Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir müjde daha! Yeni ticari araca ÖTV muafiyeti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gemlik'te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni'nde konuştu.

Son Güncelleme: 24 Nisan 2023 Pazartesi 15:18
24 Nisan 2023 Pazartesi 14:31

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gemlik'te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni'nde konuştu.

Esnafa yeni bir müjde açıklayan Erdoğan, "Esnaflarımızın bir bölümüne vergi muafiyeti getirmiştik. Şimdi evlerde imal ettikleri ürünleri internette ve benzeri platformlarda satanları vergi muafiyeti kapsamına alıyor. Muafiyet sınırını da 320 bin liradan 700 bin liraya çıkarıyoruz. Yine geçtiğimiz yıllarda yaptığımız düzenleme ile basit usülde vergilendirilen esnafımızın kazançlarını gelir vergisinden istisna tutmuştuk. Berber, terzi, bakkal, manav, taksici, dolmuşçu gibi esnaflarımızdan gelir vergisi almayarak eşi benzeri olmayan bir düzenleme yaptıştık. Hali hazırda 830 bin esnafımız hem gelir vergisi muafiyetinden yararlanıyor hem de KDV ödemiyor" dedi.

13 BÜYÜKŞEHİRDEKİ ESNAF DA DAHİL EDİLDİ
Böylece, mevcut hadleri aşan esnaflarını bu haklarını devam etmelerini sağlıyoruz. Ayrıca basit usul dışında kalan 13 büyükşehirdeki 80 bin pazarcı esnafımızın kazançlarını da bu istisna uygulamasına dahil ediyoruz.

"ÖTV ÖDEMEYECEKLER"
Ticari araçlarını yenilemek isteyen esnaflarımıza da bir müjdem var. Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs otobüs, çekici, kamyonla yük taşıyan esnafımız aynı aracını yenilerken ÖTV ödemeyecek.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar