı Aybüke öğretmenin annesi sevinsin. Çalışacağız ki tüm şehit tüm gazilerimizin anneleri sevinsin.’’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar