CHP İstanbul İl Başkanı sandık güvenliği için planlarını açıkladı

Seçime saatler kala CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, partisinin sandık güvenliğine ilişkin yaptığı çalışmaları anlattı. Kentte 33 bin 227 görevlinin sandık başında olacağını belirten Çelik "İstanbul'da 18 bin 137 seçmene seçim kurullarında itiraz ettik, 4 bin 324 seçmen eski adreslerine gönderildi" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı sandık güvenliği için planlarını açıkladı
Son Güncelleme: 29 Mart 2024 Cuma 14:33
29 Mart 2024 Cuma 14:29

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, partisinin yerel seçimlerdeki sandık güvenliğine ilişkin yaptığı çalışmaları anlattı. İstanbul genelinde 18 bin 137 seçmene seçim kurullarında itiraz ettiklerini belirten Çelik, itirazlarının sonucunda 4 bin 324 seçmenin eski adreslerine gönderildiğini aktardı. İstanbul'un 39 ilçesinde 10 Ocak'tan itibaren okul sorumlularını, avukatları ve bilişim sorunlarını belirlediklerini söyleyen Çelik "2 Şubat tarihinden itibaren sandık güvenliği eğitimlerimizi başlattık. 39 ilçemizde 865 oturumda sandık güvenliği eğitimlerini verdik" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığına Özgür Çelik seçildi - Son Dakika HaberleriCHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik

'OKULLARDA İKİŞER AVUKAT GÖREV YAPACAK'

Açıklamasında, 30 ve üzeri sandık bulunan okullarda iki avukatın görev yapacağını ve okullarda veri akışını sağlamak için bilişim sorumlularının bulunacağını ifade etti. Ayrıca, "Seçim günü veri akışının sağlıklı olacağını" belirterek, seçim sonuçlarının hızlı ve doğru bir şekilde işlenmesi için gerekli teknik altyapının kurulduğunu bildirdi.

"39 ilçede lojistik ağını oluşturduk" diyen Çelik, seçim sürecini yakından takip etmek ve İstanbulluları bilgilendirmek amacıyla basın görevlileri için bir alan belirlediklerini söyledi. Sandık güvenliği eğitimlerine de değinen Çelik, "2 Şubat'tan itibaren başladığımız sandık güvenliği eğitimlerimizi, 39 ilçemizde 865 oturumda verdik" şeklinde konuştu.

'İMAMOĞLU İLE BİRLİKTE TAKİP EDECEĞİZ'

Seçim günü büyükşehir belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu ile seçimi takip edeceğimiz karargahımızın hem bilişim altyapısını hem teknik altyapısını oluşturduk. İstanbulluları bilgilendirmek amacıyla basın görevlilerinin seçimi takip edeceği alanı karargahımızda belirledik. 39 ilçemizde lojistik ağımızı oluşturduk.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar